MHP'nin partiden ihraç ettiği Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, üst üste girdiği 4. seçiminden de zaferle ayrıldı. lçedeki bilboardlarda Türkçe ve Kürtçe kelimeleri karıştırarak yayımladığı ilan nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen ve partiden ihraç edilmesine karar verilen eski MHP'li Saatcı, Fethiye tarihinde üst üste 4 kez Belediye Başkanlığını kazanan isim olarak da yeni bir rekora imza attı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin AKP'nin demokratik açılımını eleştirerek tek dil vurgusu yapan Behçet Saatcı'yı partiden ihraç etmesiyle başlayan süreçte Demokrat Parti'ye katılarak seçimlere giren Saatcı, 4. döneminden de zaferle ayrıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre; DP yüzde 33, CHP yüzde 28.9,  AKP yüzde 27.6, MHP yüzde 7.2 oy aldı. Behçet Saatcı yeniden Fethiye Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.
Saat 22.00'a kadar sandık başındaki görevlilerinden sonuç bekleyen DP, CHP, AKP ve MHP'liler fark açılmaya başladıkça DP dışındaki partiler ümitlerini yitirmeye başladı. DP Belediye Başkanı Behçet Saatcı Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen köy ve beldelerden gelen sonuçlarla seçimi önde götürürken, Behçet Saatcı'yı sevenler de Beşkaza meydanında toplanmaya başladı.
 DAVUL - ZURNA EŞLİĞİNDE KUTLADILAR
Behçet Saatcı'ya gönül verenler davul zurna eşliğinde saatlerce oynadılar. Fethiyeli sanatçılar Adem Kazan ve Mustafa Selçukoğlu türkü ve şarkılarıyla meydanı dolduranları coşturdu. Saat 00.15 sıralarında Behçet Saatcı Belediyeden çıkıp doğruca Beşkaza meydanına gitti. Behçet Saatcı'nın geldiğini gören hayranları maytap ve havai fişeklerle meydanı renklendirdi
 "HER TÜRLÜ EDEPSİZLİĞE KARŞI DİMDİK DURANLARA SELAM OLSUN"
Büyük izdiham altında güçlükle kürsüye çıkan Behçet Saatcı, "Bu Güney Amerika ülkelerinde olduğu gibi bir halk hareketidir. Halk devrimidir. Bu işe katkı sağlayan herkese selam olsun. Tabi ki her türlü karalamaya, her türlü belden aşağıya vurmaya, her türlü edepsizliğe karşı dimdik duranlara selam olsun. Çok merak ediyorum 60 ay hepimizin gözlerine bu her türlü hakareti her türlü karalamayı yapanlar acaba nasıl bakacaklar? Utanmayacaklar mı? Siz beni gönüllerden asla ihraç edemezsiniz. Mikrofonu bir defa değil 2-3 defa elinden düşürmeyen ama sonra bize takla atanlar utansın. Bu zafer benimdir diyenlerin, inananların inandım diyenlerindir. Bu zafer benim değil sizin zaferinizdir. Ama her türlü karalamayı arkamızdan yapanlar yok evleri yıkacak, yok adamı işten çıkaracak, yok buldozerle girecek, bakın gönül bizi anlayamıyorlar.
Bizim birlikteliğimizin arasındaki bu ilişkiyi çözemiyorlar. Bu 15 yıldır gevger gibi işlenmiş bir gönül bağıdır. Bunu bilmediklerinden zaten karalamayla yol alamadılar. Sırtını Büyükşehire dayayanlar kaybetti. Sırtını Ankara'ya dayayanlar da kaybetti. Sırtını Beşkaza'ya dayayanlar kazandı. Fethiyespor'umuzla olan gönül bağımızı bile kıskandılar." dedi.
 HARMANDALI OYNADI, DAKİKALARCA ALKIŞLANDI
Yaklaşık 15 bin kişinin saatlerce konuşmasını beklediği Behçet Saatcı bu konuşmanın ardından "Harmandalı oyunu" oynayınca Beşkaza Meydanını dolduranlar dakikalarca alkış tuttu.

Editör: TE Bilişim