Ülke genelinde yapılan mahalli idareler seçiminde kesin olmayan sonuçlara göre Niğde belediye Başkanlığını Ak partiden Emrah Özdemir yüzde 37,70 oy alarak kazınırken en yakın rakibine yaklaşık yüzde 10 fark attı.

Dün yapılan Mahalli idareler seçiminde 92 bin 492 seçmenin oy kullandığı Niğde merkezde kesin olmayan sonuçlara göre Ak Partiden Emrah Özdemir 25 bin 805 oy alırken, iyi partiden Mümin İnan 18 bin 913, MHP’den Hakan Er 13 bin 50, CHP’den Rasim Yılmaz 9 bin 986 oy alırken saadet partisinden Nihat Altıparmak 196 oy aldı. Kesin olmayan sonuçlara göre ilçelerde ise; Bor ilçesini Ak partiden Serkan Baran, Altunhisar ilçesinde MHP’den Vedat Kirazcı, Çiftlik ilçesinde Ak Partiden Serkan Güzel, Çamardı İlçesinde Ak Partiden Yavuz Soylu ve Ulukışla ilçesinde ise Ak partiden Ali Uğurlu kazandı.

Ak parti il binası önünde zafer kutlaması yapan partililere seslenen Niğde Belediye Başkanı seçilen Emrah Özdemir; “biz ne demiştir 31 Mart’ta saat 21.00 bu meydanda zafer kutlayacağız demiştik. İnşallah bizleri çok güzel günler bekliyor. 130 gün boyunca çalıştık ve zaferi kazandık. Bütün teşkilatımızla birlikte devamlı çalıştık, sizlerin de desteğiyle bugün kazandık. Biz bir olduk beraber olduk ve kazandık. Bize güvendiniz emin olun sizleri mahçup etmeyeceğim. Birlikte yapacağımız çok işlerimiz var. Biz ne demiştik insanlarımızın gönlüne girmek için varız demiştik. Şimdide gönlüne girmediğimiz vatandaşlarımızın gönlüne girmek için çalışacağız. İnşallah sizlerin sevgisine layık oluruz ve sizlerle birlik ve beraberlik olacağız. Biliyorsunuz bizim büyükşehir hayalimiz var ve yarından itibaren bu hayali gerçekleştirmek için çalışacağız. Bütün Niğde’nin belediye başkanı olarak sizlere hizmet edeceğim. Bugün siz Niğdeliler tarih yazdı ve üst üste üç defa bir parti Niğde’de Belediye Başkanlığı kazanarak tarih yazdı. Bu tarihide sizler yazdınız. Çok daha güzel günlerde birlik ve beraberlik içerisinde olmak üzere hepinizden Allah razı olsun” dedi.

NİĞDE 2014 YEREL SEÇİM SONUÇLARI
2014 yerel seçim sonuçlarına bakıldığı zaman Niğde'de seçmenlerin tercihlerinin şu şekilde şekillendiğini görüyoruz: 2014'de yerel seçim sonuçlarına göre; Niğde Belediye Başkanlığı'nı kazanan yüzde 41,06 oy oranı ile Ak Parti adayı Faruk Akdoğan olmuştu. MHP'den Fikret Çıtırgı ise yüzde 34,35 oy oranı ile ikinci sırada yer aldı. CHP'den Fahri Eker yüzde 20,75 oy oranı ile 3. sırada, SP adayı Nihat Altıparmak %1,88 oy oranı ile 4. Sırada yer almıştı.
 
 
Editör: TE Bilişim