Niğde Milletvekili  ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve İl, İlçe yöneticileri ile  Uluağaç ve Yeşilova Köylerini ziyaret etti. Köy muhtarları ve vatandaşlarla görüşüp sorunlarını dinledi.

İki tarihi yerleşmedeki dünü kitaplarında geniş olarak anlattığını ifade eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bölgede yetişen başlıca ürün fasulyenin de bu yıl üretim maliyetinin altında kalması ile yaşanan sorunu TBMM’de de dile getirdiğini belirtti. “Fasulye ürününün de bu yıl üreticinin yüzünü güldürmediğini biliyorum” diyen Gürer, fasulyedeki son durumu köylülere sordu. Vatandaşlar,“Maliyeti 2.000 lira olan ürünü 1.800 liraya vermek zorunda kaldık. Stoklarımızda azalsa da ürün var. Güz postasında satış oldu. Şimdi alıcı uğramıyor. Barbunya ve fasulye bu yıl masrafını çıkarmadı. Bu konu da patateste olduğu gibi çabanızı biliyoruz.
  Yurt dışından ürün girmesi piyasanın üretici aleyhine dönmesine neden oluyor”dediler.

ULUAĞAÇ ELEKTRİK KESİNTİSİ SORUN

 Vatandaşlar, “Uluağaç Köyü geçmişte patates ekerken bundan vazgeçip fasulye, barbunya, nohut  ekimine yönelmek zorunda kaldık. Bu yıl verim de fiyat da iyi olmadı. Zarar ettik” diyerek sorunu  Milletvekili Gürer’e anlatırken Uluağaç Köyü’nde tarihi  Azınlık okulunun da onarımı için desteğini istediler. “Bölgenin turizm yönünden varlıklarını en iyi siz bilirsiniz. Bu yönden de köyümüze destek sağlansın” dediler. Köyde rüzgarda kesilen ve nedeni bulunamayan elektrik sorununun da yıllardır çözümlenmediğini ifade ederek bu konuda bir an önce çözüm beklediklerini ifade ettiler.  

YEŞİLOVA PANCAR KOTALARININ ARTMASINI İSTİYOR

Tarihi adı Kiçiağaç olan ve adı Yeşilova olarak değiştirilen köyde de Muhtar ve vatandaşlarla görüşen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sorunları dinledi. Köyde pancar ekimine yöneliş olduğunu belirten vatandaşlar kota uygulamasında bölgeye daha fazla esneklik tanınmasını istediler. “Patates zarar ettirince pancara yöneldik. Kota uygulaması daha çok ekim yapmamızı önlüyor. Bölgemizde toplulaştırma var. 2. askı yapıldı. İtirazlar var. Su dağıtımında da Uluağaç Göletinden yararlanıyoruz. Kadim usulü su alıyoruz. Arazi varlığına göre su verilmediği için bu anlamda da sorunumuz var. Sulama sisteminde kapalı devre sulamaya geçilmesi bölge tarımını destekleyecek yoldur. Ayrıca Uras mevkiinde Köz kaynak suyu içinde çalışma yapılıp gölet olması sulama suyunda sorun azaltıcı olacaktır ”dediler.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Uluağaç ve Kiçiağaç’ta yaptığı konuşmalarda ayrıca ülkemizdeki terör, mecliste yasa tasarıları ve milletvekili olarak yaptığı çalışmalar hakkında da kapsamlı açıklamalarda bulundu.

 

Editör: TE Bilişim