Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Hikmet Bekil, Ülkücü öğrenci Hasan Şimşek’in PKK’lılar tarafından şehit edilmesi üzerine bir açıklama yaptı. Bekil ; vatandaşlarımızın Kurban Bayramını da kutladı.
 
Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi olan ülküdaşımız Hasan Şimşek’in hayatını kaybettiği
"insanlık dışı" olayı nefretle kınıyor, bu menfur olayda yaşamını yitiren kardeşimiz ve ülküdaşımız Hasan Şimşek’ e yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine, ülkücü camiamıza ve tüm milletimize sabr-ı cemil niyaz ederek başsağlığı diliyorum.
 
Bugün, bundan 30 yıl önceki çirkin oyun yeniden sahneye konulmakta, Ülkücüler ve onların tertemiz hisleri üzerinden sinsi planlar yapılmaktadır. Bu plan sahiplerine buradan yüksek sesle bir kez daha hatırlatıyorum:
 
ü Provoke olmayacağız!
ü Hiçbir şekilde emniyet güçlerimizin dışında bir müdahaleye izin ve geçit vermeyeceğiz!
ü Provokatif eylem sahipleri ve onların arkasındaki karanlık yüzler şunu iyi bilsinler ki sizin değirmeninize hiçbir zamanda ve zeminde su taşıyamayacağız!
 
Şurası mutlaktır ki Ülkücüleri ve MHP’ye gönül vermiş Türk milliyetçilerini haince planlarla sinsi bir şekilde sokağa çekmek isteyenler asla ve asla bu emellerine ulaşamayacaklardır. Bizleri bu çirkin oyunların figüranları yapmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidirler ki Türk milliyetçileri bu oyunlara gelmeyecek kadar basiret ve feraset sahibidir. Ancak AKP’nin sözde “açılım” dediği yıkım projeleri ne acıdır ki her gün bir can yakmaya devam etmektedir. Bu proje sayesinde caniler yüreklenmiş, hainler umutlanmış, bölünmemizi bekleyen mihraklar iştahlarını kabartmıştır. Bin yıldan beridir bu topraklardan Müslüman Türk’ü söküp atmak isteyen bu mihraklar ve onların okyanus ötesindeki kuklaları şunu iyi bilmelidirler ki MHP ve Türk milliyetçileri var oldukça bu emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bin yıllık kardeşliği ortadan kaldıramayacaklardır. Sayın Genel Başkanımızın şu sözleri bu konudaki görüşlerimizi açıkça özetlemektedir:
 
"Eğer yıkım projesinin sürdürülmesinde daha fazla ısrar edilirse bölücü hainler tarafından sistematik ve planlı seri cinayetler her tarafa sıçratılacak ve kanlı bir iç hesaplaşmanın kapıları ardına kadar aralanacaktır. Üstelik AKP ile PKK arasında süren müzakere ve mütareke süreci canileri aklayacak, siyasallaşmalarının önünü açacak ve İmralı canisinin salıverilmesinin şartlarını teker teker olgunlaştıracaktır. Geldiğimiz bugünkü aşamada hükümet, PKK’ya teslim olmuş; millet ve devlet hayatımızda neden olduğu tahribatın karşılığını da dışarından övücü sözlerle almıştır. AKP, Türk milletinin birliğine şarlatan bir demokrasi zihniyetiyle tuzak kurmuş, taşlar bağlanmış ve katiller maalesef başıboş bırakılmıştır.

Farklılıkların hatırlatılması, etnik kimliklerin umutlandırılması, bölücülerin cesaretlendirilmesi Türkiye’yi süratli bir şekilde kardeş kavgasının çekim alanına sokmuştur. Nitekim dizginlerinden boşalan kutuplaşma eğilimleri, milletimizin bir arada yaşama hedefine darbe üstüne darbe vurmakta, öfke, kin ve tahammülsüzlük toplumsal yapıyı etki ve tesir altına almaktadır. İhanetin kılavuzluğunu yaptığı, iktidarın sahiplendiği sözde demokratikleşme hezeyanları, toplumsal yapıda artan gerginlikten ve yayılan etnik tahrikten dolayı birikmiş olan ayrılıkçı fay hatlarını çatırdatmaya ve çatlatmaya başlamıştır."
 
Bu vesileyle bütün Niğdelilerin ve Türk milletinin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor; bu kutlu bayramın bin yıllık kardeşliğimizin devamına, aziz vatanımızın selametine ve necip milletimizin refahına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.
Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
 
 
Editör: TE Bilişim