MHP Niğde Kadın Kolları, önceki gün Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi’ni ziyaret ederek, engellilerin sorunlarını dinleyerek, çözüm alternatiflerini aktardılar.


Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

MHP’li kadınlar saha çalışmasına ara vermeden devam ediyor. Cumartesi günü Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi’ni ziyaret eden MHP Kadın Kolları üyesi partililer engellilerin sorunlarını dinleyerek, partilerinin engellilere yönelik çözümlerini aktardılar.

 

 

Ziyarete Niğde Kadın Kolları Başkanı Döndü Gökmen ile Kadın Kollarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nesrin Ergin ile birlikte 20’yi aşkın partili katıldı.

 

 

Yanlarında getirdikleri ikramlarla birlikte, engellilerle sıcak bir sohbete giren MHP’li Kadınlar, onların sorunlarını dinlediler. Kadın Kolları Başkanı Döndü Gökmen; “MHP olarak, her insanın birer engelli adayı olduğunu bilen bir partiyiz. Gerek yerel yönetimler olarak, gerekse parti merkezimiz olarak engellilere yönelik sıkı bir çalışma içindeyiz. Siyasetin en sosyal göstergesi olan engellilere verilen değer noktasında partimiz Türkiye’de çığır açmaya devam edecektir” dedi.

 

 

Kadın Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nesrin Ergin ise yaptığı açıklamada ise “Niğde’de binlerce engelli kardeşimizin, toplumun bir parçası olarak zorluklarla yaşadığının farkındayız. Sonuçta bir toplumun en büyük gelişmişlik göstergesi engellilere verdiği değer ve onlara sağladığı yaşam alanlarıdır. Bizler burada engelli kardeşlerimizle birlikte onların taleplerini dinliyor ve yetkilerden en basit düzenlemeden, en büyük sosyal projelere kadar engellilerin yok sayılmaması gerek diyoruz” dedi.

 

 

Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan ise gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Hayatımızın an gerçeği engelli olmamız. Ama bizim asıl sıkıntımız bize, hayata karışmamıza engel olanlardır. Bizler denek olarak gerçekleştirdiğimiz sosyal faaliyetlerle, çalışmalarla topluma entegre olmaya çalışıyoruz. Kimse engellileri birer yük olarak görmesin, aksine herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmadan bu hassasiyetle toplumumuzda engelliler yaşadığını bilsinler. Bizleri ziyaret eden MHP Kadın Kolları’na ve bizlerin sorunlarını dinleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim