Milliyetçi Hareket Partisi Bor 11. Olağan Kongresi yapıldı. Bor Keçeciler Düğün Salonunda yapılan MHP kongresine  ilgi büyük oldu.

Haber – Video : Selim GÖKEL
Fotoğraf : Yasin YURTMEN

 ONLARCA FOTOĞRAF, KONGREDEN NOTLAR, YÖNETİM LİSTESİ AŞAĞIDA

MHP Bor İlçe Kongresine MHP Adana Milletvekili  Muharrem Varlı, İl Başkanı Ali Güngör, Eski Milletvekili Mümin İnan, MKYK Üyesi Hikmet Bekil, Merkez İlçe Başkanı Yunus Yıldız, CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, Bor Ziraat ve Ticaret Odaları Başkanı Nurettin Eriç,  bazı belediye başkanları, il, ilçe ve beldelerin parti yöneticileri,  bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ve partililer katıldı.

MHP Bor İlçe Başkanlığı için Ahmet Ermiş ve Mehmet Şimşek’in yarıştığı Kongre’de Divan oluşturuldu. Divan Başkanlığını Adana Milletvekili Muharrem Varlı yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesinin ardından Divan Başkanı  Muharrem Varlı  bir konuşma yaptı. Muharrem Varlı yaptığı konuşmada hükümeti sert bir dille eleştirdi.
 
ÜLKEMİZ KARDEŞ KAVGASI İLE KARŞI KARŞIYA
Adana MHP Milletvekili Muharrem Varlı ; Ülkemiz öyle kötü bir dönemden geçiyor ki arkadaşlar, her bir arkadaşımızı sevmek mecburiyeti var, birlikte olmak mecburiyeti  var,  omuz omuza verip çalışmak gayret etmek mecburiyeti var.  Televizyonlarda, gazetelerde, internet sitelerini takip ettiğiniz zaman,  acaba yarınımız ne olacak. Çocuklarımızın yarını ne olacak. Ülkemiz nereye gidiyor. Her birimiz bu endişeyi taşıyoruz. Bu endişe ile yatıp bu endişe ile kalkıyoruz. Ülkenin güneydoğusu tamamen Pkk’ya teslim edilmiş durumda, bu hükümet onları o kadar çok şımarttı ki, adamlar pervasızca her şeyi yapabiliyorlar. Herşeyi söyleyebiliyorlar, hoşlarına gitmediği zaman sokaklara dökülüyorlar, bankaları yağmalıyorlar,  insanların dükkanlarını  ekmek teknelerini yakıyorlar. Başbakan sanki bunları yapan benmişim gibi, 12 yıldan beri bu ülkeyi yönettiklerini unutarak, Cumhurbaşkanı bir taraftan, Başbakan bir taraftan, ağlamaktan, şikayet etmekten başka bir tavır göstermiyorlar.  12 Yıldan beri bu ülkeyi yönetmiyormusunuz?  Daha ileriye gittiler, kaymakam, vali tayin ediyorlar, mahkemeleri kurdular, insanları yargılıyor, vergi topluyorlar.  Devletin yanında olan aşiretlerin ve korucuların tamamını, o bölgede yaşayan kürt kardeşlerimizin tamanını pkk’ya teslim etti. Ülkemiz bölünmeyle karşı karşıya. Eğer biz iktidar olamaz isek, bunlar tekrar tek başına iktidar gücünü bulurlarsa bu ülke hızla bölünmeye doğru gidiyor. Arzu etmeyiz, istemeyiz ama bu ülke bir kardeş kavgası ile karşı karşıya… Ama Allah nasip ederse,  el  ele, omuz omuza  7 Haziran 2015 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisini tek başına iktidar yaparsak bunların başını BÖCEK GİBİ EZERİZ!... “dedi.
 
