Niğde Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı dün öğlen saatlerinde merkez PTT karşısında vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Aşure ikramına vatandaşların ilgisi oldukça yoğundu.


İslami inanca göre Nuh tufanının 10'uncu günü Nuh peygamber, elinde kalan son malzemelerle bu yemeği yapmıştır. Bizim 365 günlük takvimimize göre de her sene günü değişir, bu yıl 25 Ekim muharrem ayının birinci günü ve dolayısıyla Hicri olarak yeni yılın ilk günüydü. Muharrem ayının 10'uncu günü olan 3 Kasım ise Aşure günüdür. 3 Kasım tarihinden itibaren geleneksel hale gelen Aşure yapımı ve ikramları bu yılda ilimizde yoğun bir şekilde yapıldı. Niğde Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı 3 bin kişilik aşure yaparak, Niğde halkına ikram etti. Dün saat 12.30’da Niğde Merkez PTT karşısında başlayan Aşure İkram Programı’na vatandaşın ilgisi yoğundu. Dualar ile başlayan ikramın ilkini MHP İl Başkanı Ali Güngör, Merkez İlçe Başkanı Yunus Kızıl ve eski Belediye Başkan Adayı Fikret Çıtırgı yaptı.


Konu ile alakalı açıklamada bulunan MHP İl Başkanı Ali Güngör, “Dinimizde de büyük yeri olan, önemli aylardan Muharrem ayında her yıl olduğu gibi bu yılda aşure ikramımızı yaptık. Dualar eşliğinde aşure kazanlarımızı açtık ve görüyorum ki halkımızın da ilgisi oldukça yoğun oldu. İkramımıza teşrif eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu mübarek ayda yaptığımız ikramımızın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Bugün olduğunu gibi Rabbimiz birliğimi, bütünlüğümüzü ve düzenimizi bozmasın. İkram ettiğimiz aşuremiz şifa olsun” diye konuştu.





 


Editör: TE Bilişim