MHP'nin 12. Olağan Kurultayı Ankara'da gerçekleştirildi. Kurultayda tek aday olan mevcut lider Devlet Bahçeli, kullanılan 1169 oydan 1167 delegenin oyuyla 9. kez genel başkanlığa seçilirken, Niğde'den Mimar Hakan Er  Merkez Yürütme Kurulu Asil Üyeleri arasıda yer aldı. 

Mimar Hakan Er  MYK Asil Üyesi...

MHP Niğde İl Eski Başkanı Mimar Hakan Er  MYK üyeliğine seçilmesini sosyal medyadan böyle paylaştı. 



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tek aday olduğu kongreye 3 bin partili davet edildi. Yoğun bir katılımın olduğu kongrede Afrin şehitleri için Kuran okutuldu.

Kongrede yoğun güvenlik önlemleri de alınırken, Ankara Valiliği'nce, kongre salonunun çevresindeki sokaklar trafiğe kapatıldı. Kongreyi izlemeye gelenler de güvenlik kontrolünden geçerek salona alındı. Kongreye gelen mehter takımının kostümlerindeki kılıçlarda güvenlik gerekçesiyle salonun dışındaki güvenlik noktasında polis kontrolünden geçemedi.

Kongre salonunun hem içinde hem de dışında çok sayıda polis de görev yaptı.

BAHÇELİ'NİN FOTOĞRAFI ASILMADI

Tribünlerde partililerin ve konukların oturacağı alana Türk bayrağı ve parti flamaları konurken, salonun çeşitli yerlerine "Vatanımız Var Olsun", "MHP'nin Sevdası, Milletin Bekası", "Vefası Olmayanın Bekası Olmaz", "Milliyetçi Hareket Beka İçin Var Elbet", "Beka İçin El Ver, Tarihe Söz Ver", ‘"Yüreğin Vatan Olsun" yazılı pankartlar asıldı.

Salonda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafının olmaması, sadece Atatürk ile MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in fotoğraflarına yer verilmesi dikkat çekti.

Bahçeli'nin salona gelişinde ise, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı.

CHP, HDP VE İYİ PARTİ'YE DAVET YOK

AKP, BBP ve DP’nin davet edildiği kongreye başta CHP olmak üzere diğer siyasi partiler davet edilmedi. Kongreye AKP'den Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve TBMM Anaysa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop katıldı.

Kongre salonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen tebrik telgrafı büyük alkış aldı. Milli Duruş, Şüheda Vefa, Millete Beka sloganlarının yer aldığı kongrede, Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle fazla coşkuya yer verilmedi.

Kongrede, konuşmaların ardından seçimlere geçilecek. Bin 207 delege Bahçeli'nin tek aday olarak gireceği genel başkanlık ile 75'i asıl, 25'i yedek olmak üzere 100 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) için oy kullanacak.

Öte yandan Devlet Bahçeli, MHP’nin bin 176 delegesinin tamamının oyu ile genel başkanlığa aday gösterildi. 

Genel Başkanlık seçimi için ilk oyu Devlet Bahçeli kullandı.

MHP'NİN KADROSU

Yeni Yönetim listesinde mevcut yönetim kadrosunda yer alan Şefkat Çetin Ahmet Kenan Tanrıkulu, Oktay Öztürk, Mehmet Günal gibi isimler yer almadı.

75 asil, 25 yedek üyeden oluşan MYK listesindeki 75 asil üyelerin adı şöyle:

Semih Yalçın
İsmet Büyükataman

Celal Adan

Mevlüt Karakaya

Emin Haluk Ayhan

Sadir Durmaz

Mustafa Kalaycı
İsmail Faruk Aksu

İzzet Ulvi Yönter
Zuhal Topçu

Deniz Depboylu 
Kamil Aydın

Ruhsar Demirel
Mehmet Parsak
Hidayet Vahapoğlu
Cemal Çetin
Ali Güler
Oğuz Turhan
Özgür Bayraktar

Taner Osmanağaoğlu
Yaşar Yıldırım
Volkan Yılmaz
Kadir Şekerci
Mehmet Taytak
İbrahim Çiftçi
Nevin Taşlıçay
Merve Menekşe

Gül Beyhan Saylağ
Nur Tuğba Aktay
Ayşe Sibel Ersoy
Gülay Özcan
Serap Şule Kalın
Fethi Yıldız
Murat Kotra
Yüksel Kaleci
Davut Haskırış
Ahmet Özyürek
Erdem Karakoç
Musa Küçük
Ahmet Yiğit Yıldırım
Hakan Doğru
Adem Yurdakul
Abdullah Bahadır Alperen 
Fatih Çetinkaya
Mehmet Duygulu
Ferhat Çakıroğlu
Muhammet Koçak
Sefer Aycan
Süleyman Korkmaz
Mehmet Varol
Kadir Çitil
Nevzat Aypek
Hüseyin Korkmaz 
Akın Üstün
İdris Aydın
Hakan Er
Hasan ÖZarslan
Hüsnü Uğur 
Mustafa Ertekin
Mehmet Sarı
Süleyman Latif Yunusoğlu
Abdurrahman Başkan
Nevzat Ünlütürk
İbrahim Özyavuz
Fevzi Zırhlıoğlu
Ömer Çağlar Yılmaz
Bulduk Özdemir
Volkan Uygunçarlar
Volkan Dudu
Seyit Ahmet Göçer
Yusuf Turan

Recep Bakırcı

Umur Ertürk
Yakup Özkılıç
Ahmet Yılmaz

BAHÇELİ'NİN KONUŞMASI

MHP Genel Başkanı ve Genel Başkanı Adayı Devlet Bahçeli, kongre konuşmasında Hükümet sistemini, AKP ile seçimlerde yapacakları ittifakı ve neden bu ittifaka ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Afrin Harekatının önemine dikkat çeken Bahçeli’nin hedefinde ve eleştirilerinde ise CHP vardı.

MHP’nin bir duruşu olduğuna dikkat çeken Bahçeli, konuşmasında şunları söyledi:

"Duruşu olanın dev gibi bir davası, devasa hayalleri vardır. Duruş aynı zamanda iddia, aynı zamanda irfan, aynı zamanda yüksek karakter ve kararlılık mahsulüdür. Kıpırdamadan duranın veya kıvrılarak durgunluğa kapılanın değil, duruşuyla hareket edenin gelecek hakları bulunacaktır. Duruş bir oluş hali, olgunlaşma habercisi, olaylara istikamet verme harcıdır. Duruşu milli olanın durduğu yer meşrudur, ahlakidir, manevidir, halkın ve hakkın yanıdır. Bu itibarla milli duruştan feyzini alan milliyetçi irademizle zorlukların üstüne üstüne gidiyor, en ufak gevşeme ve gerileme göstermiyoruz. Biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbali milli duruşun istikrar içinde devamına bağlıdır. Duruşumuz Türkiye’dir, duruşumuz Türklüktür, duruşumuz Müslüman Türk milletinin ta kendisidir. Vefa ise duruşa manevi öz katan, vicdani mükellefiyet yükleyen, mana ve muhteva kazandıran insani haslet, imani asalettir.”

"VEFA BİR TAVIRDIR"

Bahçeli, konuşmasının her bölümünde özellikle “vefa”ya dikkat çekti, Türkiye’nin içinden geçtiği sürece işaret ederek, MHP’nin vefasına vurgu yaptı. Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim için vefa, sadece bir semtin, bir ferdin ismi değildir. Bizim için vefa durum ve şartlara göre azalıp artan, gerilim ve gelişmeler karşısında yanıp sönen gelip geçici bir tutum, bir tavır da değildir. Vefası olmayanın milli ve manevi değerlere vedası katidir, kesindir. Vefası olmayan kaypaktır, kaçaktır, korkaktır, manen kayıptır.  Şühedaya vefa, yaşanmış Türk asırlarına saygı, kefensiz yatanlara sadakat, vatanın ha ekmeğini yemiş ha uğruna kurşun diyen soylu ruha naçizane bağlılıktır. Milliyetçi Hareket Partisi demek, Milli Duruş demektir. Milliyetçi Hareket Partisi demek, Şühedaya Vefa demektir. Milliyetçi Hareket Partisi demek, Millete Beka demektir. Beka; var oluşumuzdur, payidarlığımızdır, sonsuzluk ırmağına akışımızın ana yatağıdır. “

"BİZİM DAVAMIZ TARLA DAVASI DEĞİL"

Bahçeli konuşmasında MHP’nin davasına dikkat çekerek bu davayı anlattı:

“Niye, çünkü haklıydık, hakkımızın teslimini sabırla bekledik, durduk. Niye, çünkü yolumuz hak yolu, hakikat yolu, Allah yoluydu. Yoldan çıkamaz, yolumuzdan sapamaz, yolculuğumuzdan cayamazdık. Davamız tarla davası değil, millet davasıydı, Türklük davasıydı, beka ve iman kavgasıydı. Çıkarlarımızı değil, nesillerimizi düşündük, geleceğin yüksek ülkülerini düşledik. Göğsümüz imanla kabardı, gözlerimiz heyecanla yaşardı, ihanete inançlarımızdan aldığımız güçle dayandık. Davamızın mukaddesat ve mukadderatından asla taviz vermedik.”

YAŞAMADIĞIMIZ REZALET KALMADI

Bahçeli, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015  Genel Seçimlerinden sonra MHP’nin yaşamadığı rezaletin kalmadığını söyledi.

Milliyetçi-ülkücü hareketin suikast, saldırı, kurşun, bomba, pusu, darbe kanallarından durduramayanlar, bu defa farklı farklı iddia ve iftiralarla ortaya çıktıklarını iddia eden MHP Genel Başkanı şöyle dedi:

“1 Kasım 2015 tarihinden hemen sonra yaşanmadık rezalet kalmadı. 10 Ocak 2016’da dedik ki, 12’inci Olağan Büyük Kurultayımızın tarihi 18 Mart 2018’dir. Sabırla, akılla, cesaretle, dirayetle iki yılı aşan bir süreyi geride bırakıp 18 Mart 2018’e geldik mi? Geldik. 7 Haziran 2015’den sonra FETÖ planı tutmayınca Anadolu’nun doğrudan işgal planı devreye alınmıştı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin, başını CHP’nin çektiği PKK, FETÖ karışımı ve haçlı tembihli iktidar oluşumunu reddetmesi bütün hesapları bozmuş, bütün planları tarumar etmişti. CHP’nin Çin malı başbakanlık teklifini kabul etmiş olsaydık, HDP’yi yanımıza yöremize kazara alıp FETÖ’nün tuzağına düşseydik, bilinsin ki, Türkiye iç savaşa sürüklenecek, bekamız hepten, tümden çökecek, çürüyecekti. Düşman evin içine girecek, kaleyi içten yıkacaktı. 7 Haziran’ın rövanşını 1 Kasım’da almak, MHP’yi Meclis dışında bırakmak için harekete geçenler, bunu başaramayınca malum sancılı ve ağır operasyon sürecini başlattılar.”

MİLLİ ZARURET

MHP Genel Başkanı Bahçeli 15 Temmuz FETÖ girişiminin ardından neden AKP ile ortak hareket ettiklerinin gerekçelerini anlattı. Başkanlık sistemi getiren anayasa değişikliğine MHP’nin verdiği desteğin önemine işaret eden Bahçeli süreci de şu şekilde anlattı:

“Adalet ve Kalkınma Partisiyle milli zaruret ve mecburiyetleri değerlendirip milli bekamızın muhatap kaldığı yüksek riskleri göğüslemek amacıyla yeni bir hükümet sistemi üzerinde anlaştık. Anayasa değişikliği ekseninde mutabakata vardık. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü milattı. Hiçbir şey, bu tarihten öncesi gibi olamayacaktı. Siyasi hedef ve hesaplar gözden geçirilmeliydi. Cumhuriyet’in 93’üncü yıldönümünde, Milli Mücadele’nin bütün miras ve emanetlerini kaybetmenin sınırına gelmiştik. Türkiye 7 Haziran’ı takip eden süreçte kızışan, adım adım ilerletilen, kademe kademe yerleşen sinsi, sistemli, gittikçe sivrilen işgal senaryosunun markajına alınmıştı.  Milletlerin ve devletlerin hayatında, kritik dönemlerden geçilmesi, tarihi yol ayrımlarına gelinmesi mukadderdir. Siyasette, milli zorunluluklar, zorlayıcı sebepler ve şartlar, kritik kararlar alınmasını, köklü değişikliklere gidilmesini gerektirmektedir.” 

