2011 Seçim Beyannamesi’ni tanıtan Bahçeli, MHP’nin hedeflerini
açıkladı, AKP’yi topa tuttu ve sloganı haykırdı: Ses ver Türkiye!

HABERİN VİDEOSU SAYFANIN DİBİNDE…


MHP’yi pes ettiremezler

“Seçİm beyannamemiz puslu yollarda pusula görevi görecektir. El ele MHP’nin iktidarını birlikte inşa edeceğiz” diyen Bahçeli şöyle devam etti: “MHP bugünlere kolay gelmedi. Kurşunla pes ettireceklerini sandılar, başaramadılar. Ölümle tüketeceklerini hesap ettiler, güçleri yetersiz kaldı.”

AKP tasfiye edilmelidir

KonuŞmasInda, “Türk’e düşman kim varsa bizim hesabımız onunladır” vurgusunu yapan Bahçeli, “AKP’nin demokratik yollardan tasfiyesi bir varlık sorunu haline gelmiştir. Aziz milletimiz AKP’yi oylarıyla ya işbaşından uzaklaştıracaktır ya da Türkiye’nin bölünmesi kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Büyük katılım

Bahçelİ, “Hoş geldiniz” diyerek 18 kişiye MHP rozeti taktı. İşte yeni MHP’liler:
* Engin Alan l Murat Başesgioğlu l Bahattin Şeker l Yusuf Ziya İrbeç l Prof. Yusuf Halaçoğlu l Prof. Ümit Özdağ l Prof. Cem Kılıç l Prof. Hasan Tunç l Saffet Sancaklı l Doç Dr. Ahmet Selim Yurdakul l Mete Toptaş l Erkan Çakıcı l Oğuzhan Üçok
* Neslihan Koçer l Mustafa Bozdağlıoğlu l Muhammed Kürşat Üçüncü
* Egemen Peker l Selcen Akdoğan

Önemli projeler
* Terörün kökü kazınacak. Eğitim dili Türkçe olacak. Üniversite sınavı kalkacak.
* Yargı bağımsızlığı, teminat altına alınacak. Tutukluluk cezaya dönüşmeyecek.
* Her aileden 1 kişiye iş ve 300 TL aileye yardım uygulaması başlatılacak.
* İhtiyaç sahiplerine “Hilal Kart” harcama kartı verilecek. Asgari ücrete vergi yok.
* 4/C’li işçiler kadroya alınacak. Emeklilere yılda bir kez 1 maaş ödeme yapılacak.

MHP’den dev hedefler
Devlet Bahçeli, “Tek başına iktidar” hedefiyle MHP’nin seçim beyannamesini okudu. Ankara’da
coşkulu bir kalabalığın alkışları arasında konuşan Bahçeli, “AKP’den hesap sorulacak” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Seçim beyannamiz puslu yollarda pusula görevi görecek. Aynı ufka odaklanarak el ele MHP’nin iktidarını birlikte inşa edeceğiç” dedi. Bahçeli, partisince Ankara Anadolu Gösteri Merkezi’nde düzenlenen, “2011 Seçim Beyannamesi” tanıtım toplantısında coşkulu bir kalabalığa konuştu. MHP 2011 yılı seçim beyannamesini açıklayan Bahçeli’nin, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasından satır başları şöyle: “MHP bugünlere kolay gelmedi. Önüne ardı ardına çıkarılan engelleri bir çırpıda aşmadı. Başkaları hiç olmayan mesafeler üç hilal için hep vardı. Kurşunla pes ettireceklerini sandılar, başaramadılar. Ölümle tüketeceklerini hesap ettiler, güçleri yetersiz kaldı. Bunlar bizim 42 yıllık mazimizin özetidir. Acı da olsa gerçeklerdir. Üzerimize kinlerini kusanlar, Ülkücüyü hakir görenler her dönemde mağlubiyetin sillesiyle soluksuz kalmışlardır. Dava arkadaşlarıma ’katil, faşist, kovboy, mafya bozuntusu’diyen sonra da dönüp sahte gözyaşı döken zihniyetlerin ömrü hayatında beddualar hiç peşini bırakmayacaktır. MHP’nin şanlı geçmişinin bizlere tek başına iktidar görevi yüklediğini hatırlamak lazımdır.”

