Türkiye'nin durumu ve MHP'nin durumu ile paralellik taşıyor. Türkiye'nin çıkışı MHP'nin çıkışına bağlı.

Başarısızlığı haddinden fazla seçimle  tescillenmiş bir yönetim  babalarının!  partisini,  oluşan imza,  istek ve temayülle bile  kongreye götürmüyor. 

Kongre, toy, istişare Türk Milletinin yüzyıllardan beridir süre gelen bir kültürüdür, yaşam ve yönetim biçimidir. Korkulmaz aksine şevkle istenir. 

Temelde MHP'yi Genel Merkez değil, "Ülkücü İrade" yönetir-di. 

Bugün iradesizlik hakim!... 

Mahkeme, kayyum... 

Görevden almalar.. İstifalar... Despotluklar... 

MHP  "Fetret Devrini" devrini yaşıyor... 

Türkiye'nin en aksiyoner, adı gibi hareketli partisine tam bir kilit vuruldu. Bugün itibari ile etkisi ve tepkisi olmayan tabela partisi oldu. 

MHP Mehmet Çelebi'sini arıyor...

Başka çaresi de yok... 

Selim Gökel'in yorumu böyle.


*******

Haber şöyle; 


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Tekşilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin imzalı  yapılan açıklama da...


 Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; Denizli, Uşak, Kilis,   Aksaray Merkez İlçe Teşkilatları,   MYK’nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. Maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır. Bu karar 19/02/2016 tarihinde il başkanlıklarına ve Valiliklere bildirilmiştir.

Tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince disiplin işlemleri de devam etmektedir. Kesin kararın verilmesi akabinde kamuoyu bilgilendirilecektir. denildi. 

Elazığ,  Tokat, Kırklareli, Trabzon, Bilecik, Ardahan, Bayburt, Sivas, Tekirdağ, Çarum, Gümüşhane,  İstanbul Fatih İlçe de bu illere eklendiği biliniyor. 

Aksaray İl ve İlçelerinin Genel Merkez tarafından görevden ayrılmasına Kongre talepleri olmasından kaynaklandığı bilgisi edinildi. Gelişmeler üzerine, 
4 yıldır MYK üyesi olan, eski Aksaray Ülkü Ocakları Başkanı ve 25.Dönem Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, partideki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Aksaray MHP İl Başkanı  Avukat Ayhan Erel  geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak ülkenin içinde bulunduğu durumu yorumlamış. ve ardından Mayıs ayında kongereye gidilmesinin ülkemiz ve MHP açısından çok olumlu olacağını belirtmişti. 

Aksaray MHP İl Başkanı Av. Ayhan Erel'in açıklamasının bir kısmı şöyle; 

"...Türkiye’nin içinde bulunduğu bu arzu edilmeyen durumdan kurtulması ancak güçlü ve İktidar alternatifi olacak   bir MHP ile mümkündür. 1 Kasım genel seçimleri sonrasında  mensubu olmaktan gurur duyduğumuz  Partimiz, çok büyük bir oranda oy kaybederek eli kanlı pkk’nın  siyasi temsilcisi olan bir partinin gerisine düşmesi, bu davaya gönül vermiş, partimizin her kademesinde görev yapmış ve halen yapan gönüldaşlarımızı derinden yaralamıştır. Çok Muhterem Genel Başkanımız, Hareketin lideri Türkmen Beyimiz Devlet Bahçeli  18 yılı aşkın sürede  sağlığı dahil maddi ve manevi fedakarlıklarla  partimize zeval vermeden devlet adamlığı ciddiyeti ile bu güne kadar özveri ile  görev yapmıştır. Bu özellikleri ile tarihe mal olmuş bir devlet adamıdır. Ancak 47 yıllık bir şerefli bir maziye sahip  ömrümüzü verdiğimiz partimiz bu günkü oy oranına layık değildir.   Bu gidişatın nedenlerinin araştırılarak, ömründe  MHP dışında hiçbir partiye oy vermemiş olan bu güzel insanların sandığa dahi gitmeme düşüncelerini  ortadan kaldıracak,  Partimizin ufkunu açacak, iktidara taşıyacak hamlelerin hayata geçirilmesi ve ülkücü iradenin tecelli etmesi için  kongre sürecinin mahkeme koridorlarından kurtarılarak, MHP Genel Merkezinin tasarrufu ile Mayıs  ayında olağanüstü kongrenin toplanması hem Türkiye’nin hem de MHP  kaderini belirleyecektir.  Aksi halde Sayın Cumhurbaşkanın her fırsatta dillendirdiği Başkanlık sistemi ile ne Türkiye’den nede MHP’den eser kalmayacaktır" dedi.

Fetret Devri Nedir?

Fetret Devri tarihimizde 11 yıl sürmüş bir devre verilen addır. Fetret Arapçada kargaşa anlamına gelir.  28 Temmuz 1402 Ankara Savaşı‘ndan, Yıldırım Beyazıt’ın oğullarından Mehmet Çelebi’nin babasının tek varisi sıfatıyla devleti birleştirdiği 5 Temmuz 1413’e kadarki devirdir. Bu devre Şehzadeler Kavgası da denilmiştir. Şahzadeler arasındaki çetin iç mücadeleler sonuncu Mehmet Çelebi  Osmanlı Devletini yönetimini almış ve kaldığı yerden kayıpları telafi edebilmiştir. 

Editör: TE Bilişim