MHP Niğde İl Başkanı Ali Göngör; Engelliler sosyal hayatımızın asli unsuru olmalıdır”dedi.
 
MHP Niğde İl başkanı Ali Güngör ilimizdeki engellilere ait dernekleri ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından yaptığı değerlendirmede Güngör şu açıklamalarda bulundu. 

İl Başkanı Ali Göngör; 
“Bilindiği üzere 3 Aralık Dünya Engelliler gününde, çeşitli aktiviteler gerçekleştirilmektedir. Engellilik meselesine toplumun dikkatini çekerek farkındalık oluşturma bakımından bu faaliyetler elbette gereklidir. Ancak engelli insanlarımız sadece böyle günlerde hatırlanmamalıdır.

Aslında yılın hiçbir günü unutulmamalı toplum içinde yer alacakları şartlar hazırlanmalı imkanlar sağlanmalıdır.

Engellilerimizin sorunları azalacağına her geçen gün daha da büyümektedir. AKP tarafından 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ve daha sonra yapılan düzenlemeler problemlere çözüm getirmemiştir. Kanunda yer alan hususların büyük bir kısmı hala uygulamaya geçmemiş kanunla verilen pek çok hakta yönetmelik ve genelgelerle kısıtlanmıştır. Kaşıkla verilenler adeta kepçeyle geri alınmıştır.

Yasa çıkalı beş yıl olmasına rağmen Niğde’miz ve diğer kentlerimiz Engellilerin erişimine uygun hale getirilmemiştir. Engelli  ulaşım hizmetlerinden kanunda öngörülen biçimde istifade edememektedirler. Şayet bir meseleye doğru bakış açısı ile yaklaşım geliştirilemez ise doğru çözümler üretilmesi ve uygulanması mümkün olamaz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak öncelikle bütünleştirici bakış açısının benimsenmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettikleri gibi “Engelli insanlarımıza sunulan hizmetler asla ikram değildir. Toplumsal ve insani mesuliyetten kaynaklanan, insan olmanın getirdiği doğal bir sonuçtur. Bu vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır bir hayat sürmesi ve onurlu bir üye olarak toplum hayatına aktif bir biçimde katılabilmelerini sağlayacak şartları hazırlamak hepimize düşen müşterek bir görevdir.”

MHP Niğde İl Başkanlığı olarak engelli derneklerini ziyaret ettiğimde gördüm ki konuyla ilgili danışmanlık ve proje çalışmalarına ihtiyaç vardır.

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’na kayıtlılı 8,5 milyon, kayıt dışı ile birlikte 10 milyona yakın engelli vatandaşımız vardır.

Bize düşen onlara yönelik uygulanırlığı olan projeler ortaya koyarak engelli vatandaşlarımızın toplumun asli unsuru olduğunu ortaya koymak ve sosyal verimliliklerini artırmaktır.

Bu vesileyle bütün engelli kardeşlerimin Engelliler Haftasını canı gönülden kutluyorum"dedi. 




Editör: TE Bilişim