Milliyetçi Hareket Partisi aday adaylık açıklamaları hızla devam ediyor.  MHP Niğde İl binası bugün tarihi bir güne sahne oldu.  Dr. Murat Işıklı’nın aday adaylık başvurusu tam bir şölene döndü.  



Haber; Selim GÖKEL
Foto; Yasin YURTMEN
Video: İslam ŞAHİNÖCER

VİDEO  GALERİ BİRAZDAN...

MHP İl Başkanı Ali Güngör program öncesinde kısa bir konuşma yaparak Dr. Murat Işıklı’nın partiye yaptığı hizmetleri anlattı ve başarılar diledi.

Dr. Murat Işıklı MHP’den 25. Dönem Milletvekilliği aday adaylığına aylardır hazırlanıyordu. MHP’nin merkez ve  ilçelerdeki bütün faaliyetlerine aktif olarak katılan her  programında bir şekilde varlığını hissettiren Dr. Murat Işıklı bugün MHP Niğde İl Başkanlığı binası önündeki  resmi aday adaylık başvurusu töreninde yine farkını konuşturdu.  Dr.Murat Işıklı aday adaylığını Mehter Takımı eşliğinde MHP şöleni şeklinde açıkladı. Hayli kalabalık bir partili topluğuna içeriği duygu ve ülkücü refleksi yüklü konuşma yaptı.  

MEHTER TAKIMI EŞLİĞİNDE AÇIKLAMA

Niğde merkez ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu aday adaylık başvurusu şölene dönüştü, Mehteran Takımının seslendirdiği  parçalar ile coşan kalabalığa çeşitli ikramlar yapıldı. Diğer MHP aday adaylarının da katıldığı programda  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin yıldönümü olması nedeniyle konuşmasında şehitlere yer verdi.

MHP Aday Adayı Dr. Murat Işıklı ;  Bugün 18 Mart, Size Ölmeyi emrediyorum diyen komutanın sözü namus belleyen 328 Niğdelinin gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içtiği gün.  Tevekkülü 1300-1315 arası olan henüz bıyıkları terlememiş 328 evladımızın 1331’de acısını yüreğimizde hissettiğimiz gün bugün. Ben bugün bu  destanı anlatmaya değil.5 yıl sonra yaşananlara ışık tutmak istiyorum.  250 bin vatan evladı düğüne gider gibi ölüme gittiğinde yüreğinde , Allah aklında vatan vardı.  Kahramanlıkları çabucak unutulmuş, işgalciler adeta nispet yapar gibi 18 Mart 1920’de bu milletin kalbi olan,   bağrından çıkmış meclis-i mebusan çalışmalarını sonlandırmıştır.  Peki ya (o şehitler,akan kanlar) Çanakkale geçilmez diyen vatan evlatları, Biliyorum şu an bu millete bir daha Çanakkale destanı yaz deseler yine yazar Niğdeliden 328 gözü pek yere düşecek yiğit  isteseler on binler gider ! Ama mesele bu değil Arkadaşlar,   Mesele akan kan kurumadan çiğnemesidir. Mustafa Kemal ve onun yiğitleri destan yazdı, ama birileri İstanbul’da işgal kuvvetlerini karşıladı.  Ya şimdi 30 bin aziz şehidimiz, önce vatan diyerek canını verdi” dedi.

UMUD OLMAK İÇİN HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

Dr. Murat Işıklı konuşmasının devamında neden aday olduğunu  kısa notlarla anlattı ; Bugün  Çanakkale Destanını yazan atalarımızın, kurtuluş Savaşı veren  komutanlarımızın kurduğu aziz çatıya yani Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmeye adayım. Alparslan Türkeşin oturduğu o sıralarda ‘’Ne mutlu TÜRKÜM’’ diyebilmek için adayım. Bor’un, Çamardı’nın, Altunhisar’ın, Ulukışlanın, Melendizin hakkını savunmak için adayım.  Helale haram katmamış aşımla, doğruyu yanlıştan ayıran nefsimle hırsızdan, ipsizden hesap sormak için adayım,  Devletimi Şirket görüp , babasının çiftliği gibi yönetip, vatan topraklarını terk  eden  hainlerin yakasını toplamak için adayım. Ne eksik, ne fazla ! Sizin gibi olmak, sizler gibi davranmak ,sizin sesinizi meclise taşımak, gözlerinizin gördüğü, gerçeği haykırmak için adayım. Adayım çünkü davama olan sadakatim, davama hizmet etmeyi adaylıkla nasiplendirdi . Adayım bizi bekleyenlerin umudu olmak için hep birlikte kazanacağız”dedi.

BEN NEYSEM SİZDE OYDUNUZ... BERABER YOLA ÇIKIYORUZ
 

Dr. Murat Işıklı’nın sözleri sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilirken konuşmasına;  18 Mart 2015 ‘de bu kutsal partiye yaktığımız ateş, yüreğimizde asla sönmeyecek. Olurda Cenab-ı Allah nasip ederse bizleri sizlerin vekili  tayin edecekse zalimlerden hesap sormayacaki yetiminin hakkını savunmayacaksam, Çanakkale’de düşen 328 şehidimizin, Pkk illetine kurban veridİğimiz  gençlerimizin kanını yerde bırakacaksam  Gök yarılsın,  Yer çöksün, Bedenimin ruhumdan liğme liğme ayrılsın ki , Size verdiğim sözden de , davama olan sadakatimden de bir şey eksilmesin .  Bizler sizin bağrınızdan çıktık. İnancımızı Türk-İslam ülküsü ile bileyledik. Harmanda samanın tozunu,  Hasatta toprağın kokusunu  çiğerlerimize işledik.  Ne güneşi gece eyleyip boş durduk, ne de geceyi sabah sanıp sarhoşlara meze olduk,  Ekmeğimizi partimizi savunduk.  Bayrak yere düşmez diye teşkilatlarımızda ömür eskittik. Evlatlarımızın aşını, kardeşlerimizle paylaştık.  Hesapsız sevdamızın, adına Ülkücülük dedik. Siz neyseniz ben o oldum. Ben neysem sizde oydunuz!  Şimdi yola çıkıyoruz.  Yolumuzda çıyanlar da olsa, Ucunda ölüm bile çıksa karşımıza, Ne davamızdan , ne sevdamızdan vazgeçeriz, Uyan Niğde’m doğan  güneş bize müjdeliyor. Haydi Niğde, hep birlikte meclise, Ne Mutlu Türküm diyene”diyerek sözlerini tamamladı.

Dr. Murat Işıklı konuşmasının ardından tebrikleri kabul etti. Hatıra fotoğrafı çektirdi.


 

Editör: TE Bilişim