Çileyi azık, zahmeti katık yaptık
Bahçeli, hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmediğini belirterek şöyle devam etti: “Gündüz kandilini hazırlamayanın gece karanlığına mahkum olacağının farkındasınız. Düşmeyeceğiz, beklemeyeceğiz, atalet göstermeyeceğiz.
Bugünden özenle iktidar hamurunu mayalayacağız ve yoğuracağız. Dedikoduyu bertaraf edeceğiz, hıyanetin tüm taraflarına başarısızlığı tattıracağız. 42 yıl önce çıktığımız hak yolunda milletimiz bizi mahcup etmeyecektir.
Unutulmasın ki çileyi azık, zahmetleri katık yaptık. Bugüne kadar başarılı olduk. Eğer başarı başlangıçtan bugüne gelinen nokta ise; MHP, Türk siyasetinin en başarılı birkaç partisinden biridir. Partimiz tek başına iktidar olmaya taliptir.”

Misak-ı Milli’ye sadığız
Bahçeli, Misak-ı Milli’nin 91. yıldönümünün yaşandığını belirterek, “Aziz milletimizin şartlar ne olursa olsun geri adım atmayacağının tarihe mal olan irade beyanıdır. Esasları Sivas Kongresi’nde belirlenen Ahd-ı Millimiz son vatan meclisinde kabul edilmiş ve tüm cihana duyurulmuştur. Türk milletinin verilecek toprağının olmadığı açıkça ortaya konmuştur” diye konuştu. Aradan 91 yıl da geçse sadakatimiz tamdır. Türk vatanının bölünmez bir bütün olduğunu ecdadımız kanı pahasına bize miras bırakmıştır “ dedi.

Habur’un hesabı sorulacak
”Milletimizi böldürtmeyeceğiz, Türkçeye sahip çıkacağız “ diyen Bahçeli, şöyle devam etti: ” Şehide kelle, katile sayın diyen, müzakere masaları kurulup caniyle el sıkışan kokuşmuş zihniyetlerden hesap soracağız. Hiçbir vatandaşımızı diğerinden ayrı görmeyeceğiz. Türk milletini 36 parçayı ayıranların hakkından geleceğiz. Şehit kanı dökenlerin Habur’daki davullu zurnalı karşılama görüntülerini, Hizbullah sanıklarını bırakmalarını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacağız. İhanetle kol kola giren hainleri, ana muhalefeti bir an olsun zihnimizden uzaklaştırmayacağız.”

Biz
Türkiye’yiz
“Türk’e düşman kim varsa bizim hesabımız onunladır” diyen Bahçeli şunları söyledi: Tarihimizi kim sorgulatmak istiyorsa öfkemizin menzilinde onlar olacaktır. Bedeli ne olursa olsun Türkiye’ye sahip çıkacağız. Çünkü biz Türkiye’yiz, Türkiye MHP’dir. İşte bunlar bizim yeminlerimiz arasındadır. Her alanda bir çöküş sürecine mahkum edilen Türkiye bugün tarihi bir kavşak noktasına geldi. Aziz milletimiz 5 aydan az bir süre sonra Türkiye’yi bu hale getiren, siyasi sicilleri kara olanlarla sandıkta hesaplaşacaktır. Bugün içinde bulunduğumuz zaman diliminde AKP’nin demokratik yollardan tasfiyesi bir varlık sorunu haline gelmiştir. Aziz milletimiz AKP’yi oylarıyla ya işbaşından uzaklaştıracaktır ya da Türkiye’nin bölünmesi kaçınılmaz olacaktır.
 
Milli güç, bölgesel güç, küresel güç
* Terörün kökü kazınacak.
* Yargı bağımsızlığını teminat altına almak.
* GAP projesi en öncelikli stratejik yatarım olarak ele alınacak ve en kısa zamanda tamamlanarak bölge halkının istifadesine sunulacaktır.
* Siyasi partilerin, TBMM üyelerinin ve üst siyasi yönetim kadrolarının faaliyet ve çalışmalarının tüm yönlerinin etik esaslara bağlanması için “Siyasi Ahlak Yasası” çıkarılacak.
* Küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacaktır.
* Önce milli güç, sonra bölgesel güç ve nihayet küresel güç olması gerçekleştirilecektir.
* Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasını sağlamak.
* Gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek.
* Ekonominin yıllık ortalama yüzde 7 büyümesini ve yıllık 700 bin kişiye iş imkanı yaratmasını sağlayacağız.
* 2019 sonunda kişi başına milli geliri 19 bin dolara yükselteceğiz.
* Toplam çalışan sayısı 28 milyona ulaşacak.
* Tutukluluğun cezalandırılmaya dönüştürülmesi önlenecektir.
* HSYK üyelerinin seçimi demokratik usullere uygun olarak yeniden düzenlenecektir.
* Kamu ihale sistemi bütünüyle yeniden düzenlenecektir.
* Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılacaktır.
* Yüce Divan yetkisi ve görevi yargılanmanın adil ve bağımsız mahkeme tarafından yapılması anlayışıyla yeniden yapılacaktır.
* Sansürün olmadığı, ahlaki ilke ve standartlara uygun hür ve bağımsız bir medya yapılanması tesis edilecektir.
* Türk dünyası dış politikamızın öncelikli alanı olacaktır.
* İstihdam dostu, sürdürebilir bir büyüme ortamını tesis etmek ve gelir dağılımını daha adil hale getirmek.
* 4 yıllık ekonomi programı ile yıllık ortalama yüzde 7 büyüme gerçekleştirilecektir.
* Sermayenin tabana yayılması temel hedefimizdir.
* Daha fazla küçük ve orta ölçekli yatırımcının sisteme girmesi sağlanacaktır.
* Ziraat Bankası yeniden yapılandırılarak kamu bankası olarak kalacaktır.
* Özelleştirmede öncelik halka arz yoluyla olacaktır.
* Köprü, otoyol ve barajlar gibi kamuya ait tesisler özelleştirilmeyecektir.
* Ekonomi Bakanlığı kurulacaktır.
* Üniversite sınavı kalkacak.
* Eğitim dili Türkçe olacak ve Türkçe dışında başka bir dilde eğitim yapılmayacaktır.
* 300 TL aileye yardım uygulaması başlayacak.
* Asgari ücretten vergi alınmayacak, 2011 yılı itibariyle 825 TL olacak.
* Hilal Kart ismiyle aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacakları bir harcama kartı verilecek.
* Konut yardımı yapılacak.
* Kadrolu olmayan sözleşme ve geçici çalışan öğretmenler daimi kadroya alınacaktır.
* Emeklilere her yıl bir defa eylül ayında kışa hazırlık yardımı olmak üzere bir maaş ödeme yapılacak.
* Çiftçiye ucuz elektrik sağlanacak.

Maliyet
73.5 milyar TL

Tüm hedeflerinin maliyetini de 73 milyar 570 milyon Türk lirası olarak öngördüklerini belirten Bahçeli, “Sözümüz Milliyetçi Hareket sözüdür. Afaki ve hayali değildir” dedi. Cumhuriyet’in 100. yılının kutlanacağı 2023’e kadar bölgesinde lider bir güç haline gelmiş Türkiye ideallerini gerçekleştirmeye muktedirdir “ dedi.

‘Hoş geldiniz, güç verdiniz’
‘Sesime Kulak Ver Türkiye’ sloganıyla seçim beyannamesini açıklayan Bahçeli, aralarında Engin Alan, Murat Başesgioğlu, Yusuf Ziya İrbeç, Ümit Özdağ’ın da bulunduğu 18 kişiye MHP rozetini taktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “2011 Seçim Beyannamesi” ni tanıtım toplantısında, MHP’ye katılan 18 isme de parti rozetini taktı. “Hoş geldiniz, güç kattınız, şerefler verdiniz” diyen Bahçeli, şöyle konuştu: “Gelinen bugünkü noktada Türkiye sevdasını gönlünde bir bayrak gibi dalgalandıran herkesin siyasi sahaya çıkması ve Türkiye’nin ve demokrasimizin geleceğine sahip çıkmak için üzerine düşeni yapması, büyük Türk milletine ve tarihine karşı bir vatanseverlik ve namus  borcu olarak görülmelidir. Bu tarihi ve milli görev ve sorumluluk şuuru ile hareket ederek bugün Milliyetçi Hareket saflarında yerini alacak çok değerli şahsiyetlerin aramıza katılması bizler için büyük bir mutluluk ve heyecan vesilesidir.”

