MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, CHP- AKP görüşmesini değerlendirerek “Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur. Kürt kökenli kardeşlerimiz sorun değil, Türk Milletinin şerefli ve onurlu mensuplarıdır” dedi.

 

Haber: Gökhan ÖZBEK / TYN HABER

 

Dün Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanlığı Basın Merkezi’nden Hakan Er imzalı yapılan yazılı açıklamada gündeme ait çeşitli değerlendirmelerde bulunarak AKP ve CHP’ye çağrıda bulundu.

 

Er açıklamasında gündem karmaşasının yarattığı kaosun milletin enerji ve heyecanını zaafa düşürdüğünü ifade ederek yanlış teşhislerin yarattığı çözümlerin çözüm olmadığını ifade etti.

 

İl Başkanı Hakan Er, bölücü terörün teşhisinde yaşanan kargaşanın bölücülüğün dip akıntısını hızlandırdığını ifade ederek “terör sorununu Kürt sorunu” olarak gören Başbakan Erdoğan’ın bakış açısının yanlış olduğuna vurgu yaparak terörü yüzeye çıkardığını ifade etti.

 

Başkan Er yazılı açıklamasında CHP ve AKP’nin yanlışta ısrar ettiklerini vurgu yaparak ; “AKP’nin dikiş tutmayan yamalı zihniyeti ise bu garabet ve şaibeli yaklaşıma fırsattan istifade ederek hemen kapısını açmış ve bölücülük yarışı bu şekilde hız kazanmıştır.

 

CHP’nin yanlış tespit ve içine girdiği tehlikeli ve tereddütlü teşhis karmaşası, bölücü terör yerine sözde Kürt sorununun tekrar ön plana geçmesine neden olmuştur.

 

Bununla birlikte AKP’nin, CHP’nin getirdiği teklifleri prensipte kabul ettiği, ancak bunların uygulanabilmesi için partimizin mutlaka ikna edilmesi gerektiği yapılan görüşme sonunda da ortaya çıkmıştır.

 

Öncelikle CHP’nin bölücülük ve terör sorununu kasıtlı olarak görmezden gelerek, sözde Kürt sorununu her şeyin öznesi yapan düşüncesi büyük sakıncaları beraberinde getirecektir.” İfadelerini kullandı.

 

Açıklamasının sonunda MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, “Türkiye’nin halihazırda kürt sorunu asla yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi’nin gerek AKP’ye, gerekse de CHP’ye açık çağrısı şudur; Emperyalist mirastan tevarüs edilen yapay, asılsız ve suyu yokuşa akıtmaktan başka hiçbir işe yaramayan tehditlerle dolu sözde Kürt sorununu konuşmaktan acilen vazgeçilmelidir.

 

Bilinmelidir ki, Kürt kökenli kardeşlerimiz sorun değil, Türk milletinin şerefli ve onurlu mensuplarıdır.” Diyerek yapay gündemlerle milletin oyalanmamasını istedi.



Editör: TE Bilişim