Milletvekili Gültekin açıklamasında; “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile birlikte; Bor ilçemizde Orta Mahallede bulunan tarihi yapıları ve sit alanlarını, yapılacak olan Sokak Sağlıklaştırma ve ilçemiz için önemli olan içme suyu hatlarının yapılmasıyla ilgili projelerimizi sahada inceledik  ’’ dedi.

Niğde’miz için çalışıyoruz diyen Gültekin; Niğde’miz için büyük önem taşıyan İleri Biyolojik Arıtma Tesisini, Akkaya Barajımızı, Restorasyonunu yapacağımız Niğde Kalesini, Efendibey Mahallesi Kentsel dönüşüm ve tarihi alanlardaki projelerden daha güzel sonuçlar alabilmek adına yerinde incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Bu güne kadar yaptıkları girişimler sonucunda ortaya çıkan çalışmaların bilgisini veren Gültekin;  Sayın Bakanımızın Başkanlığında Niğde valiliğimizde İl değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Yerinde incelediğimiz projeleri tekrar masaya yatırma fırsatımız oldu. Niğde’miz için hayata geçireceğimiz projelerimizi bu şekilde daha detaylı istişare edebildik. Niğde’miz için gerçekten verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Sayın bakanımızın da belirttiği gibi, 2002 yılından bu yana AK Parti hükümetleri olarak Niğde’mize yapılan yatırımların toplamı 15 milyar TL,  devam eden projelerimizin maliyeti ise 500 milyon TL. Bu rakamlar ciddi rakamlar ve bu yatırımların temelinde Niğde’miz, hemşerilerimiz var, gelecek nesillerimiz var. Bu hizmetler, yapılan yatırımlar onların daha modern, daha gelişmiş ve huzur dolu bir şehirde yaşamaları için yapılıyor. Bu noktada bizlerin görevi de; Niğde’mizin ihtiyaçları için gece gündüz demeden çalışmak” dedi.

Kale ve çevresinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesinin çok önemli olduğunu belirten Gültekin, ''Çocukluğumuz da gençliğimiz de gittiğim, gazoz içtiğim, vakit geçirdiğim kalemizi tarihi dokusunu koruyarak yeniden düzenleyeceğiz. Uygulanacak kentsel dönüşümle içerisinde butik oteller, tarihi konaklar ve çevre düzenlemesi ile burası bambaşka bir yapı ve çehreye kavuşacak. Herkesin gönül rahatlığı ile gidebileceği ve uzun zaman geçirebileceği güzel bir yer olacak. En hızlı şekilde bu projemizi hayata geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız'' dedi.

Bakanın Niğde’ye vermiş olduğu müjdeleri de sıralayan Milletvekili Gültekin; “ Niğde Kalesi ve çevresinin düzenlenmesi 2020 yılına kadar tamamlanacak. Bu bölgede içinde butik otel ve tarihi konakların olduğu bir turizm bölgesi oluşturacağız. Niğde 5 Şubat Stadı yerine Millet bahçesi yapılarak Bucakçayır mevkiine 7.000 kişilik yeni Stat yapılacak. Akkaya Barajı arıtma tesisi hızlandırılarak 2020 sonunda tamamlanacak. Yağmur suyu ve kanalizasyon hatları ayrılacak. Çevre düzenlenmesi yapılmış, yeni ve farklı bir gezi alanımız da ayrıca oluşmak olacaktır. Şehir meydanı projesine en kısa sürede başlanacak ve etaplar halinde 2023 yılına kadar tamamlanacak. Niğde Bor İlçemizde tehlike arz eden metruk binaların bulunduğu sokakta iyileştirme çalışmaları gerçekleşecek.  Niğde Bor İlçemizde asbestli boruların değişimi için proje çalışmaları en kısa zamanda başlayacak.  Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerimiz de de millet bahçeleri ve diğer projeleri ile alakalı destekleriniz artarak devam edecek. Şeklinde özetleyebiliriz.  Uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Gültekin; “Sayın Bakanımız ile birlikte; AK Parti İl Başkanlığımızda teşkilat mensuplarımızla bir araya geldik. Belediye başkanlarımızın taleplerini dinledik.  Belediye başkanlarımızın taleplerinin en kısa sürede karşılamaya çalışacağız, ilçelerimizde ve beldelerimizde de yapılacak olan yatırımlar için çalışacağız. Sayın bakanımızın da belirttiği gibi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu manifesto doğrultusunda 2023 ün Niğde’si için çalışmalarımız hız kesmeden, bütün ilçe ve beldelerimizde devam edecek. Çocuklarımıza miras bırakacağımız; modern ve gelişmiş bir Niğde bizlerin en büyük hedefi. Bu hedefimiz için de AK Parti olarak uyum içinde çalışıyoruz” dedi.
 
 
Bakanı evinde Ağırlayan Gültekin; Modern yaşamın tüm olanaklarını karşılayan Niğde Emlak Konutlarını ziyaret ettiklerini ve kendi evinde bakanı ağırlama imkânı bulduklarını söyledi.

Ziyaretten memnun kaldıklarını dile getiren Gültekin; “Sayın Bakanımıza Niğde'mize göstermiş olduğu yakın alakadan dolayı teşekkür ettiğini, verdiği müjdelerin Niğde'mize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diledi”
 
 
Editör: TE Bilişim