2014 Yerel seçim öncesi “Niğde’nin Avukat Adayı Neden Yok?” yorum haber yapmıştık. Avukat Meclis üyelerinin seçilmesi ile birlikte seçimin hemen peşinden “ Yeni Soru; Avukat Meclis Üyesi Neden Var başlıklı yorum haberimize atıfta bulunarak, gerek mesleklerinden dolayı, gerekse aydın kişiliklerinden dolayı Avukatların Niğde siyasetinde etkin olmaları gerektiğini  yazmıştık, istemiştik.

Bu iki habere atıfta bulunarak, Geçtiğimiz hafta Niğde Belediyesi tarafından yapılan Parkomat İhalesinin ardından
“Niğde’de Muhalefet Aranıyor” başlıklı önceki iki yorum haberlerimizle ilişkili bir haber daha yapmış ve mesleklerine vurgu yaparak bir paragrafta şöyle demiştik.  "Ancak; Niğde Belediyesi Meclisinde yer alan muhalif avukatlardan CHP'den Caner Gürbüz ve MHP'den Emin Alper Öztürk'den bugüne kadar parkomat konusunda bir çıkış göremedik. (Hoş... başka konularda da göremedik de) Birisi dilekçe verip şikayette dahi bulunmadı. Niğde’nin durağanlık hali onlarda da var. “ şeklinde bir paragrafta söz etmiş ve diğer illerde yapılan uygulamalardan örnekler vermiştik.

Bu haberimizin ardından, Av. Emin Alper Öztürk’ün de aralarında bulunduğu bir grup MHP Niğde Belediyesi Meclis Üyesi Borhaber.net sitemizin Niğde’deki ofisini ziyaret etti. MHP’li üyelerin Meclis toplantılarında muhalefet görevini çok etkin şekilde yerine getirdiğini, örnekleri de vererek anlattılar. Ancak yerel basın tarafından takip edilmediklerini bizce de haklı serzenişlerini de yaptılar. Söz konusu haberimiz ile ilgili bir sitemize yazılı açıklama yapacaklarını belirttiler ve bir gün sonra da basın açıklaması sitemize ulaştırıldı.(Selim Gökel) 


Niğde Belediyesi MHP Belediye Meclis Üyeleri Adına Av. Emin Alper Öztürk tarafından yapılan konu ile ilgili açıklama aynen şöyle;

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinden itibaren Niğde Belediyesi Meclis Toplantılarında MHP grubu olarak her toplantı gündeminde iktidar grubuna Niğde’nin yarınına olabilecek işlerde destek verdiğimizi fakat Niğde’nin yararına görmediğimiz hiçbir konuda iktidar ile beraber olmadığımızı, etkili bir muhalefet yaptığımızı meclis zabıt tutanaklarında açık bir biçimde görebilirsiniz.

Hatta zaman zaman hukuka aykırı gördüğümüz konularda da revizyon imar planının iptali için açtığımız dava örneğinde de olduğu gibi yargıya taşıdığımızı buradan belirtmek isteriz. Fakat maalesef yaklaşık bir yıldır devam eden meclis toplantılarına neredeyse hiçbir basın mensubu katılmadığından yapılan muhalefet de kamuoyuna yansıtılmamıştır.

Habere konu Parkomat ihalesine gelince; Söz konusu ihale Belediye Kanunu 34. Maddesi gereği Belediye Encümeni yetkisi dahilinde bulunduğundan üyelerinin tamamının AKP meclis üyelerinden oluşan Belediye Encümeni tarafından ihaleye çıkılmıştır. Bu sebeple ne ihale şartnamesinin hazırlanmasında ne de ihale sürecinde muhalefet grubu olarak yer alamadık. Fakat Belediye Meclis Üyesi olmam sebebiyle ihalede bizzat hazır bulundum ve ihaleyi an be an takip ettim.

Şu hususu özellikle belirtmek isterim ki; Menbusu olduğum Milliyetçi Hareket Partisi’nin Niğde Belediyesinde temsilcisi olmam sebebiyle münferiden partimiz adına iş yapabilmem mümkün değildir. MHP Belediye Meclis Grubu, MHP Niğde İl ve İlçe Teşkilatı ile birlikte her konuda görüş alış verişi yaptıktan sonra alınan kararlar doğrultusunda hareket etmekteyiz. Bu nedenle bahse konu Parkomat hususunda da Teşkilatımızca yapılacak iştişare neticesinde çıkacak karara göre hareket edilecektir. Niğde kamuoyuna saygılarımla duyurulur.

Niğde Belediyesi
MHP Belediye Meclis Grubu Adına
Av. Emin Alper ÖZTÜRK

***

İlgili haberlerimizin linki aşağıda

Niğde'nin Avukat Adayı Neden Yok?
Yeni Soru; Avukat Meclis Üyesi Neden Var?
Niğde'de Muhalefet Aranıyor?


Editör: TE Bilişim