HİÇ BİRİNİN GIKI ÇIKMIYOR, YALAKALIK YAPIYORLAR
MHP Milletekili Varlı konuşmaının devamında; Hepiniz izliyorsunuz televizyonlarda, onların siyasi uzantılarının ne kadar şımarıklık içerisinde olduğunu biliyoruz. Onların konuştuklarının onda birini biz konuşsaydık, yedi göbek sülalemizi cezavine tıkarlardı. Ya Ergenokoncu derlerdi, ya Balyozcu derlerdi, ya bilmem neci derlerdi. hepimizi cezaevine tıkarlardı. Devlete meydan okuyorlar hiç birinin gıkı çıkmıyor, birde YALAKALIK yapıyorlar. Onların ortamından geçerken, tokalaşıyorlar, sırtlarını sıvazlıyorlar. Bir tarafta Güneydoğu bölücülere  teslim edilirken, diğer tarafta da cep doldurma operasyonu yapıyorlar. Bu güne kadar hiçbir hükümetin cesaret edemediği, hiçbir  bakanın, başbakanın cesaret edemediği nitelikte hırsızlık yapıyorlar. Bunlarda utanma da kalmamış, ar damarları çatlamış. Ama bunlar dünyanın neresine giderse gitsin, kulaklarından tutup Türk Adaletine teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
OMUZ OMUZA VERİP MÜCADELE VERME GÜNÜDÜR
Önceki dönem Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın kongrenin ilk açılış konuşmasını yaptı.  Şefik Çalgın konuşmasında;  Bugün burada iki kardeşimizin aday olduğu ilçe başkanlığı seçiminde kardeş kavgası çıkarmaya çalışanlara karşı, nifak sokmaya çalışanlara inat Bor tek yürek olacaktır. 14 Yıldır bu ülkeyi yönetenler, yıllardır karayı ak diye yutturanlardır.  Dönüşü olmayan bir bölünmenin ve uçurumun eşiğine sürükleyenlerdir.  Bu ülkenin milli birliği ve bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını verenlere Kelle,  terörist başına da Sayın diyenlerdir.  Ülkemizin refaha ermesi için, kardeş kavgasının son bulması için, ülkemizi bulunduğu kaostan kurtarmak için, artık Milliyetçi Hareket Partisini iktidara taşımamız gerekmektedir. İktidar olabilmek için gün birlik olma günüdür. Gün omuz omuza verip mücadele etme günüdür” diyerek  parti başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği  faaliyetlere de değindi.

PLAKET TÖRENİ YAPILDI
Şefik Çalgın’ın konuşmasının ardından,  önceki parti  yönetime, önceki belediye meclis üyelerine,  İl Genel Meclis üyelerine, parti çalışmalarında destek olan kişilere ve ülkü ocağı yöneticilerine plaket verildi. Plaketleri önceki başkan Şefik Çalgın verdi. Şefik Çalgın plaketini ise her iki aday Ahmet Ermiş ve Mehmet Şimşek'ten aldı. 

KAZANAN MHP OLACAK
Plaket töreninin ardından MHP Bor İlçe Başkanlığına aday olan Ahmet Ermiş konuşma yaptı. Ahmet Ermiş konuşmasında ;  Hiçbir zaman namusumuz olan üç hilali yere düşürmedik, kavga ettik, şehit olduk ama bu onurlu geçmişin hiçbir görevinden kendimizi sakınmadık. Er meydanından kaçana bizim burada dönek derler. Kavgada düşmandan kendine sakınana korkak, Allah’ıma bin şükür olsun ki ne er meydanından kaçtık, nede kavgamızda sakındık.  Ben şahsım olarak tek başına Ahmet Ermiş’im. Bu partinin, davanın onurunu, şerefini taşımayı kendime namus saymışım, Ne namusuma helal getiririm, nede söz ettiririm. Bugün burada Bor İlçe Kongremiz için toplandık. Değerli dava arkadaşım Mehmet Şimşek ile partimizin onurlu bayrağını daha yükseklere çıkarmak için bir yarış içindeyiz. Buradan açıkça söylüyorum, ben yada O, zerre şüpheniz olmasın ki bu bayrak yere düşmeyecek ve kazanan MHP olacak. Söz konusu partimiz ise, davamız ise Ne Ahmet Ermiş’in nede başka bir şahsın hükmü yoktur. Kimse kendisini bu kutlu davadan, onurlu partimizden ve Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’den üstün görmesin. Eğer üstün göreceğiniz birileri varsa o, olsa olsa aziz şehitlerimizdir!   dedi.

