MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Türkiye'nin, El-Kaide'nin Türkmenler'e yönelik saldırıları karşısında sessiz kaldığını öne sürdü.

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin, Suriye'deki savaş ortamında kaynaklanan terör örgütlerinin, Suriyeli Türkmenler'e yönelik saldırıları ile ilgili araştırma önergesinin gündeme alınmasına ilişkin grup önerisi görüşüldü.

Öneri üzerine MHP Grubu adına söz alan Çirkin, El-Kaide'nin Türkmenler'e yönelik saldırıları karşısında Türkiye'nin sessiz kaldığını, bunun "kişiliksiz ve samimiyetsiz" bir dış politikanın göstergesi olduğunu ileri sürdü.

Türkmenler'in insafsız saldırılara maruz kaldığını belirten Çirkin, "Bu saldırılarla ilgili olarak kamuoyunda infiale yol açmamak için bildiklerimizi söylemiyoruz. El-Kaide, dünyadaki en vahşi terör örgütüdür. Oradaki Türkmenler Osmanlı torunlarıdır. Bize emanettir. Dışişleri Bakanı ne iş yapar, nerelerde gezer? Onların yiyecekleri, giyecekleri bile yok" diye konuştu.

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, TBMM’nin bugünkü Genel Kurulunda MHP’nin vermiş olduğu Meclis Araştırması teklifi aleyhine AK Parti Grubu adına bir konuşma yaptı.  AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, iktidarın Suriye politikasının Türkiye'nin milli değerlerine uygun bir politika olduğunu söyledi.  Kavaklıoğlu, "Diz çöken bir politika izlemediğimiz için eleştiriliyoruz" dedi.

 

GEREKEN TEDBİRLERİ ALIYORUZ!

Suriye’de yaşanan savaş ortamından kaynaklanan terör gruplarının Suriye Türkmenlerine uyguladıkları saldırının artması nedeniyle Hükümetçe gereken tedbirlerin alınması amacıyla Milliyetçi Hareket Partisi Grubunun vermiş olduğu Meclis Araştırması Önergesi aleyhine yaptığı konuşmada Kavaklıoğlu şunları belirtti: “Suriye’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Suriye'de Esed rejiminin şiddet ve yıkım politikası sonucunda ölen insan sayısı 150 bine, Suriye'den diğer ülkelere sığınan insan sayısı 2,1 milyona ve yerlerinden edilmiş kişilerin sayısı ise 5 milyona yaklaşmıştır. Yaşanan insanlık dramı sadece Suriye'yi değil, aynı zamanda bölgenin de güvenlik ve istikrarını olumsuz yönde etkilemektedir. Rejimin saldırgan politikalarının oluşturduğu ortam Türkiye bakımından ciddi bir ulusal güvenlik meselesi hâline gelmiştir.

 

Suriye'de ihtilafın ve çatışmanın bir iç savaşa dönüşmesi üzerine Esed rejiminin uluslararası toplumun gözü önünde gerçekleştirdiği eylemler uluslararası hukuku ihlal eden ve insanlık onuru ve vicdanını yaralayan bir mahiyet kazandığını belirten Kavaklıoğlu; “Pek çok grup gibi Suriye’deki Türkmenler kardeşlerimiz de rejimin zulmüne maruz kalmaktadır. Bu husus, uluslararası temaslarımız çerçevesinde her vesileyle muhataplarımızın dikkatine getirilmekte ve gereken önlemler alınması için girişimlerde bulunulmaktadır. Türkmen kardeşlerimizin Suriye'de maruz bırakıldığı bu ızdırap ve istibdat karşısında sessiz kalmamız asla düşünülemez. Hükümetimizden Türkmen kardeşlerimiz konusunda gelen açıklamalara bakıldığında her şartta yanlarında olduğumuz ve birlik beraberliklerini muhafaza edip güçlendirmelerine destek verdiğimiz görülmektedir” dedi.

 

İKTİDAR TÜRKMENLERİ YALNIZ BIRAKTI

İktidarın dış politikasını eleştiren Çelik, "sıfır sorun" denilmesine rağmen, Türkiye'nin çatışmadığı komşusu kalmadığını ileri sürdü. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, iktidarın, Suriye'deki Türkmenler'i yalnız bıraktığını öne sürdü. Tezcan, hükümetin penceresinden bakıldığında EL-NUSRA'yı savunmanın mubah olduğu, karşı mücadele vermenin ise suç olduğunu iddia etti.

 

Türkiye'de 500 binden fazla Suriyeli sığınmacı için 2 milyar liranın üzerinde harcama yapıldığını belirten Tezcan, "Bugün bir muharip gazimizin aldığı maaş 360 lira. Suriyeli bir sığınmacıya verilen aylık ücret ise 400 dolar. İktidarın meseleye baktığı pencere budur" dedi.


MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.


Kaynak:haberiniz.com


Editör: TE Bilişim