Niğde Konya’ya mı bağlansın, Kayseri’ye mi? Düşünceleri Başkanlık ve Eyalet sisteminden başka bir şey değildir?

 

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde’de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 

MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur son zamanlarda konuşulan konuya da değinerek “Halk arasında Niğde'nin Konya'ya mı yoksa Kayseri'ye mi bağlanacağı konuşuluyor. Ancak yapılmak istenen şey Erdoğan'ın paçasını kurtarma çabasından başka bir şey değildir” dedi.

 

İŞİN İÇ YÜZÜ FARKLI

 

Hükümetin vatandaşa sürekli pembe hikâyeler anlattığını ve kandırma politikası uyguladığına değinen MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur  “Asıl işin iç yüzü çok farklı. Vatandaşında bunu öğrenemeye ve bilmeye hakkı var. Burada Başbakan kendini ve kendine yakın olanları yaptıklarının hesabını vermek zorunda kalmasınlar diye tek adamlık yönetim sistemi olan başkanlık sistemiyle korumaya çalışıyor. Bizler MHP olarak gerekli çalışmaları yaparak bu durumun asıl içi yüzünü vatandaşa anlatacağız” diye konuştu.

 

NİĞDE’Yİ ve ÜLKEMİZİ EYALET SİSTEMİNE

DAHİL ETMEK İSTİYORLAR

 

Niğde’nin tarihte de oldukça önemli yerleşim yerlerinden olduğuna değinen Yağmur, ülke genelinde olduğu gibi son zamanlarda Niğde üzerinde de oyunlar oynandığını ve bu oyunların asıl sebebinin eyalet sistemi yani başkanlık sisteminin alt yapısı olduğuna işaret edere, “İçinde bulunduğumuz durumu hepimiz biliyoruz sayın başbaka­nın ortaya attığı başkanlık siste­mi bizim örf ve adetlerimize gö­çe çok yanlış bir sistemdir. Bana göre başbakan kendisini güvence altına almak ve tel adam olmak istiyor. Bizler MHP olarak gerekli çalışmaları yaparak bu sistemi halka anlat­maya çalışacağız. Halk arasında Niğde'nin Konya'ya mı yoksa Kayseri'ye mi bağlanacağı konuşuluyor. Ancak yapılmak istenen şey Erdoğan'ın paçasını kurtarma çabasından başka bir şey değildir. Yapmak istediği dikta sistemini halka sorma ihtiyacı bile hisset­miyor. Ancak biz MHP olarak halkımıza bu bilinmeyen sistemi en iyi şekilde açıklamaya çalışa­cağız. Erdoğan üçüncü kez başa gelebilmek için halka sorma ihti­yacı bile hissetmeden sistemi ha­yata geçirmeye çalışıyor” dedi.

 

VATANDAŞ ARTIK GERÇEKLERİ GÖRMELİ

ÇÜNKÜ BU MİLLET AYNI BAYRAK İÇİN CAN VERMİŞTİR

 

Genel seçimlerde halkın yüzde 50 oy vererek AKP ye hükümet görevi verdiğine de değinen İmdat Yağmur, “Ancak halkta elinden geleni yap­malı ve gerçekleri görmelidir. Biz gerçekte yapılmak isteneni en iyi şekilde anlatmaya devam edeceğiz. Bu sistem ABD'nin güçlü ulus devletleri daha iyi yö­netebilmek için hazırladığı bir planıdır. Hâkimiyet alanını ge­nişletmek için bu yapılıyor. Bi­zim devlet yapımız çok farklı biz bir bütün olduğumuz için böyle bir sisteme gerek yok. ABD de ise durum çok farklı çok çeşitli ulus yapısı olduğu için federal sistem gereklilik arz ediyor. Bizler bu sisteme geçtiği­miz zaman her bölgenin farklı bir bayrağı olacak ve bütünlük ruhu yok olacak. Biz ayrıldığımız zaman her bölgenin farklı bir bayrağı olacak oysa bu millet bütün fertleriyle aynı bayrak için mücadele etmiş­ ve can vermiştir. MHP olarak elimizden gele­ninin fazlasını yapmak için çalışıyoruz. Meydanları bu tür zihniyet ve fikirlere bırakmayacağız" dedi. 


Editör: TE Bilişim