7 HAZİRAN 2015 AKŞAMI BU KÖR BELADAN KURTULUYORUZ
Ahmet Ermiş konuşmasının devamında; Siyaset yapıyoruz, siyasetin tek yolu iktidar olmaktır. İktidar olacaksın ki, yaradan aşkına millete ve devlete hizmet edebileceksin. Allah bizi zor bir sınava tabi tuttu. Ocaklarımız söndü, şehitlerimizin kemikleri sızladı. Hırsızlar, vatan hainleri ülkemizi liğme liğme talan ettiler. Ama herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var. Allah’ hesabı milletin hesabıdır. Milletin hesabı  devletimizin bekasıdır.  Şükürler olsun ki bu ağır sınavdan çıkıyoruz. Sabrımız taşmadan, devletimiz bölünmeden 7  Haziran akşamı bu kör beladan kurtuluyoruz. Müjdeler olsun ki, anamdan emdiğimiz ak süt kadar beyaz, alnını öptüğüm helalim kadar temiz Milliyetçi Hareket’in kadroları geliyor!. Gelmekte kalmayacak, bu soygunun, talanın, hainliğin hesabını soracak!” dedi.

BU MİLLET İYİLİĞİ DE KÖTÜLÜĞÜ DE UNUTMAZ
Bu milletin iki şeyi unutmayacağını, birisinin kendisine yapılan iyiliği, diğerinin ise yapılan kötülüğü olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Ahmet Ermiş ;  Nasıl ki bu millet iyiliği unutmaz ise, Ey Recep Tayyip Erdoğan, bu millet senin ve ekibinin verdiği zararı da unutmayacak. Hesabın mahşere kalmayacak. Hesabını sandıkta biz göreceğiz, iki elimizde yakanda olacak”dedi.

İlçe Başkan Adayı Ermiş; Bugün karşınıza bu davaya binlerce yiğit yetiştirmiş Bor gibi şerefli bir ilçenin onurlu partisi olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilçe başkanı adayı olarak çıktım. Ben ve ekibim sizlerin başını öne eğdirmeden, tüm kişisel hırs ve ihtiraslarımızdan arınarak, partiyi namusumuz, davamızı şahadet olarak görerek, geceyi gündüze, gündüzü aylara, ayları yıllara bağlayarak ülkücülük davasının milletin iktidarı yapmak için çalışacağız” dedi.

EN ÖNEMLİ BEKLENTİMİZ TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN İKTİDARIDIR
Daha sonra kürsüye gelen diğer aday Mehmet Şimşek, selamlama ve oluşturduğu ekibini anlatan konuşmasının ardından hedeflerinin olduğunu belirtti. Şimşek; …Halkımızla kucaklaşmak, onların dertleriyle dertlenmek ve mümkün olabildiğince çare olmaktır.  Beklentimiz tabi ki var ve en önemli beklentimiz Türk Milliyetçiliği İdeolejisinin İktidarı’dır… Ülkemizin içinde bulunduğu durum ortada. Bölücüler, artık şehirlerin bazı bölgelerini kazarak güvenlik güçlerinin girmesini engelliyorlar. En küçük birimde dahi mahkemeler kurulmuş, paralarını basmışlar, sözde sınırlar belirleyip haritalar çizdirerek meydan okuyorlar. Bölgede güvenlik güçlerinin eli kolu bağlanmış meydan bölücülere terk edilmiştir. Birileri çıkıp televizyonlarda parti olarak girecekleri seçimden, eğer yüzde 10 oy alamayıp meclise giremezlerse iç savaş tehlikesinden bahsetme cesaretini bulabilmektedirler. Onun içindir ki bu kongre önemlidir. Hem de çok önemlidir”dedi.

 
PARTİMİZDE KOMİSYONLAR KURACAĞIZ 
Mehmet Şimşek konuşmasının devamında yerelde ne yapacaklarının da işaretlerini verdi ;  Kongre sonrası faaliyet alanımız tamamen mahalleler, sokaklar ve evler olacaktır. Her bir insanımıza, konuyu en ince ayrıntısına kadar anlatacağız… Bu ferasete ve vizyona da  sahibiz. Hedefimiz yerelde iktidar olmak ve Genelde Merkeze destek çıkmaktır…  Burada kastettiğimiz sadece ilçemiz olmayacak. Beldelerimiz ve köylerimiz de asla ihmal edilmeyecektir. Onların hakları da en şiddetli bir şekilde savunulacaktır… Geçmişten günümüze memleketimizde yüce Mefkureye hizmette bulunmuş tüm gönül erleriyle kucaklaşmaktır…  kucaklaşacağız… Bizim için bu toprakları vatan gören herkes değerlidir, kimse öteki tarafta olmayacaktır.  Halkımızın değerleri değerlerimizdir.  Mazlumun zaten yanında idik. Sesimiz patimizin bize verdiği güçle daha da yükselecek.  Bir arkadaşımız dahi bizim için bindir. İşçimizi, memurumuzu, çiftçimizi, esnafımızı, kimseye ezdirmeyeceğiz. Özellikle bu konuda Gerektiğinde masaya yumruğumuzu en sert şekilde vuracağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın.  Gerek elektronik posta,  gerekse 24 saat açık olacak telefonlarımızla vatandaşlarımızın  bizlere ulaşmanızı sağlayacağız.
Halkımızın haklı taleplerini takip edeceğiz. Uzatılan el asla boş çevrilmeyecek. Kim bir taleple gelmişse bizzat dinlenilecek,  ve sonuç alınana kadar takip edilip tekrar geri dönülecektir. Bu hususta kamu kurumları ile vatandaşlarımızın kamusal taleplerini hukuka uygun ve eşitlik içerisinde gerçekleşmesi için her zaman irtibat içinde olacağız.”dedi.
 
