Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı il istişare toplantısı düzenlendi. Otelde düzenlenen il istişare toplantısında konuşan MHP İl başkanı Cumali İnce, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatları ile başlatılan Adım Adım 2023 İl Anadolu temalı çalışma hakkında İl teşkilatına bilgi verdiklerini söyledi.

CHP Milletvekili: Tarım Sektörünün Bankalara Olan Kredi Borcu Yüzde 75 Arttı CHP Milletvekili: Tarım Sektörünün Bankalara Olan Kredi Borcu Yüzde 75 Arttı

2023 yılında cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimiyle cumhuriyetin 100'üncü onur yılına ulaşılacağını belirten İnce, "Bu amaçla MHP ve Niğde teşkilatımız bütün imkanlarını seferber ederek karış karış dolaşmanın, vatandaşlarımızla kademe kademe buluşmanın çabasındadır. Cumhuriyetin 100'üncü yıldönümünü tesadüflere bırakamayacağız. Azgınlaşan tehditlere dudak bükemeyeceğiz. Kabaran tehlikeleri alttan alamayız. Vatandaşlarımızla konuşacağız, mutlaka anlaşacağız. Cumhur İttifakı olarak cumhuriyete sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

MHP MYK üyesi Emrullah Türe de son yıllarda bölgesel ve uluslararası alandaki konjonktürel dalgalanmalar ile Türkiye'de değişen toplumsal dinamiklerin yeni yönetim modeline geçişin ne kadar isabetli olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi eski dönemlerin hastalıklı yönetim anlayışına, Cumhur İttifakı da kavga ve ayrışmaya dayalı illetli siyasete karşı geliştirilmiş yerli bir aşıdır." diyen Türe, şöyle konuştu:

"Türkiye ve dünya değişirken yeni bir rüzgar estirmek, yeni bir ruh oluşturmak, yeni bir hava teneffüs ettirmek kaçınılmaz olmuş ve Cumhur İttifakı da ihtiyaç duyulan siyasi hamleleri yapmıştır. Bu aşıların ürettiği antikorların 2023'te sandık milletin önüne konulduğunda kararsızların doğru karar vermesine, küslerin barışıp kucaklaşmasına vesile olduğu görülecektir. Son kertede gerek kararlı gerekse kararsız seçmen kitlesinin çoğunluğunun temayülüne, siyasi istikrar, güven ve tutarlılık arayışının yön verdiğine şahit olunacaktır. Türkiye'de siyasi istikrarın toplumsal huzur ve sükunun yegane güvencesi mevkisindeki Cumhur İttifakı, milletimizin teveccühüne bir kez daha mazhar olacaktır."

Editör: TE Bilişim