Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, açıklamasında; yoksulluğun giderek derinleştiğine dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Türkiye'de ekmek alamayacak çok sayıda yurttaş olduğuna dikkat çekerek, yoksulluğun arttığı, böylesi bir dönemde iktidar ortağının ekonomiye dair tek çözümünün askıda ekmek kampanyasından öte gidemeyeceğini söyledi. 


Ülkeyi yönetenlerin yoksulluğu azaltmak yerine, yoksullara sabretmeyi öğütlediğini dile getiren Başkan Adem, "Pandemi süreci ile ekonomik kriz daha da derinleşti. İşsizlik arttı. Yoksulluk arttı. Milyonlarca emeklinin, aldığı maaş gıda ve temel ihtiyaçlarına yetmiyor. Türkiye'deki emekliler, en rahat geçirmeleri gereken bu dönemi bile doya doya yaşayamıyorlar. 


Çiftçi üretemiyor. Ürettiğini yok pahasına satıyor. Türk çiftçisine verilmesi gereken destekler, ithal ürün yoluyla yabancı ülkelerin çiftçilerine veriliyor.
Yoksulluğun arttığı, yurttaşın kuru soğana muhtaç olduğu, ekonominin dümenindekilerin yoksula sabretmeyi öğütlediği bir dönemde iktidar ortağının ekonomiye dair tek çözümü de askıda ekmek kampanyasından öte gidemezdi. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisi ile başlatılan askıda ekmek kampanyasını destekliyoruz. Bir kuru ekmeği dahi alamayan komşumuz olduğunu unutmayalım.


Ülkenin kaynaklarını hakça paylaşalım. O zaman hiç birimizin yoksulluğa sabretmesine gerek kalmaz. Çünkü Türkiye zengin bir ülke. Kaynaklar adil, eşit paylaşıldığında, rant ekonomisinin önüne geçildiğinde, üretim teşvik edildiğinde; işsizlik de yoksulluk da ortadan kalkacaktır" dedi.

Editör: TE Bilişim