Tek tek tanıttı
MHP lideri Bahçeli, rozet takma töreninde partiye yeni katılan 18 ismi de ayrı ayrı tanıttı. Bahçeli, yeni partililer için şöyle konuştu: “Uzun yıllar Özel Kuvvetler Komutanı olarak çok başarılı  görevler yapan, terörle mücadeledeki unutulmaz hizmetleriyle Türk milletinin sevgisini ve takdirini kazanan Emekli Korgeneral Sayın Engin Alan. Türk siyasi hayatında devlet adamı kimlikleriyle çok değerli hizmetleri geçen, cumhuriyet hükümetlerinde önemli bakanlık görevlerinde bulunan Sayın Murat Başesgioğlu ve Sayın Bahattin Şeker. Kendi alanlarında seçkin ve çok değerli bilim adamları, Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Sayın Profesör Yusuf Halaçoğlu. 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Sayın Profesör Ümit Özdağ. Demokrat Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Sayın Profesör Cem Kılıç ve Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Profesör Hasan Tunç. Antalya Bağımsız milletvekili, İktisatçı ve Öğretim Üyesi Sayın Profesör Yusuf Ziya İrbeç. Spor dünyamıza futbolcu ve yönetici olarak değerli  hizmetlerde bulunan milli futbolcu Sayın Saffet Sancaklı. Türkiye’nin milli birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkmak için Milliyetçi Hareket’in saflarına katılmaktadırlar.” MHP’nin, cumhuriyetin 100. yılını idrak edileceği 2023 yılına giden süreçte üç dönem Türkiye’yi yönetmeye talip olduklarını belirten Bahçeli, şöyle devam etti: “En az oniki yıl tek başına iktidar iddiasıyla aziz milletimizin huzuruna çıkan Milliyetçi Hareket kadrolarını da bu anlayışla ve bu hedef doğrultusunda planlamakta ve hazırlamaktadır. Milliyetçi Hareket saflarına katılan tecrübeli ve birikimli arkadaşlarımızın yanı sıra, siyasete yeni kan aşılayacak, Milliyetçi  Hareket’in 2023 perspektifinde siyasetin yenin kadroları olarak değerli hizmetler yapacak, genç ve dinamik arkadaşlarımız da aramıza katılmaktadır.” MHP Genel Başkanı Bahçeli, partiye katılan diğer isimler için de şöyle konuştu:

Şerefler verdiniz
“Gençlik Meclisi Başkanı Sayın Selcen Akdoğan, Doçent Doktor Sayın Ahmet Selim Yurdakul, Diş Hekimi Sayın Mete Toptaş, Edebiyatçı-Yazar Erkan Çakıcı, Gemi Mühendisi ve İş adamı Sayın Oğuzhan Üçok, Avukat Sayın Neslihan Koçer, Avukat Sayın Mustafa Bozdağlıoğlu, Avukat Sayın Muhammed Kürşat Üçüncü ile İşadamı Sayın Egemen Peker de Milliyetçi Hareket saflarındaki yerlerini almaktadırlar. Siz değerli arkadaşlarımıza Milliyetçi Hareket’in Türkiye’nin geleceğinin nurlu yolunu aydınlatan Üç Hilal’li rozetini takmaktan büyük bir mutluluk ve bahtiyarlık duyuyorum. Milliyetçi Hareket saflarında Türkiye’yi onurlu ve aydınlık bir geleceğe taşımak için vereceğiniz mücadelede ve çalışmalarınızda hepinize üstün başarılar diliyorum.Aramıza hoş geldiniz, bizlere güç kattınız, şerefler verdiniz.”
 
Meclis aritmetiği değişti
Yusuf Ziya İrbeç ve Murat Başesgioğlu’nun katılımıyla Meclis aritmatiği de değişti. Buna göre MHP milletvekili sayısı 72’ye yükselirken, bağımsız milletvekili sayısı da 7’ye düştü. Meclis’te AKP’nin 334, CHP’nin 101, BDP’nin 20, Türkiye Partisi’nin 1 milletvekili bulunuyor.

SELCAN TAŞÇI 'NIN NOTLARI...

Anadolu Gösteri Merkezi tıklım tıklım; dışarıda izdiham var. Namazdan çıkan salona koştu. Bahçeli içeri girdiği anda coşku rüzgarı salonu da kasıp kavuruyor...

