Niğde İl Genel Meclisi üyeleri İbrahim Uzun, Tahsin Eren ve Hüseyin Koçaklı, Milliyetçi Hareket Partisi grubu adına Niğde İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Başkanlığına verdikleri önerge ile Milli Savunma Bakanlığınca büyük kentlerdeki Acemi Birliklerinden bir tanesinin Niğde’ye taşınması konusunda Kentimizde altyapının mevcut olduğunu belirttiler.


Gelinen 2013 yılında Milli Savunma Bakanlığının üç büyükşehirdeki Tabur, Alay ve Tugay seviyesindeki Acemi Birliklerini küçük şehirlere nakil etmek için düğmeye bastığına vurgu yapan Niğde İl Genel Meclisi MHP Grubu üyeleri; “Küçük şehirlerin ekonomik kalkınmasına destek olma düşüncesi ile Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan Acemi Birlikleri küçük şehirlere taşınacak. Daha önceki yıllarda Niğde İlinde bulunması sebebiyle de İlimizin altyapısı gayet uygundur” dediler.


“Bizler de Niğde İlinin ismi geçen İller arasında olması için çaba verirsek Niğde’nin gelişimi ve kalkınması için çok önemli bir adım atmış oluruz” diyen İl Genel Meclisi MHP Grubu üyeleri; “Diğer İllerin nüfusuna baktığımızda; Gümüşhane 135 Bin, Iğdır 191 Bin, Bayburt 76 Bin, Bitlis 65 Bin, Artvin 167 Bin, Bingöl 86 Bin, Karaman 176 Bin, Sinop 201 Bin, Karabük 226 Bin, Bartın 187 Bin, Çankırı 84 Bin, Uşak 343 Bin nüfusa sahiptir” diye konuştular.


Niğde’nin 340 Bin 270 nüfusa sahip bulunduğuna değinen İl Genel Meclisi MHP Grubu üyeleri İbrahim Uzun, Tahsin Eren ve Hüseyin Koçaklı; “Gelin siz değerli Meclis üyeleri, Sayın Vekillerimiz, İlimizin Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer tüm Kuruluşlar olarak bir olalım” dediler.


İl Genel Meclisi MHP Grubu üyeleri Uzun, Eren ve Koçaklı; “Gerek Sayın Başbakanımızla ve Milli Savunma Bakanımızla görüşerek İlimizin bu İller arasına girmesini sağlayalım. Niğde İline bir Acemi Birliği getirilmesi için bir adım atalım. Bu sayede Niğde kazanır; Niğdeli kazanır. Niğde’nin daha hızlı büyümesine hız verilir, göçü önler” diye konuştular.


Niğde İl Genel Meclisi üyeleri İbrahim Uzun, Tahsin Eren ve Hüseyin Koçaklı, Milliyetçi Hareket Partisi grubu adına Niğde İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Başkanlığına verdikleri önerge ile görüş ve düşüncelerini belirtirken şunları söylediler:

“Hepimiz seçildiğimiz günden bugüne kadar Niğde İlinin gelişip büyümesi ve daha çok hizmet verebilmek adına çok çaba sarf ettik. Hepinize çok teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Geçmiş yıllara bakarsak 1950-1960 yılları arasında Niğde’mizde Askeri Kışlalar, Tabur ve küçük de olsa bir Hava Alayı Komutanlığı olduğunu değerli büyüklerimizin anlattıklarından duymuştuk.


Gelinen 2013 yılında Milli Savunma Bakanlığı üç büyükşehirdeki Tabur, Alay ve Tugay seviyesindeki Acemi Birliklerini küçük şehirlere nakil etmek için düğmeye bastı.


Küçük şehirlerin ekonomik kalkınmasına destek olma düşüncesi ile Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan Acemi Birlikleri küçük şehirlere taşınacak.

Daha önceki yıllarda Niğde İlinde bulunması sebebiyle de İlimizin altyapısı gayet uygundur.



Bizler de Niğde İlinin ismi geçen İller arasında olması için çaba verirsek Niğde’nin gelişimi ve kalkınması için çok önemli bir adım atmış oluruz.



Diğer İllerin nüfusuna baktığımızda; Gümüşhane 135 Bin, Iğdır 191 Bin, Bayburt 76 Bin, Bitlis 65 Bin, Artvin 167 Bin, Bingöl 86 Bin, Karaman 176 Bin, Sinop 201 Bin, Karabük 226 Bin, Bartın 187 Bin, Çankırı 84 Bin, Uşak 343 Bin nüfusa sahiptir.

Niğde İlimiz ise 340 Bin 270 nüfusa sahip bulunmaktadır.

Gelin siz değerli Meclis üyeleri, Sayın Vekillerimiz, İlimizin Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer tüm Kuruluşlar olarak bir olalım.

Gerek Sayın Başbakanımızla ve Milli Savunma Bakanımızla görüşerek İlimizin bu İller arasına girmesini sağlayalım. Niğde İline bir Acemi Birliği getirilmesi için bir adım atalım.

Bu sayede Niğde kazanır; Niğdeli kazanır. Niğde’nin daha hızlı büyümesine hız verilir, göçü önler.

MHP Grubu adına hepinize saygılar sunuyoruz.”



Editör: TE Bilişim