Türkiye-Peru Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Peru'nun Ankara Büyükelçisi Alberto Campana Boluarte ile Meclis'te bir araya geldi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2016 yılında Peru Cumhuriyeti'ndeki temaslarını anımsatan Gültekin, bunun, her iki ülke arasında gerçekleşen ilk ve en yüksek düzeyde ziyaret olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, Peru'ya pamuk ipliği ve demir çelik ürünleri ihraç ettiğini, Peru'dan da balık yağı ve çinko gibi ürünleri aldığını anlatan Gültekin, "Her iki ülke arısındaki ticaret hacmi yaklaşık 270 milyon dolar civarında. Biz bu rakamları yeterli bulmuyoruz. Ticaret hacmini daha yukarılara taşımak istiyoruz." dedi. Açıklamasına devam eden Gültekin :" Türkiye-Peru Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak Sayın Büyükelçi ile iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi adına güzel bir görüşme gerçekleştirdik.

İki ülke arasındaki Serbest Ticaret Antlaşması'nın müzakerelerinin tamamlanması ile ticaret hacmimizin artacağını umut ediyorum.

Yine patatesin ana yurdu olan Peru'da bulunan Uluslararası Patates Araştırma Merkezi (CIP) ile Niğde Patates Araştırma Enstitüsü arasında işbirliği yapılması konusunda fikir birliği sağladık.

Önümüzdeki yıllarda Türkiye-Peru arasındaki ilişkilerin ilerleyeceğini ümit ediyor , Sayın Büyükelçi'ye nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim