Haber Fotoğraf : Selim GÖKEL
Ali AKBAŞ


Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanlığı 10. Olağan Kongresi başladı. İl Başkanlığına İş Adamı Mimar Hakan Er ve İl Genel Meclis üyesi Tahsin Eren adaylarını açıklamışlardı.

 

MHP İl Başkanlığı il kongresi Niğde Hüdavent Hatun salonunda 25 Mart 2012  Pazar günü 10:00’da başlayacak kongreye partililer 09:00’dan itibaren gelmeye başladı.

 

Polisin geniş güvenlik tedbiri aldığı kongreye delegeler aranarak alındı. Davul ve Zurnaların çalındığı kongre alanı MHP nin bayrak ve flamaları ile süslendi.

 

İlçelerden grup grup delegeler geldi. Ankara’dan gelen heyet, MHP İl Yönetimi ve her iki aday  salon dışında karşıladılar.

 

Divan Kurulu oluşturulmasına geçildi. Divan Başkanlığına MHP Genel Sekreter yardımcısı Abbas Bozyel, Üyeler ise MHP Aksaray İl Başkanlı Rıfkı Karabatak, Bağlama Belediye Başkanı Murat Erdoğan, Burç Belediye Başkanı Rezmi Özmen seçildiler. 


İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Eren ve İş Adamı Hakan Er’in başkanlık için yarıştığı   10. Olağan Genel Kurulu’nun Divan Başkanlığını MHP Genel Sekreter  Yardımcısı Abbas Bozyel yaptı. MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP 23. Dönem Milletvekili Mümin İnan, İl Başkanı Şakir Sevdi, Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, Kadın Kolları Niğde İl Başkanı Döndü Gökmen, 24. Dönem Milletvekili Adayı ve MHP İl Eski Başkanı Hikmet Bekil, Aksaray İl Başkanı Rıfkı Karabatak, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Bor İlçe Belediye Eski Başkanı Yavuz Can, MHP Niğde İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, delegeler ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede Bozyel, 10. Olağan Genel Kurul’un hayırlı ve uğurlu olması temennilerinde bulunarak başladığı konuşmasında, “43 yıllık kutlu yürüyüşümüz uğrunda saçı ağarmış ama hala bu salonda bulunan, torunları yaşındaki gençlerle beraber aynı heyecanı gösteren aziz büyüklerimizin dava arkadaşlarımızla, bilge kişilerle   omuz omuza olması ayrı bir şereftir” dedi.MHP’nin kongresini düşmanca nazarlarla izleyenlerin ülkemizle ilgili de düşmanca nazarları olduğunu söyleyen Bozyel, “Türk Milliyetçileri ortadan çekildiği takdirde biz Türkiye’de emellerimize ulaşırız diyerek düşmanlık güdenlerin bilesiniz ki bizimle alakalı düşmanlık sebebi bundan kaynaklanmaktadır. Küresel dalganın önce Balkanları kan ve gözyaşına boğan, milyonlarca Müslüman’ın kanını su yerine akıtan, yüz binlerce mahzun kızımızın namusuna tecavüzle milletlerinin alnında bir utanç lekesi taşıyacak olanların aynı emelleri Kafkasya’ya ve Orta Doğu’ya taşıdığına şahit oluyoruz. Artık bu dalganın önünde hiçbir güç duramaz. ‘Biz hem sınırları, hem devleti, hem iktidarı değiştiririz’ diyenleri Orta Doğu’ya taşıyan güç, bugün başımızda ülkeyi sevk ve idare eden, bu projenin eş başkanı olmakla şeref duyduğunu söyleyen Adalet ve Kalkınma Partisi denilen iktidardır” diye konuştu.

Adana Milletvekili Muharrem Varlı, gerçeklerin kamuoyundan saklandığını dile getirdiği konuşmasında, “ Televizyon ve gazetelere baktığınız zaman ülkemizde her şey güllük gülistanlık. Bu ülkede sıkıntılar, bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyen teröristler yok gibi…” dedi. 


Kongrede faaliyet raporu okundu ve  İl Başkanı Şakir Sevdi'de bir konuşma yaptı. 


Konuşmanın ardından sırasıyla adaylar konuşmalarını yapmak üzere davet edildi. Adaylardan Hakan Er ve yönetimi kürsüye çıktı. Hakan Er çok güzel hazırlanmış bir metni okudu ve sık sık alkışlandı. 

Hakan Er yaptığı konuşmada ülke meseleleri bunlar karşısında MHP’nin tavrını ve görevlerini anlatarak başladığı konuşmasında “ ….Aksakallı büyüklerimizin öğüt ve mihmandarlığı ile genç kardeşlerimizin azim ve aktivitesini birleştirmek yönetim anlayışımızın ivme gücü olacaktır. Siyaseti ben merkezli anlayışla değil biz merkezli anlayışla, partimizin bütün katmanlarının iştişaresinden geçirerek sünnetullaha uygun bir anlayışla gerçekleştireceğiz. Milliyetçi Hareket ve Onun tüm teşkilatları birilerinin ikballerinin ne olacağını değil, Aziz Milletimizin ikbalinin tecelligahıdır. Bu kutsal yuvayı şahsi ikbal ve çıkarlar ben dahil hiç kimsenin lekelemeye hakkı yoktur. Şeyh Edabalinin “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” anlayışı ile çalışacağımızdan hiç birinizin şüphesi olmasın. Birilerinin siyasi ikballerinin payandası olmadan, hepimiz ortak akıl ile davamızı layık olduğu yerlere taşıyacak, kadrolar oluşturmaktır.’dedi.

 

Hakan Er’in konuşması sık sık “Başkan Hakan” tezahuratlı ile kesildi, Aday Hakan Er konuşmasına şöyle devam etti. “ … Kadınlarımıza ciddi manada muhtaç olduğumuzun bilincindeyiz. Bu sebeple Ülkücü hanımlarımıza yönetimde ciddi manada muhtacız. Her annenin dizinde bir Fatih uyur, Anneler Fatihleri uyandırınız, millet onlardan hizmet bekliyor. Herkese kapımız açıktır. Üniversite Hocalarımızın ilminden, irfanından, istifade etmeliyiz. Fatih arkasındaki Akşemdinleri, Molla Güranileri  unutmamalıyız, ortak akıl ile davamızı layık olduğu yerlere ulaştıracak kadroları oluşturmaktır. Toplumumuzun bütün katmanları ile gönül gönüle, el ele, mutlu bir Türkiye için hambal olmaktır. Yönetim anlayışımızda falan adamı, filanın yandaşı tavrına asla izin vermeyeceğiz. Falan adamı olanlar kimin adamı iseler onunla hayatını sürdürsünler. Bize dava adamı olanlar lazım. Ülkücüye yakışır bir kongre olmasını temenni ediyoruz.”diyen Hakan Er bütün delegelerin desteğini istedi.


 Adaylardan Tahsin Eren ve Yönetimi de kürsüye davet edilerek Tahsin Eren konuşmasını yaptı. 

Diğer aday Tahsin Eren’in yönetim kurulu listesi okundu ve liste de bulunanlar sahneye çıktı.  Eren konuşmasında salonda önce salonda bulunan degele ve partili arkadaşlarına teşekkür etti. Tahsin Er konuşmasında “ bizler şahsi menfaatlerimizi ve arzularımızı bir yere bırakıp önce ülküm ve milletim anlayışı ile hareket ediyor ve mücadelemize devam ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Partimizin 40.yıl konuşmasında alınan mesafe ve kutlu hedefi tek başına iktidar olmayı işaret etmektedir, verdiğimiz tüm mücadele buna fazlası ile layıktır. Bu kadar haklı olan, ancak  bu kadar da hakkı yenmiş bir dava olmamıştır. İşte biz bu hakkın peşindeyiz, şeklindeki konuşmaları ile hepimizin duygularına tercüman olmaktadır.

 

Konuşması sık sık k”Başkan Tahsin” sloganları ile kesilen Tahsin Eren birlik ve beraberlik mesajları verdi. Eren “… Her zaman birdik, şehit olan arkadaşlarımızın tabutlarını taşırken de birdik. Yine her zaman bir ve beraber olacağız. Başbuğumuzun açtığı bu yolda, Genel Başkanımızın yol arkadaşları olarak, yılmayacağız, yıkılmayacağız ve büyük Türkiye’yi gerçekleştirmek için birlik beraberliğimizden asla ödün vermeyeceğiz. … Barış ve umutla aziz milletimizin için bizler umut vaad edeceğiz,  Bu kudreti Cenab-ı Allah Ülkücü Harekete nasip eylemiştir. İşte bu anlayışla Tek başına iktidar olma azmimizin Niğde’den temelini atacağız. Milletimizin sigortası olan politikaları ile hep haklı çıkan Mhp’nin iktidar vakti gelmiştir, işte bu yüzden göreve ve siz dava arkadaşlarımızın teveccühünlerine talibiz, Milliyetçi Hareket Partisini iktidara götürecek görevde en büyük katkıyı bizler yapmak istiyoruz. Tüm hazırlığımızı da ona göre yapmış bulunmaktayız. Takdir artık sizlerindir Cenab-ı Allah’ın izniyle sizlere layık olmak ve üç hilali Niğde’de dalgalandırmak için yılmadan çalışmak asli görevimizi olacaktır. Ayrım yapmadan bütün ülküdaşlarımızı kucaklamak boynumuzun borcu olacaktır. Kurultayın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi ve salonda bulunanlarla birlikte “  Ne Mutlu Türküm Diyene” diye sloganı atarak sözlerini tamamladı.

 

Adayların konuşmalarının ardından oy verme işlemine başlandı. Oy verme işlemi akşam 17:00’a tamamlandı. Hayli heyecanlı geçen oy sayım işlemi sonunda aradaki farkın küçük olması nedeni ile zaman zaman gergin anlar yaşandı ancak sağduyu hakimdi hiç bir olay çıkmadan kongre tamamlanmış oldu. 

Kongrenin bir eksiği, dışardan gelen delegeler ve görevli polislere kumanya dağılmaması oldu. Görevli polisler ve delegeler kendi imkanları ile ihtiyaçlarını giderdiler. 



MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ YENİ İL BAŞKANI : HAKAN ER   oldu.  

Kullanılan Geçerli  Oy Sayısı : 553

Hakan ER : 280

Tahsin EREN  : 273

Davul ve zurna eşliğinde slogan atarak topluca  İl Başkanlığı binasına giden Hakan Er  balkondan kısa bir teşekkür konuşması yaptı. 



YÖNETİM KURULU, DİSİPLİN VE ÜST KURUL DELEGELERİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU.

 Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Teşkilatı 10. Olağan Kongresi Aday Listesi

 
 
Başkan HAKAN  ER
 
Yönetim Kurulu Asıl Üyeleri                            Yönetim Kurulu Yedek Üyeler
 
  1. Ahmet ERMİŞ                                   1. Erkan APAYDIN
  2. Ahmet ÜÇER                                     2. Raşit DİNÇER
  3. Ömer SUMAN                                    3. Murat YILDIZELİ
  4. Ahmet ÖZBEK                                   4. Kudret EROL
  5. Orhan AKKURT                                  5. Ayhan ERDEM
  6. Muharrem ÇALKANDERE                    6. Emin YALÇIN
  7. Turan UÇAN                                      7. Bülent ÇETİN
  8. Naci ARGUN                                       8. Hasan AKKAŞ
  9. Halit BULDUK                                     9. Osman Yaşar AKTAŞ
  10. Yunus YILMAZ                                    10. Mehmet Ali MİMTAŞ
  11. Kamil KILINÇ                                      11. Emel PEKER
  12. Vedat KİRAZCI                                   12. Cengiz USKURT
  13. Yıldırım Beyazıt DÜZYOL                     13. Cumali TOK
  14. Bayram GÜÇ                                      14. Ali ÜNAL
  15. Cevdet Cemil ERKUL                          15. Vedat DENİZ
  16. Davut ÜNAL                                       16. Osman CAN
  17. İsa ÇİFTÇİBAŞI                                  17. Hasan GÜL
  18. Tuncer ÇAKMAK                                  18. Emel AKTAŞ
  19. Cumhur DURMAZ                                19. Yaşar BATTAL
  20. Alper ASLAN                                        20. Kemal TEKEŞ
  21. İrfan ALTAN                                         21. Durmuş ULUPINAR
  22. Nuri ERTAN                                          22. Celal COŞKUN
  23. Nesrin ERGİN                                      23. Süleyman YÖRÜKOĞLU
  24. Ömer KORKMAZ                                  24. Atilla ÇİÇEK
 
 
 
DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ ASIL        DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ YEDEK
 
  1. Avni KURTULUŞ                              1. Fatih DEMİRALAN
  2. Emrah BATAĞAN                             2. Ayhan ERDEM
  3. Abidin KOYUNCU                            3. Rıdvan ECEMİŞ
  4. Ahmet PEKTEKİN                            4. Habip TEMİZKAN
  5. İhsan UZUNAY                                 5. Erdal ÜNLÜ
  6. Abdullah ÖZKAN                              6. Anakız ERSÖZ
  7. Yaşar ÇELİKBAŞ                              7. Sedat KILIÇER
 
 
ÜST KURUL DELEGELERİ ASIL      ÜST KURUL DELEGELERİ YEDEK
 
1. Hakan ER                                             1. Bilgehan GÜNEY
2. Hikmet BEKİL                                       2. Döndü GÖKMEN
3. Şefik ÇALGIN                                       3. Naci CEYLAN
4. Mustafa TECİMER                                 4. Süleyman COŞKUN
5. İhsan İRİ                                              5. Murat SOYAK
6. Mahide YARAMIŞ                                   6. Hasan İPEK
7. Murat ŞENEL                                        7. Emin MENTEŞ
 
 
 
Editör: TE Bilişim