MHP Niğde İl Başkanı Ali  Güngör son günlerde artan terör olayları ve yurdun dört bir yanına  gelen şehitler üzerine bir basın açıklaması yaptı. Güngör açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Türk milleti peş peşe gelen acı ve kara haberlerle sarsılmaktadır.  Felaket ve musibetler Türkiye’yi çembere almakta, köşeye sıkıştırmaktadır. Yıkım ve çözülme projelerine bel bağlayan müzakere ortakları ülkemizi kanlı bir mecraya elbirliğiyle taşımışlardır. Süreç ihanetiyle derlenip toparlanan, silahlanıp militan takviyesi yapan kiralık cinayet örgütü PKK tam bir ölüm ve şiddet makinesine dönüşmüştür.  Artık sözün bittiği, her türlü mazeretin tükendiği noktaya kayıplar eşliğinde gelinmiştir. Terör Türkiye’yi acımasızca vurmakta, Türk milletine ağır bir fatura çıkarmaktadır.  Ancak savaş şartlarında görülebilecek bu kayıpların sorumluları bir yanda AKP diğer yanda ise PKK terör örgütü olduğu kuşkuya yer bırakmayacak derecede ortadadır. Teröre verilen her taviz şehadet ve gözyaşı olarak geri dönmüştür. Vatan evladının kanı Oslo’dan İmralı’ya kadar pazarlık yapan şeref ve namus yoksunlarının üzerine sıçramıştır. Çözülme süreci Türkiye’yi terörün kucağına itmiştir. Devlet Doğu ve Güneydoğu’da güvenlik ve kontrolü kaybetmiştir. PKK alan hakimiyeti kurduğu, psikolojik üstünlük sağladığı bölgeleri hem genişletip hem de derinleştirirken, Erdoğan ve yandaşları iktidar oyunlarıyla terörün değirmenine su taşımışlardır. Farklı il ve ilçelerde sözde özerklik ilanlarının sabırları zorlaması şöyle dursun; Türkiye’nin devlet aklına, egemenlik haklarına, hükmü şahsiyetine alenen meydan okuyan bir süreç devreye alınmıştır” dedi.

 

MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör acıkmasının devamında ;  Yaşananlar kabus gibidir. Hiçbir merhamet duygusu taşımayan, insanlıktan en ufak nasibini almamış olan katiller Türk milletine ölüm yağdırmaktadır. Kurnazlık yapıp çözümü buzdolabına alarak zaman ve zemin kazanmakla oyalanan işbirlikçiler suçludur. Bölücülüğün sırtını sıvazlayıp PKK’nın açık veya örtülü propagandasını yapan sözde yazar, gazeteci, artist, siyasetçi, sermaye sahibi, akademisyen ve sivil toplum örgütü mensupları suçludur. İmralı canisini parlatıp, imajını yenileme densizliğine tevessül ederek Kürt kökenli kardeşlerimizin lideri yapmak için çırpınan köksüz ve kimliksizler suçludur. Sarayda kurulan kürsülerde zehir kusan, nefret yağdıran, iktidar hesaplarıyla tarafsızlığını ve meşruiyetini ahlaken kaybeden Recep Tayyip Erdoğan’ın terörün artan ve azan tablosundaki payı azımsanamayacak düzeydedir. Analar ağlamayacak tezinden ne mutlu şehit anaları aşamasına gelen, şehit tabutunun başında yüzü kızarmadan hamaset nutukları atan Erdoğan’ın günahı büyüktür. Öcalan ve Erdoğan’ın kurduğu pazarlık masaları ocakları söndürmüştür. AKP-HDP-PKK dayanışması ve münasebeti analarımızın feryadına yol açmıştır. Bu acıklı, ama açık gerçekleri aziz milletimiz mutlaka idrak etmelidir. Türkiye’nin üç beş soysuza boyun eğmesi, küresel ve bölgesel güçlerin maşası olan hainlere göz yumarak teslim olması ham bir hayaldir. Terör 78 milyon Türk vatandaşını hedef almış, varlığımızı ve birliğimizi sabote etmek için pusuya yatmıştır” dedi.

 

Güngör; Kaybedecek vakit yoktur. Çünkü başka bir Türkiye olmadığı gibi, sığınacağımız, gideceğimiz, göç edeceğimiz başka bir vatan coğrafyası de olamayacaktır. Kahramanca şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Ve terörü lanetliyor, teröristlerin, bunlara destek veren vatansızların, PKK’ya sırtını dayayan silahsız militanların amaçlarına ulaşamayacağını hatırlatmak istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilişim