Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Kadın Kolları Başkanlığı Bor İlçesi Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon merkezine ziyaret yaptı.


Faaliyetlerini çok sıklaştıran MHP Kadın Kolları sık sık bir araya gelerek etkinlik yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Sakatlar Derneği,  Sendikalar, Basın kuruluşları ziyaretleri, bazı okullara kitap dağıtımı ve Niğde’nin büyük sorunlarından patatese dikkat çekmek için patates yemekleri hazırlayıp tanıtımının ardından,  bu hafta sonu da Bor İlçesinde Huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret ettiler.

MHP Niğde İl Kadın Kolları üyesi 35 bayan otobüs ile geldikleri Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezine yanlarında çeşitli hediyeler ve çiçeklerle ziyaret yaptı. Merkezde kalan çoğunluğu yaşlı,  kadın ve erkeklerle tek tek sohbet eden MHP’li kadınlar huzurevi hakkında Huzurevi ve Rehabilitasyon Müdürü  Selahattin Yücel’den bilgi aldılar.

Huzurevin’de kalan yaşlılarla tek tek ilgilenip onları dinleyen MHP Kadın Kolları Başkanı Döndü Gökmen “ MHP Kadın Kolları olarak 35 bayan arkadaşımız ile Huzurevini ziyaret ettik. Onları dinledik, çok duygulu anlar yaşadık, hiç çocuğu olmayan da var, 6 çocuğu olup da burada kalan da var. İnsanlar burada yine de mutlu. Bor Huzurevi’nin hizmetinden çok memnunlar. Huzurevi yönetici ve çalışanlarına,  bizimle bu duygulu ziyareti yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler MHP olarak gençlerimizi de yaşlılarımızı da unutmayız. Bugün buraya onları dinlemeye, hayır dualarını almaya geldik.  Bu tür yerleri daha sık ziyaret edeceğiz.”dedi.

Ergin ; Niğde’de Kadın Dayanışması Yetersiz

MHP Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nesrin Ergin’de ziyaret sonrasında yaptığı açıklama da  “Burada çok duygulu anlar yaşadık. Devletimiz sosyal devlet anlayışı ile yaşlılarımıza sahip çıkıyor. Biz parti olarak özellikle kadınlarımızın sorunları ile bire bir ilgileniyoruz. Niğde’de aile içi sorunlardan dolayı mağdur olan bir çok kadın var. Bunları ziyaretlerimizde ve etrafımızda görüyor ve yaşıyoruz. Adli mercilerden de bu konuyu öğreniyoruz. Niğde'de mağdur ve aile içi sorun yaşayan bir çok kadın var.  Ancak mağdur olan kadınlarımız için Niğde’de bir sığınma evi yok. Niğde’ye bir  Kadın Sığınma Evi  şart” dedi.

Ergin, Niğde’de kadın dayanışmasının da yetersiz olduğunu bu konuda faaliyet gösteren derneklerin olmadığını, parti kadın kolları olarak bu boşluğu gidermeye çalıştıklarını ifade etti.


 

 

Editör: TE Bilişim