Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Merkez İlçe 14’üncü Olağan Kongresi  Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tekli liste ile yapılan 14’ncü MHP Niğde Merkez İlçe Kongresi’nde mevcut merkez ilçe başkanı Abidin Koyuncu yeniden seçildi.

Kongreye MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, Niğde İl Başkanı Aytekin Tükenmez, Niğde Merkez İlçe Başkanı Abidin Koyuncu, MYK Üyesi Emrullah Türe, MDK Üyesi Emin Alper Öztürk, Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Alper Doğanay, teşkilat mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı.

CHP Adayı Hulus Özen, “Herkes Bilsin ki Kazanıyoruz!” CHP Adayı Hulus Özen, “Herkes Bilsin ki Kazanıyoruz!”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Abidin Koyuncu, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler için büyük bir mücadele gireceklerini belirterek, “Önce liderimiz Devlet Bahçeli Beyin takdirleri, genel merkezimizin ve teşkilatlarımızın desteğiyle bu kutlu göreve yönetim kurulumuz ile yeniden talip olmuş bulunuyoruz. Rabbim bizleri sizlerin önünde utandırmasın ve sizlere layık eylesin inşallah.  Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır diyerek yola çıkarak el birliği, güç birliği yapıp davamıza yararlı olacak her arkadaşımıza sahip çıkacağız. Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi Cumhur İttifakı lütfu içerisinde olacağız. Teşkilatlar olarak yerle seçimlerde büyük mücadeleye gireceğiz. 28’inci dönem milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Niğde’miz hamdolsun bizi milletvekilliği ile ödüllendirdi” dedi.

NİĞDE BELEDİYESİNİ ALACAĞIZ

MHP Niğde İl Başkanı Aytekin Tükenmez ise kongrede yaptığı konuşmasında, 2024 yerel seçimleri için iddialı sözler sarf etti. 2024 yılında Niğde’deki bütün belediyelerin MHP’li olacağını belirten Tükenmez, “17 Ağustos’ta başlayan ilçe kongrelerimizin bugün sonuncusunu yaparak birlik ve beraberlik içerisinde önümüzdeki 2024 yerel seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz. Onun için buradaki arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum, bizim sevdamız Türkiye sevdasıdır, diğer sevdamız Niğde davamızdır, bunu da hep beraber birlik içerisinde 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde başta Niğde belediyesi olmak üzere bütün belediyeleri alacağız. Bunun için sizlerden söz istiyorum” şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZE YAPILAN SALDIRILARA DUR DEDİK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Milletvekili Cumali İnce ise yaptığı konuşmasında, Niğde’nin menfaatlerini kişi menfaatlerinin üstünde tutarak her alanda Niğde’nin sesi olacaklarını belirterek, “İlçe kongrelerimizi bugün büyük bir onurla tamamlıyoruz. Huzurlarınızda bir kez daha yeni seçilen ilçe başkanlarımıza ve yönetim kurullarına başarılar diliyor, bugüne kadar hizmet eden tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde ülkemiz ve milletimiz adına önemli bir seçim yaşadık. Oyunlarla kıskaca alınmaya çalışılan ülkemize yapılan saldırılara Cumhur İttifakı ile dur dedik. Milletimiz destekleriyle hain oyunları bozdu. Yine teşkilatımızın gayretleriyle ve hemşerilerimizin teveccühüyle MHP Niğde’de milletvekiliyle temsil hakkı kazandı. Aldığımız bu emanetin farkındayız, sorumluluğumuzun bilincindeyiz.  Seçimlerden sonra da biz sahadan ayrılmadık. Bir yandan hemşerilerimize teşekkür ziyareti yaparken bir yandan da onların acı tatlı her günlerinde hep yanlarında olmaya, dertlerini dinlemeye, sorunlarını meclise taşımaya devam ettik. Allah ömür verirse söz verdiğimiz gibi dur durak bilmeden çalışmaya devam edeceğiz. Niğde’nin menfaatlerini kişi menfaatlerinin üstünde tutarak her alanda Niğde’nin sesi olacağız” şeklinde konuştu.

MHP MERKEZ İLÇE YÖNETİMİNDE YER ALAN İSİMLER

MHP Niğde Merkez İlçe Kongresinde tek liste olarak yapılan seçimlerin ardından Merkez İlçe Yönetimi Abidin Koyuncu başkanlığında şu isimlerden oluştu, Musa Çelik, Beyazıt Demirkol, Ramazan Özden, İlker Biçer, Yunus Çakıcı, Sevda Koçsay, Abdulselim Akpınar, Serdar Demirci, Faruk Yıldız, Osman Özbek, Yasın Or, Ali Kılıç, Dursun Akyüz, Mehmet Usluer, Ekrem Tekten, Fuat Bartan, Kemal Çiftçi ve Yasemin Kayhan.

Editör: Selim GÖKEL