MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Kamu-Sen Niğde Temsilciliğini ziyaret ederek 4+4 zammının memura reva görülmesinin tek nedeni olarak hükümetin çizdiği pembe tablonun iflası olduğunu ifade etti.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / TYN HABER

 

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Hakan Er yoğun mesaisine devam ediyor. Cumartesi günü açılış, esnaf ziyaretleriyle birlikte Kamu-Sen’i de ziyaret ederek partisinin görüşlerini Niğdeli memurlara aktardı.

 

İl yöneticileriyle birlikte saat 15:30’da gerçekleştirdiği ziyarette son yaşanan memur zamlarını değerlendiren MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er; “Hükümet ve onunla beraber eden sendikalar memurun 3 kuruşluk zamlarına göz diktiler. Oysa çok değil bir yıl önce seçim meydanlarında memura, işçiye, emekliye vaatleri daha kulaklarımızdan silinmemişken, adeta memurla dalga geçer gibi yüzde 3.5 zam önerdiler. Sonunda sendikalarla anlaşamadılar ki hakem heyetinde kendi yandaşlarıyla birlikte yüzde 4 zammı verdiler. Şimdi sormak gerek hükümet temsilcilerinize hani Dünya’nın en iyi 10 ekonomisi arasında olacaktınız, hani memurun, işçinin, emeklinin yüzü gülecekti. Her şeyin, hayatın bile yüzde 10 pahalandığı bir ülkede yüzde 4’lük zamla memur kardeşim nasıl geçinir hiç düşünmezler mi?” diyerek yapılan zamları sert bir dille eleştirdi.

 

Uğraş; “Yandaş Sendikacılıktan Bir Şey Beklenmez”

Türk Eğitim Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş ziyaret esnasında kısa bir değerlendirmede bulunarak yapılan zamların memuru memnun etmediğini ifade ederek “ maalesef sendikalar olarak olamadık. Yandaşlık yapanlar hükümetle pazarlık yapması beklenemez zaten! Biz bunu biliyorduk şimdi daha iyi öğrendik!” dedi.


 

Editör: TE Bilişim