MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, yazılı basın açıklaması yaparak, hükümetin terör sorununun çöüzümü noktasında Talabani ve PKK ile işbirliği içinde olduğunu ifade ederek, “Terör örgütü Barzani’nin koruyuculuğu altında, Talabani’nin arabulucuğunda Başbakan Erdoğan ve İmralı’nın terziliğinde milletimize ve devletimize kefen biçiyorlar” dedi.



Haber: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

MHP, iktidarın politikalarını sert dille eleştirmeye devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açlık grevini bitirenler için teşekkür etmesi MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ve İl Başkanı Hakan Er’in de gündemindeydi.

MHP’li Er, “AKP hükümeti teröre teslim olmuş. Ölüm ve mezar siyasetine boyun eğmiş, İmralı daki eli kanlı terör başı ise eylemler amacına ulaştı diyor. Başbakan Yardımcısı Arınç ise teşekkür ediyor. İnandırıcılığı hiçbir zaman olmayan bu eylem, Türkiye’yi yönetenlerden tavizler koparmak için yapılmıştır.” Diyerek Arınç’ın teşekkür etmesinin aciziyet sembolü olduğunu ifade etti.

Er açıklamasında MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin çarpıcı tespitlerine yer vererek; “Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği; Şu feleğin işine bakınız ki, terör suçundan mahkûm ya da tutuklu bulunanlar Türkiye’de gündem belirleyen, süreç tayin eden bir pozisyona kavuşmuşlardır. İmralı talimatıyla bitirilen cezaevlerindeki açlık grevlerinde bu hazin gerçek ve manzara tümüyle görülmüş ve ortaya çıkmıştır. 8 Kasım 2009 günü İstanbul’da bir belediye otobüsüne molotof kokteyli atarak 17 yaşındaki lise öğrencisi Serap Eser isimli kızımızı şehit eden PKK’lı katiller açlık greviyle insanlık ve merhamet dilencisi olmuşlardır. 20 Eylül 2011 günü, Ankara Kumrular Sokak’ta 5 kardeşimize kıyan PKK’lı canavar, girdiği açlık greviyle sözüm ona öldürerek yapamadığına kendisini aç bırakarak ulaşacağını sanmıştır” açıklamasında bulundu.

10 Kasım’dan bugüne kadar 22 vatan evladının Hakka yürüdüğünü vurgulayan MHP’li Er, hükümetin İmralı’dan, Kandil’den umut bekleyerek siyaset yapmasının hiç kimseye yararı olmadığı gibi, ülkeyi uçuruma götürdüğüne dikkat çekerek, milli politikaları geç olmadan uygulamasını talep etti.

MHP’li Er son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği AKP-İmralı görüşmelerine değinerek; “Liderimiz bugün kamuoyu ile net bir şey paylaştı. Paylaştıklarını dikkatlice analiz etmek ve ona göre tavır almak gerekiyor. “İmralı canisi hücresinde keyif sürerken yandaşlarını ölüme sürüklemiş, bunu da hükümetle pazarlık için malzeme olarak kullanmıştır. AKP’de bile bile lades demiş ve açlık grevlerinin bahanesi olan üç istekten ikisini, anadilde savunma ve İmralı canisinin tecrit şartlarının iyileştirilmesini vicdanı sızlamadan karşılamıştır. Öyle ki, İmralı adasıyla ulaşımı sağlayan eski tip koster gitmiş, yeni koster hemen yolcularını taşımak için limana yanaşmıştır. Artık bozuk koster mazeretlerine sığınılmayacak ve müzakereler şeffaf ve aleni olarak yürütülecektir. Dilek ve tavsiyemiz; şeref konusunda iddialı çıkışlar, hamasi sözler ileri süren Başbakan’ın, cari durumunu yeniden gözden geçirmesidir. Başbakan Erdoğan’ın açlık grevi konusunda yüksek perdeden dile getirdiği sözlerinin ne denli boş ve anlamsız olduğu bir kez daha görülmüştür. İşin ilginç yanı bu zihniyet bir taraftan idamdan bahsedip BDP’ye ve ölüm ayini yapan teröristlere saydırırken, diğer taraftan sütre gerisinde İmralı canisiyle görüşmekten vicdanen tedirginlik duymamıştır. Başbakan Erdoğan her defasında ters köşe yapmakta, sahnede kavga ederken, arkada elini bölücü mihraklara hevesle uzatmaktadır.” Diyerek açıklamasını bitirdi.



 

Editör: TE Bilişim