İlk önce  MHP'li Çiftlik ilçesi belediyesi, geçtiğimiz aylarda da  Keçikalesi, Karakapı, Değirmenli gibi bir çok MHP'li belediye Ak Parti'ye geçmişti. Bu konuda uzun süre MHP'li yetkililerden açıklama beklendi ancak gelmedi. Altunhisar bölgesinden seçilen İl Genel Meclisi Üyesi Vedat Kirazcı bugün gündem dışı yaptığı konuşma ile Ak Partiyi ve Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nu da suçlayarak gündem dışı bir konuşma yaptı. 



Niğde İl Genel Meclisi Nisan ayı 2. toplantısı İl Genel Meclis Salonunda bugün yapıldı. Gündemdeki maddeler konuşulduktan sonra gündem dışı konuşma yapan MHP İl Genel Meclis Üyesi Vedat Kirazcı, Ak Parti'nin MHP'li belediyeleri masa başında para karşılığı aldığını iddia etti. 



Kirazcı; Herkes kendi bölgesinin sorunlarını dile getirmek için yatırım getirmek için önerileri olacaktır. Ne yazık ki bizim verdiğimiz önergeler olsun diğer muhalefet partisinin verdiği önergeler olsun sanki onların kaideye alınmadığı bir durumdayız. Yukarıdan Ak parti il başkanı geliyor burada ki üyelere talimat veriyor muhalefet üyeleri istediği kadar bağırsın ,onların sözü geçmez il başkanı ne derse o olur talimatını veriyor ’diye konuştu.

“Ak Parti Belediyelerimiz üzerinden ellerini çeksinler “

Kirazcı;Meydanlarda kazanamadık ama masalarda kazanıyoruz diyorlar. Çiftlik , Karakapı, Değirmenli ve  Keçikalesi belediyelerimizi transfer ettiler. Bunlar etik olmayan bir durumdur. Şunu sormak istiyorum iktidar partisi belediyelerine daha çok mu para veriyorlar daha çok mu yatırım yapıyorlar ’dedi. Belediyelerimizin üzerinden ellerini çeksinler bunu AKP milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu’na ve il başkanına söylüyorum. Belediyelerimizle uğraşacaklarına Niğde’nin sorunları ile ilgilensinler. Transfer ettikleri belediyelere 198 bin tl para verildi bu sadece transfer ettiği belediyelere mi veriliyor acaba ? Alparslan Kavaklıoğlu belediyelerle uğraşacağına Niğde halkının istediği Havaalanı ve Hızlı tren için uğraşsınlar daha Akkaya barajını temizleyemediler ‘ dedi. 

Kirazcı;Ak parti  halkımızı kandırıyorlar. Seçimi kazanmışız il başkanı ve Alparslan Kavaklıoğlu belediye başkanlarını kandırarak kendilerine transfer ediyorlar.Biz Akp dediğimizde bizlere kızıyorsunuz ama Ak Parti dediğimiz zaman hoşunuza gidiyor.Adalet Ve Kalkınma Partisindeki Adaleti kendileri sağlamadılar o yüzden AKP diyorum”dedi.

Kirazc’nın konuşması sık sık Ak Partili üyeler tarafından kesilirken Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Sabri Bozdağ’ın “ Burası siyaset meydanı değil git siyasetini meydanlarda yap “ demesi Meclis üyelerini güldürdü.

İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin'de belediyelere ve Niğde'deki bütün bölgelere muhalefet veya iktidar ayrımı yapmadan adil bir şekilde hizmet yaptıklarını belirtti. 

Kirazcı’nın konuşmasının ardından mecliste oturum kapatıldı.
 



Editör: TE Bilişim