“MHP’de olmak nefes almak gibi bir şey benim için”
MHP’nin Ankara’da Anadolu Gösteri Merkezi’nde seçim beyannamesini kamuoyuna açıklamak için düzenlediği toplantıya partiye katılımlarla şölene dönüştü.
Türkiye’nin dört bir yanından bir gün öncesinden Ankara’ya gelen partililer geceyi MHP Genel Merkezi’nde hasret gidererek -uykusuz- geçirdi. Perşembe gecesi Ceyhun Atıf Kansu Caddesi civarına park eden araçlar kendiliklerinden Türkiye haritası oluşturuyorlardı.

Cuma namazıyla başladı
Yeni günü birlikte karşılayan partililer önce MHP Genel Merkezi’nde bulunan mescite Cuma namazı kıldı; sonra da Anadolu Gösteri Merkezi’ne akın etti. Toplantının başlamasına üç saat kala salonun kapıları izdiham dolayısıyla çoktan kapanmıştı! Toplantı başladıktan sonra görüldü ki birkaç bin kişilik salonlar “dar” geliyor MHP’nin davetli düzeyinde en dar kapsamlı toplantılarına bile... Öyle ki eski bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, il, ilçe, ocak başkanları koltuk bulamayınca merdivenlere oturarak dinlediler Devlet Bahçeli’nin yaklaşık iki saat süren konuşmasını...
Küçük olmasından kaynaklanan sıkıntıları saymazsak sade ve amaca uygun biçimde süslemişti MHP toplantı yapacağı salonu. Sahnenin arkasında 2011 Seçim Beyannamesi logosu ve iki dev ekran salonda ise yalnızca iki kenarından Türk bayrakları sarkan Atatürk posteri asılıydı.

1999 ruhu geri dönmüş
Kars’tan, İzmir’den, Malatya’dan, İstanbul’dan gelen partililerle lafladık ayak üstü. “Gece kulisi” ni sordum. Siyasetle haşır neşir onca insan bir araya gelmişse “kulissiz olmaz” dedim ama, “yok” dediler; “1999 ruhuna bürünmüş sanki herkes, birbirlerine bakışı, sarılışı, selamı bile değişmiş ülkücülerin, hedefe kilitlenmiş vaziyette herkes!”

Biz dinlediklerimize, kendi
gözlemlediklerimizi de ekleyip devam edelim...
“Katılım” hele ki dışarıdansa aslında kolay kabullenilebilen bir olgu değildir MHP gibi ideoloji partilerinde. Ama dedim ya “hedef” e kilitlendiklerini iddia ediyorlar diye. Bu kez “tepki” yok. Hatta AKP’den daha geçtiğimiz günlerde istifa eden Yusuf Ziya İrbeç, keza Murat Başesgioğlu gibi isimleri alkışlarıyla kucakladı MHP’liler... Tartışmasız en büyük tezahüratı Bahçeli’nin sahneye ilk davet ettiği isim aldı; Engin Alan. Bahçeli, Alan’ı anons ettiğinde istisnasız bütün salon ayaktaydı. Ha bir de Saffet Sancaklı; anlaşılan “çarşı” da ordaydı. Bir ara neredeyse “Kartal gol gol” diyecekler sandım, o kadar alışık olduğu gibiydi Sancaklı’ya yapılan tezahürat. Sahneye çağrıldığında salondakileri bozkurt işaretiyle selamlaması da Sancaklı’ya karşı süren sevgi gösterilerini arttırdı. Hatta tören sonuna taşırdı. Boş salonda bir Saffet bir de birlikte fotoğraf çektirmek için sıraya girmiş bayan hayranları vardı!

Katılımcı manzaraları
Tören öncesi duygularını sorduğumda “Gazi Mahallesinde okuduğum lisede ” ülkücüyüm “ diyen üç kişi vardı, biri bendim. Ama milli takım seviyesine çıkmış sporcuların siyasi görüş belirtmesini doğru bulmadığım için bugüne kadar bu aşkı içime attım. Artık bu ülkeye siyaset aracılığıyla hizmet edeceğim” demişti. “Milletvekilliği?” dediğimde güldü:
“İnşallah!”
Kalabalıkta konuşma fırsatı bulabildiğimiz Prof. Ümit Özdağ’ın ruh hali herhalde “katılımcılar” arasında en ilginç olanıydı.
“Ne hissediyorsunuz?” dedim, “Babamın beni dört yaşındayken götürdüğü MHP konvoyundan hiç kopmadım ki ben... O günden bu yana o konvoyda ilerliyorum. MHP’de olmak nefes almak gibi bir şey benim için” dedi.
MHP rozetini yakasına dün takan isimlerden Murat Başesgioğlu toplantının en sempatik isimlerinden biriydi. Belli ki yeni siyasal adresini çoktan benimsemişti.
Sadece MHP’ye değil siyasete de ilk adımını atan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ise nispeten çekingen gözüktü. Etrafta olup bitenin en dikkatli izleyicisi oydu.
Bir an Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak’la yüzyüze geldik. “Heyecanlıyız” dedi. Aslında daha bir dolu şey söyledi de; bu sözü günün özetiydi. Seçim beyannamesinin özetinin okunmasından sonra bile dinmeyen coşku bunun kanıtı oldu.

Kırmızı çizgilerini çizdi
Bahçeli’nin  mesajlarla dolu konuşması da MHP tabanının nabzını ölçmeye çalışanlar için gerekli verileri sağladı diye düşünüyorum. Mesela salonun tansiyonun en yüksek olduğu an, MHP Genel Başkanı’nın “okyanus ötesinden fetva” ya karşı çıkış yaptığı andı. Kalabalık aynı anda hem alkışı bastı hem de okyanus ötesine ıslığı!
MHP’liler toplantının bütününde zaten iki kez “protesto” ya giriştiler. Okyanus ötesi fetvacıları dışında partililerin öfkesinden ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubuna “sahte” gözyaşları döken Tayip Erdoğan da aldı.
Rozet takan isimler kadar izleyici koltuklarına “katılan” lar da ilgi odağıydı MHP’de; mesela Koray Aydın, mesela Muharrem Şemsek, mesela Azmi Karamahmutoğlu....
Günün en heyecanlı ismi tartışmasız bir koltuk ötemde oturan Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık’tı!
Bahçeli’nin seçim beyannamesindeki “hilal kart” müjdesine en sevinen isimse alkışlarına kocaman bir gülümsemeyle güçlendiren Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu oldu.
MHP açısından dün Anadolu Gösteri Merkezi sahnesinin en kıymetlileri şüphesiz Bahçeli’nin partinin vitrinine çıkarttığı gençlerdi. Çoğu Ülkü Ocakları’ndan yetişen, meslek-kariyer sahibi genç isimler belli ki MHP Siyaset Okulu’nda öğrendiklerinin pratiğini yapmak için çok beklemeyecekler.
Mesajları sırf Bahçeli vermedi; partinin muhafazakar tabanını kaybettiği propagandasına karşın salon MHP Genel Başkanı’nın hemen bütün dilek, temenni ve andlarına ağız dolusu “amin” le dahil etti kendini...
Bu toplantıyla MHP seçim beyannamesinde toplumun her kesimine dönük politika ürettiğini göstermekle kalmadı, salondan çok daha büyük olan inancıyla hedefinin baraj değil iktidar olduğunu da ilan etti.
Nitekim bu artık bir istek, arzu, hedeften öte Genel Başkan tarafından bir “sorumluluk” olarak da yüklendi ülkücülerin omuzlarına. Bu sorumluluğun idraki için de Misak-ı Milli’nin kabul günü, yani Türk Milleti’nin Milli Mücadele’deki en kritik “irade beyanı” nın yıldönümünden daha manidar bir gün seçilemezdi herhalde...
Sözün özü dün benim Ankara’da izlediğim MHP hem salonun süslemesiyle verdiği tek önder Atatürk mesajı, hem konuklara izlettirilen Misak-ı Milli filmi hem de Bahçeli’nin “Türk’e düşman kim varsa düşmanımızdır” çıkışıyla alabildiğine “milli” ydi...
Hem de “Anı’da” olduğu gibi Türk tarihi için özel bir anı “namaz” la karşılayan, “amin” le kucaklayan duruşuyla alabildiğine “maneviyatla donatılmış” tı!
Not: MHP Genel Başkanı ve yönetimi yorucu toplantının ardından Antalya’ya yola çıktı. Bahçeli bugün Manavgat Sueno otelde yaklaşık 600 öğretim üyesi ile Türkiye’nin sorunlarının tartışılacağı çalıştaya katılıyor...

Reklam, Tanıtım- Haber

Editör: TE Bilişim