Türkiye’nin  hemen  güney sınırında kardeşlerimiz Putin- Esat birlikteliği ile katledilmektedir. Diyen MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör şu açıklamalarda bulundu:

"Suriye'deki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik Esad rejiminin karadan ve Rus uçaklarının havadan gerçekleştirdiği saldırıları esefle ve şiddetle kınıyoruz. Suriye'deki Türkmen varlığına yönelik her türlü saldırı, Türkiye'nin bölgedeki etkinliği ve itibarının yanı sıra, Türk milletinin hükmi şahsiyetine karşı yapılmaktadır. Sınırımızın hemen ötesinde kardeşlerimizin katledilmesine Milliyetçi Ülkücü Hareket'in sessiz kalmasını hiç kimse beklemesin. Milli davalar söz konusu olduğunda, Türk milliyetçileri milleti uyaran ve yol gösteren misyonundan geri durmayacaktır. Türkiye gibi büyük bir devlete yanı başındaki Türkmen katliamını sessizce izletmekten başka bir politika üretemeyen hükümet, Türk milletinin öfkesinde boğulacağını bilmelidir. AKP yöneticileri, beş kilometre ötemizden gelen Türkmen kardeşlerimizin çığlıklarına kulaklarını tıkamaya devam ederse tarihin onları affetmeyeceğini, milli vicdanın bir gün mutlaka hesap soracağını unutmamalıdır. Soykırıma varan Türkmen katliamına hükümet gerekli tepkiyi göstermek yerine, sınır ötesi operasyonlar için ABD'den medet uman bir görüntüyle dış politikadaki iflası tescillemektedir. Baştan itibaren yanlış bir Suriye politikası izleyen AKP hükümetinin kendi sınır güvenliğimiz için ABD yardımı gözetmesi ve Türkmen katliamını uzaktan izlemesinin kabul edilir yanı yoktur"

Suriye'deki Türkmen bölgesi Rus uçakları ve Esad kuvvetleri tarafından günlerdir vurularak Türkmenlere yeni bir Kerbela yaşatılmaktadır. Kerkük ve Musul gibi Türkmen şehirlerini Barzani'ye hediye edenler, şimdi de Suriye'deki Kürt bölgesi için yapılan etnik temizlikte Türkmen nüfusun yok edilmesini seyretmektedir. Suriye'deki Türkmenlere bir taraftan Esad ve Rusya, diğer taraftan ABD destekli PYD saldırırken, AKP hükümeti kınamanın ötesinde hiçbir somut adım atmamaktadır. AKP hükümeti Türkmenlere sahip çıkma konusunda üzerine düşenleri yerine getirmediği için Irak'ın yanı sıra Suriye'nin de tek mazlum ve sahipsiz milleti Türkmenler kendi kaderleriyle baş başadır.

Dünya ve başta Türk Hükümeti, acil bir şekilde kardeşlerimizin katliama maruz kalmasını engellemeli ve somut adımlar atmalıdır

 

Editör: TE Bilişim