TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, koronavirüs aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nın desteklediği ve Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde, yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen yerli ve milli, ERUCOV-VAC inaktif aşının Ar-Ge çalışmaları tamamlanarak gönüllüler üzerinde uygulanmaya başlandğını söyledi.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hizmet ediyoruz diyen Sağlık Komisyonu Üyesi Gültekin: “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisiyle çok başarılı bir mücadele veriyoruz. Türkiye, son 18 yılda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirilen reformlar ve güçlü sağlık altyapısı ile salgınla mücadelede dünyanın örnek aldığı bir ülke konumundadır. Hamdolsun hiçbir vatandaşımızı hastane kapılarından geri çevirmedik, hiçbir hastamızın tedavisini ihmal etmedik, hiçbir insanımızı sahipsiz bırakmadık. Gerek mevcut hastanelerimizle gerekse yeni açtığımız hastanelerimizle tüm vatandaşlarımıza birinci sınıf sağlık hizmeti vermekteyiz” dedi.

Sağlık sistemimize yaptığımız yatırımların bugün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış durumdayız. Diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de aşı geliştirme çalışmalarımız devam etmektedir. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nın desteklediği ve Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde, yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen yerli ve milli, ERUCOV-VAC inaktif aşının Ar-Ge çalışmaları tamamlanarak gönüllüler üzerinde uygulanmaya başlanmıştır. Başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Koronavirüs aşısının ücretsiz olacağını söyleyen Sağlık Komisyonu Üyesi Gültekin: “Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın da açıkladığı üzere sözleşmesi yapılan aşıların ilk kısmı 11 Aralık’tan itibaren Türkiye’ye gelmesi beklenmektedir. Aşılama çalışmalarının dört aşamada yürütülmesi planlanmış olup, ilk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar ile kalabalık yerlerde yaşayanlar aşılanacaktır. İkinci aşamada ise toplum işleyişi için gerekli sektörlerde, kritik işlerde çalışanlar, 50 yaş ve üzeri en az 1 kronik hastalığı olanlar aşılanacak. Üçüncü aşamada, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı olanlar, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanlar aşılanacaktır. Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacaktır. Aşı için hiçbir vatandaşımız ücret ödemeyecektir.” Dedi.

Eski Günlere Döneceğiz

Büyük ve Güçlü Türkiye’nin mimarı olan, vatandaşının derdiyle dertlenen her zaman olduğu gibi bu zor süreçte de hiçbir zaman vatandaşından desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere sürecin başından itibaren yoğun emek harcayan Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya ve tüm risklere rağmen fedakarca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Tüm vatandaşlarımızı bir kez daha sosyal mesafe, maske kullanımı, hijyen kurallarına ve devletimiz tarafından alınan tedbirlere uymaya davet ediyorum. Hep birlikte alınan tedbirlere uyarak en kısa sürede koronavirüs salgınından alnımızın akıyla çıkarak eski günlerimize döneceğiz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim