Bekil ; “Aramızdan ayrılışının 72. yılında, Türk milletinin gönlünde ölümsüzleşen Yüce Önder Atatürk'ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”
 
MHP İl Başkanı Hikmet Bekil Mustafa Kemal Atatürk’ün 72. Ölüm Yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı.
 
Cumhuriyet'imizin kurucusu, ülkemizin kurtarıcısı, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 72. yılında, sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak, özlemle anıyoruz. Türk milleti, kendisine aydınlık yarınların kapılarını açan Yüce Atası'na bağlılığını ve sevgisini, ülkenin her köşesinde ortak düşünce ve duygularla göstermektedir. Bugün tüm yurttaşlarımız, ölümsüz önderinin yolunda ilerleyeceğini, Cumhuriyet'e tüm kurum ve kurallarıyla sahip çıkacağını tek yürek olarak dile getirmektedir. Geride kalan 72 yılda milletimiz, büyük kurtarıcısına gönülden bağlılığını, O'nun ülkülerini, düşüncelerini, ilke ve inkılâplarını yaşatarak kanıtlamış, bu kararlılığını kuşaktan kuşağa aktararak sürdürmüştür.
 
Türk Ulusu'nun bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu harekete geçirerek, ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı büyük bir zafer kazanmış; askeri zaferini, kurduğu Cumhuriyet ve yaşama geçirdiği inkılâplarla taçlandırmıştır. Başlattığı savaşımı, tüm ezilmiş milletlerin davası olarak gören Yüce Atatürk, en güç koşullar altında bile insanımıza güvenilmesi, umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini bizlere öğretmiş, milletimizin neleri başarabileceğini herkese göstermiştir. Atatürk'ün en büyük başarısı, yok olma sürecine girmiş imparatorluktan, milli egemenliği temel alan çağdaş bir devlet ve çağdaş bir toplum yaratmış olmasıdır.
 
''Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir'' sözünden de anlaşılacağı üzere O'nu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev; Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumak, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır.
 
Milletimiz, Yüce Atası'nın açtığı yolda ilerleyerek, gösterdiği amaçlara ulaşmak için çaba gösterecek, demokratik ve laik Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yüceltecek, tüm kurum ve kurallarıyla sonsuza değin yaşatacaktır. Atatürk ilke ve inkılapları, bu çabalarımızda yolumuzu aydınlatmayı sürdürecektir. Türk milleti, tüm dünyanın övgüsünü kazanan ölümsüz önderiyle ve O'nun kurduğu Cumhuriyet'le haklı olarak gurur duymaktadır. Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük inkılapçı ve düşünce adamı Yüce Atatürk'ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecektir.
Aramızdan ayrılışının 72. yılında, Türk milletinin gönlünde ölümsüzleşen Yüce Önder Atatürk'ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum.
 
Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
Editör: TE Bilişim