Türkiye Partisi Niğde İl Başkanı Yakup Kendirli, “AK Parti'de sayıları 40’a yaklaşan Milletvekili aday adaylarının pek çoğunun amacı, milletvekili olmak değil, daire müdürü olmak” dedi.
 
Türkiye Partisi Niğde İl Başkanı Yakup Kendirli, AK Parti'de sayıları 40’a yaklaşan milletvekili aday adaylarının pek çoğunun, milletvekili değil, Daire Müdürü, İl Müdürü gibi konumlara gelebilmek için siyasete soyunduklarını iddia etti.

Yakup Kendirli, yaptığı açıklamada, bazı partilerde yaşanan aday enflasyonunu farklı bir boyutta değerlendirdi. AK Parti'de 40’a yakın aday adayının olduğunu anımsatan Kendirli, "Bunların hangisi, Niğde için ne yapabilir, ne gibi kabiliyetleri var? İşsizlik, ekonomik sıkıntı gibi konuları çözebilmek için projeleri var mı? Varsa bunları açıklasınlar" dedi.
 

Aday adayı olmak için müracaatta bulunanların pek çoğunun aslında milletvekili olmayı akıllarının ucundan bile geçirmediğini ileri süren Kendirli, "Bunların bazıları, daire müdürü veya il müdürü gibi bir yerlere atanabilmek için güya milletvekilliğine aday adayı oluyorlar" diye konuştu. Niğde'de, ilçelerinde, belde ve köylerinde yapılanlarla yapılamayanların ortada olduğunu ifade eden Kendirli, "İktidar olan partinin milletvekillerinin bu memlekete beş kuruşluk hayırlarının olmadığını görünce acı çekiyorum. Politika demek hizmet demek, hizmet olmayan yerde politikayı bilmeyenler ordusu vardır. İktidar partisinin içinde de bu söz konusu demek ki" dedi.


Editör: TE Bilişim