CUMHUR İTTİFAKI

Bahçeli, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ı destekleyeceklerini bir kez daha dile getirdi. Cumhur ittifakını anlattı, CHP’yi eleştirdi:

“Cumhur İttifakı, Cumhuriyet’in iradesidir. Cumhur İttifakı, Türk milletinin tarihi uzlaşmasıdır. Cumhur İttifakı, istiklal ve istikbalimizin teminatıdır. CHP, İP, HDP, PKK, FETÖ, PYD, YPG, IŞİD, DHKP-C ve küresel cinayet şebekesinden müteşekkil ihtilaf ve ihanet bloku cumhurun karşısında tel tel dağılacak, kaybetmekten başka seçeneği olmayacaktır. CHP yeri geldiğinde devlet kurduğunu söyleyen, yeri geldiğinde de yıkıma mihmandarlık, yozlaşmaya işbirlikçilik yapan siyasi cüruftur. Şu anda CHP ele geçirilmiş, kontrol ve denetimi Türkiye karşıtı mihraklara geçmiştir. Bu CHP ki, FETÖ’nün yörüngesindedir, PKK’nın hizasındadır, PYD’nin emeline hizmetle meşguldür. Çiftlik Bank dolandırıcılığıyla CHP’nin tevatür, tezgah ve tezviratları birdir, aynıdır. Millete ikiyüzlü, binbir surat, bidon kafalılar, makarnacılar, kömürcüler, göbeğini kaşıyanlar diye saldıran ve sataşan alçaklar CHP’nin siyasi ve ideolojik çekim alanındadır.”

ANA MUHALEFET, ANA VATANA İHANET İÇİNDEDİR

Devlet Bahçeli, CHP’yi konuşması boyunca eleştirdi, “Ana Muhalefet Ana Vatana ihanet içindedir” dedi. CHP’nin sürüneceğini MHP’nin ise yürüyeceğini savunan Bahçeli CHP’ye yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Cumhur diyoruz, CHP’nin kafası bozuluyor, şaftı kayıyor, şanzımanı dağılıyor. İttifak diyoruz, milli iradeye hürmet gösterin ikazını yapıyoruz, CHP çıldırıyor, İP ve HDP’yle patırtı gürültü çıkarıyor. Milliyetçi Hareket’e dil uzatmaya yeltenen nesepsizler, CHP’nin kapısında mayalarının, meşreplerinin, tıynetlerinin gereğini yapmak için sıraya giriyorlar.  Baraj altında kalacakmışız, bu nedenle kurtarılmışız. Tabanımız kaymış, bu sebeple can simidi uzatılmış. MHP dağılmış, ciddi sorunlarımız varmış, harici destekle toparlanmamız için çaba sarf ediliyormuş. Hep aynı masal, hep aynı hava, hep aynı ezber. Kim bu müfteriler? CHP, İP, HDP ve Perinçekgiller familyası. Bir lafa bakın laf mı diye, bir de söyleyene bakın adam mı diye. 15 Temmuz ihanetinin sarsıntı ve sonuçlarını bertaraf etmek maksadıyla ilan edilen OHAL’e karşı çıkan CHP, 20 Temmuz’a nasıl darbe diyebilmektedir? CHP, eğer 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünü kasten, taammüden görmüyorsa, Pennsylvania’nın nüfusuna kayıt yaptırmış demektir. CHP, demokrasi ve sandıktan umudunu tümden kesmiş, sokağa, darbeye, kaosa oynamaya heves ve tevessül etmiştir. CHP sözcülerinin tahrikleri, edep ve haya dışı iftiraları tırmanırsa, bunun acıklı sonuçlarına katlanmak provokasyon kuyruğundaki malum ve müptezel yüzlere düşecektir.”

MHP lideri Bahçeli’nin, delegelere ve vatandaşlara yaptığı teşekkür konuşması sonrası MHP 12. Olağan Büyük Kurultayı sona erdi.

Editör: TE Bilişim