İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım’ın yazılı basın açıklaması

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı ve Milletimizin Ulusal Kahramanı Sayın Rauf Denktaş’ı yitirdik. Anısı önünde saygıyla eğiliyor, Rauf Denktaş’a Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün milletimize başsağlığı diliyoruz.

               
15 Kasım 1983’te KKTC’nin kurulduğunu dünyaya duyuran ve tüm ömrünü de kurduğu KKTC’nin bağımsız ve egemen olmasına adayan Sayın Rauf Denktaş’ın son sözleri de “ Kuzey Kıbrıs bağımsız bir cumhuriyettir” oldu.

 

          Kuzey Kıbrıs’ın tarihsel lideri Sayın Rauf Denktaş, Kıbrıs Türklerinin haklarını savunmanın yanı sıra, Türk Milletinin her sorununda da yine en öndeydi. KKTC’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğü savunduğu kadar, Türkiye’nin de bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü kararlılıkla savundu.

                Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan sözde soykırım yalanına karşı çıkmayı milli bir dava olarak gördü ve 2005 yılından hastaneye yattığı güne kadar ermeni soykırımı yalanlarıyla mücadele etmek için kurulan Talat Paşa Komitesinin başkanlığını yürüttü.

 

          2006 yılında Doğu Perinçek’e destek olmak için İsviçre’ye gitti, orada en ön saflarda yer aldı ve Soykırım iddialarının arkasında Amerika ve AB’nin olduğunu açıkladı.


               Türkiye’nin ABD güdümünden kurtulmasını ve “AB parantezinin dışına çıkılmasını” bir mecburiyet olarak kabul etti.


              Türk Milleti olarak Sayın Rauf Denktaş’ı her zaman şükran ve özlemle anacağız.

              Milli Kahraman Rauf Denktaş, rahat uyu; davanı zafere ulaştıracağız; Kıbrıs Türkleri, Anavatanlarıyla birlikte başı dik, özgür ve mutlu olarak sonsuza dek yaşayacaktır.

 

Editör: TE Bilişim