AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, işadamlarına ve maddi durumları imkân verenlere öğrencilere burs vermeleri çağrısında bulunarak “En değerli ve anlamlı yatırımlar insana yapılan yatırımlardır. Yardımlaşmanın, dayanışmanın bu topraklarda binlerce yıllık geçmişi olduğunu unutmayalım. Hemşerilerimi eğitim için dayanışmaya, Niğde’nin okuyan gençlerine destek olmaya ve burs vermeye çağırıyorum” dedi.


Kavaklıoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı: “Değerli hemşerilerim. Eğitim, memleket meselemizdir. Eğitim, geleceğimizdir. Aynı zamanda eğitim, aileler, öğrenciler ve eğitim camiası açısından maliyeti olan bir süreçtir. Zor koşullar içerisinde üniversite kazanma başarısı gösteren gençlerimize destek olarak Niğde’miz başta olmak üzere ülkemizin eğitim seviyesi yukarıya çıkarmamız ve daha güçlü bir Niğdeli gelecek oluşturmamız mümkündür. Burs alan bir öğrenci eğitim hayatı boyunca sizlerin desteğini hissederek hayatına devam edecek. Bu öğrencinin kendisinde de bir duyarlılık oluşturacak, eğitimden sonraki hayatında bu duyarlılıkla hareket edecektir. Öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu desteği onlardan esirgememek hepimizin ortak sorumluluğu olduğu gibi, geleceğe ve insana yapılan en anlamlı yatırımdır. Niğde’mizin eğitimde daha iyi bir konum yakalamasını istiyorsak burs almayan öğrenci, burs vermeyen iş adamı kalmamalı”.

Eğitime duyarlılık çağrısı

Kavaklıoğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Eğitimde gelecekten umutluyuz. Yoksul öğrencilerin de eğitimde başarılı olmaya başladığı bir eğitim sistemine kavuştuk. Niğde’miz ülkemizin en başarılı şehirleri arasında. Bu yıl LYS Türkiye birincisi ilimizden çıktı. Eğitime katkı sağlamak, hem geleceğimize güven vermek hem de sorumluluğumuzu paylaşmaktır. Hepimiz öğrenciydik ve bir bursun öğrenciler için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İş adamlarımızı ve maddi durumu imkân verenleri burs vererek eğitime katkı sağlamaya, Niğde’nin okuyan gençlerine sahip çıkmaya ve destek olmaya davet ediyorum. Yardımlaşmanın, dayanışmanın bu topraklarda binlerce yıllık geçmişi olduğunu unutmayalım”.

Bu işin bir vicdani sorumluluk meselesi olduğunun altını bir kez daha çizen Kavaklıoğlu, çok sayıda öğrencinin burs konusunda kendilerinden de destek talepleri olduğunu, bu konun eğitim hayatına devam etmek isteyen öğrenciler için ne kadar önemli olduğunu yakından bildiklerini ayrıca burs vermek isteyenlerle ihtiyaç sahibi öğrenciler arasında aracı olmaya hazır olduklarını belirtti.

 

 

Editör: TE Bilişim