26 Mart 2012’de yapılan kongre ile il başkanlığı koltuğuna oturan MHP’li Hakan Er, Niğde Belediye Başkan A. Adaylığı için istifa etti.


Haber: Gökhan ÖZBEK

30 Mart tarihi yaklaştıkça siyaset ısınmaya devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı görevini 17 aydır sürdüren Hakan Er, yerel seçimlerde partisinden Niğde Belediye Başkan Adayı olmak için istifa etti.

İstifasından sonra olağanüstü toplanan yönetim kurulu, kendi arasında yapılan seçimle İl Başkanlığı görevine Nuri Ertan’ı getirdiler.

Parti binasında yapılan basın açıklaması ile istifasını açıklayan MHP’li Er’e, çiçeği burnundaki başkan Nuri Ertan ve MHP Kadın Kolları Başkanı Döndü Gökmen eşlik etti.

Toplantıda ilk sözü alan Nuri Ertan, 30 Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçimlere vurgu yaparak, “MHP’nin başarmaktan başka şansı yoktur. Bunun içinde 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçimleri muazzam bir fırsat ve dönümdür. Bu demokratik fırsat aynı zamanda bir yenilenme, aynı zamanda milletçe silkinip doğrulmak için tarihi bir milat olacaktır. Demokrasinin rayına oturması, ülkemizin istikrar bulması, biriken ve ağırlaşan sorunların gerçek manada çözüm kulvarına girmesi Mahalli İdareler Seçimlerinin sonuçlarıyla yakından bağlantılıdır!” dedi.

Davam İçin İstifa Ediyorum!

İl Başkanı Nuri Ertan’dan sonra açıklama yapan MHP’li Hakan Er, istifa gerekçesini kamuoyu ile paylaştı. Er açıklamasında, İl başkanlığı görevi ile belediye başkanlığı aday adaylığı görevlerini partisi ve davası için üstlendiğini ifade ederek; “Bildiğiniz üzere 27 mart 2012’de siz değerli dava arkadaşlarımın destekleriyle il başkanlığı koltuğuna oturdum. Ben kelimesini yok ederek, biz kelimesini parti kültürü haline getirirken, partimizin kurumsallaşması, 2009 ve 2011 seçimlerinde yapılan hataların öz eleştirilerinin yapılması için gece gündüz çaba sarf ettim. Allah’a şükürler olsun ki, partimizin oy oranı Niğde’de geldiğimiz günden bugüne iki kat artmış, şu an başta Niğde Merkez olmak üzere tüm ilçelerimizde zirveye oturmuştur. Dün Parti Genel Merkezi’mizde yaptığımız istişareler sonucu il başkanlığı görevimden, 30 Mart 2014’de yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için istifa ediyorum. Yerimi çok güvendiğim ve değer verdiğim, dava arkadaşımız Nuri Ertan’a bırakıyorum. İnşallah bu görevi de layıkıyla yerine getirecektir. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun!” diyerek açıklamasını bitirdi.

Böylece MHP’de seçim çalışmaları Fikret Çıtırgı’nın adaylığından sonra İl Başkanı Hakan Er’in istifa etmesiyle daha da hızlandı. Basın açıklaması sonrası MHP İl Başkanı Nuri Ertan, Niğde Belediye Başkan Aday Adayları Hakan Er ve Fikret Çıtırgı ile MHP Kadın Kolları Başkanı Döndü Gökmen ile birlikte fotoğraf çektirdiler.

 










Editör: TE Bilişim