Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Niğde  İl Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile çok farklı bir etkinlik yapıldı.

Haber: Burcu ÇOPUR
Video: Selim GÖKEL

MHP Kadın Kolları Niğde İl Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar gününde, çocuk yaşta gelin yapılan kızlara, tecavüze uğrayan kadınlara, dayak yiyen kadınlara, kadın cinayetlerine, mobing uygulanan çalışan kadınlara dikkat çekmek için çok ilginç bir etkinlik yaptı.

NİĞDE KADIN KOLLARI HEP SIRA DIŞI ETKİNLİK YAPIYOR

Niğde Kahvaltı Durağı’nda yapılan Kadınlar Günü etkinliğine Kadın Kolları üyesi bir grup MHP’li bayan   çocuk gelin, dayak ve işkence görmüş kadın, maganda tipli koca, dayak yemiş ev hanımı şeklinde giyim ve makyajlı mizansen yapılarak  etkinlikte yerlerini aldı.

 Kadınların yaşadığı sorunlara ilginç giyim ve makyajları ile dikkat çekmenin amaç edinildiği Kadınlar Günü etkinliğinde, Niğde’de her zaman sıra dışı etkinlikler yapan MHP Niğde Kadın Kolları İl Başkanı Nesrin Yücel Ergin bir konuşma yaptı.

 

NİĞDE’DE KÜÇÜK YAŞTA EVLİLİK ÇOK FAZLA

Nesrin Yücel Ergin; Türk Milliyetçisi Kadınlarından 8 Mart Kadınlar Gününde, şehitler gelirken,  her gün yiğitler toprağa verilirken, anneler ağlarken biz burada eğlence yapamazdık. Üstelik kadınlar her gün ezilirken eğlence yapmakta mantıklı değil. Tecavüze uğruyor. Kimsenin yüzüne bakamıyor sanki kendi hatası imiş gibi. Küçük yaşta evlendiriliyorlar. Özellikle Niğde bölgesinde küçük yaşta evlendirme oranı çok yüksek. Bu konuda Niğde Valimizi bu konuda görev davet ediyorum. 14-15 yaşına gelmiş kız çocuklarımıza evde kalmış muamelesi yapılıyor. Dayak yiyen kadınlar, çalışıp kendi parasını kazanmasına rağmen, her türlü şiddeti gören kadınlar, evde dayak yiyen kadınlar, üzerine eş alınan kadınlar. Bizi asıl inciten yüzümüzdeki, tenimizdeki yaralar değil, asıl yüreğimizde açılan yaralardır” dedi

ÇOCUK GELİNİN ŞİİRİ DUYGULU ANLAR YAŞATTI

MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör’de toplantıda kısa bir konuşma yaptı. Ali Güngör,  kadınlara yapılan şiddetin azalmasını ve pozitif ayrımcılığın yapılmasını istedi.

MHP Kadın Kolları Niğde İl Başkanlığının sıra dışı kadınlar günü etkinliğinde elinde oyuncak bebeği ile çocuk gelini mizansen eden Yasemin Konuk'un okuduğu şiir büyük beğeni topladı.

 

Editör: TE Bilişim