ORTAK AKILDA BULUŞACAĞIZ 
Konuşmasına devam eden Mehmet Şimşek; Partimiz mensuplarıyla, önceden belirlenip duyurulacak gündemlerle belirli aralıklar toplanıp kendilerinin fikirlerini alacağız. Faaliyetlerimizle ilgili üyelerimizi bilgilendireceğiz. İlçe Başkanlığını istişare ile meşveret ile ortak akılla birlikte yöneteceğiz.  Farklı alanlarda çeşitli  komisyonlar kurarak, arkadaşlarımızın gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmaları temin edeceğiz.  Bunlardan bazıları;  Yerel yönetimler izleme komisyonu kuracağız. Bu komisyonumuzda görev alacak arkadaşlarımız, İlçemiz, beldelerimiz ve köylerimizdeki  sorunları takip ve tespit  ederek tarafımıza iletecek. Bizlerde bu sorunların çözümü konusunda gerekli girişimlerde bulunacağız.  İnsan hakları komisyonu kuracağız.   Şehrimizde nerede insan hakkı ihlali varsa duyuracağız yetkili makamlar nezdinde yasal işlem başlatılmasını sağlayacağız ve takipçisi olacağız.  Çocuk ve genç hakları komisyonu kuracağız.   Çocukların istismar edilmesini engelleyeceğiz. Gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan kurtarmak için çalışmalar yapacağız.  Saygı değer dava arkadaşlarım… Çevrecilik Milliyetçiliktir.  Yaşadığımız kent bizim ve gelecek nesillere en güzel şekilde devretmeliyiz. Bu anlayıştayız. Çevre ve kent komisyonu kuracağız.  Ülkü Ocaklarımızı güçlendireceğiz.  İlçemizin en aktif, en fazla üyesi olan aynı zamanda gençlerimizin sosyal ve kültürel alanda aktivitelerini sağlayacağı fikir merkezi olan en önemli sivil toplum kuruluşu olması için çaba sarf edeceğiz.  Kültür ve sanat komisyonu kuracağız.  Şehrimizin sosyo-kültürel yapısını canlandıracak faaliyetler yapacağız. Şehrimizin değerleri ile halkımızı kaynaştıracağız.  Memleketimizin daha yaşanabilir bir yer hale gelmesi, ticaretin ve istihdamın artırılabilmesi için sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli görüşeceğiz, istişareler edeceğiz, ortak projeler gerçekleştireceğiz. Öneriler sunacağız. Ortak akılda buluşacağız”dedi.
 
BOR’DA DEĞİŞİM YARATACAĞIZ, PEK ÇOK YERE ÖRNEK OLACAĞIZ 
Aday Şimşek; Gerek yerel, gerek milli siyaset ve güncel konularda,  kamuoyunu sürekli bilgilendireceğiz. Mutlaka görüşümüzü kamuoyuyla paylaşacağız. Yasal zeminde kamuoyu oluşturacağız.  Çok daha fazlasını yapacak idrak ve hareket kabiliyetine sahibiz. Eğer Sayın Delegelerimiz taktir eder,  bizi seçerse,  kısa sürede fark edileceğimize, Bor' da değişim yaratacağımıza ve pek çok yere de örnek olacak işlere imza atacağımıza inancımız ve kendimize güvenimiz tamdır.  Bor İlçemiz için yapılacaklar konusunda seçimi beklemeyeceğiz. Seçim geldiğinde ise 3 hilali büyük bir onurla dikeceğiz. Bu Sözü namus biliyor ve söz veriyoruz.”  dedi.
  
 
Kongrede ayrıca konuşma yapanlar oldu. MKYK Üyesi Hikmet Bekil, Eski Milletvekillerinden Mümin İnan,  Belediye Başkan Adaylarından Fikret Çıtırgı, MHP’den Milletvekili adaylığı çalışması başlatan Dr. Murat Işıklı ve en sonunda da  İl Başkanı Ali Güngör konuşmasını yaptı.  Konuşmacılar ülke gündemini değerlendirirken hemen hemen hepsi de birlik ve beraberlikten bahsetti.

Konuşmaların ardından oy verme işlemine başlandı. 

Kongreden Notlar; 

Ahmet Ermiş konuşmasında hatipliği dikkati çekti. Daha çok ülke meseleleri ve ülkücülerin bam teline dokunan konularda konuştu.

Mehmet Şimşek ise konuşmasında ülke meselelerinin yanında yerel ve seçildiklerinde neler yapacaklarını da sıraladı.

Kongreye ilgi büyüktü, partililerde heyecan vardı. Bir kısım partili dışarıda kaldı. Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde neden yapılmadı merak ediliyor.  Salonda plaket töreni yer darlığından dolayı düzenli yapılamadı. Konuşmacı  Mümin İnan’ın konuşma standında kafasının bir kısmı  yükseklikten dolayı görülemedi.  Öğle yemeği de dahil çeşitli ikramlarda bulunuldu.  Bir erkek partisi olarak değerlendirilen MHP’de kadınların salondaki çokluğu da dikkat çekti.  Kongrede fotoğraf çeken çok olmasına rağmen,  basın mensubu olarak birkaç koldan çalışan  sadece  borhaber.net ekibi vardı. 

Oylamaya geçilmesinin ardından,  Mehmet Şimşek’in İl delege listesinde eski ilçe başkanı Şefik Çalgın adının olmadığı gerekçesi ile  bazı sersenişlerde bulunduğu görüldü. Kongre de başkaca bir olay yaşanmadı. MHP Kongresi bu güne kadarki kongreler içinde en düzgün, disiplinli ve samimi bir kongreydi.  İki aday olmasına rağmen karşılıklı olarak adaylar ve yönetimleri birbirlerine karşı nazikti.

Sandıkların 17:00 itibari ile açıldı ve sayıma geçildi.

Sayım sonucunda.
MHP BOR İLÇE BAŞKANLIĞINA AHMET ERMİŞ VE EKİBİ GELDİ
Ahmet Ermiş ve yönetimi 279 Oy Aldı
Mehmet Şimşek ve yönetimi ise 112 Oy aldı.
Geçersiz oy ise ; 4
Toplam 395 oy.. Salondan ayrınıldı ve kalabalık şekilde MHP Bor İlçe Başkanlığına geçildi. 

MHP BOR İLÇE BAŞKAN ADAYI AHMET ERMİŞ
BOR İLÇE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

ASİL ÜYELER                                    YEDEK ÜYELER

1 Kadriye İRİ                                     1. Uğur ZORLU          
2. Perihan KUMRAL                             2. Adem KARATAŞ
3. M.Fevzi GÜLER                               3. Adem BIYIK
4. Abdullah ALAN                               4. Ümit ÖZTÜRK
5. Mehmet Ali TECİMER                      5. Ertan TURGUT
6. Murat ZORLU                                 6. Nurullah YILDIRIM
7. Necati PİŞKİN                                7. Yaşar BAKIRCI
8. Kuddusi GÜMÜŞBAŞ                       8. Kemal GÜMÜŞBAŞ
9. Yaşar ÇİFTÇİBAŞI                          9. Muharrem ADIYAMAN
10. Durmuş ÇİFTÇİBAŞI                   10. Rasim İNCİRCİ
11. Necati TANYERİ                          11. Hasan Hüseyin SERTTAŞ
12. Erdem YAR                                12. Hayrettin ÇİFTÇİBAŞI
13. Şaban GÜRER                            13. Erhan ERMİŞ
14. Osman KUZGUN                         14. Serdar ONAY
15. Adnan ALKAN                             15. Tayfur ARGEN
16. Yasin KORAL                              16. Mustafa AYDEMİR
17. Bülent ŞIVGA                             17. Mustafa ŞIĞVA
18. Cem GÖRGÜN                            18. Murat ARTUK





 
 
Editör: TE Bilişim