31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı Hakan Er. düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında projelerini açıkladı.

Niğde’de Ak Parti ile bir ittifakın olmadığını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı Hakan Er, Niğde’nin en büyür sorunlarını çözmek ve Belediyeyi Niğdelilerle yönetmeye ve Kesinlikle İmar rantına Niğde’yi kurban etmeyeceğiz diyerek Niğde’yi Niğdelilerle birlikte yönetmeye aday olduklarını söyleyerek projelerini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı Hakan Er; “ birlikten kuvvet doğar anlayışıyla 31 Mart 2019 tarihinde Niğde Belediyesi Milliyetçi iktidarla bizlerle buluşacaktır.  2023 Niğde vizyon projeleri adı altında yapacağımız projelerimiz şunlardır. Öğrencilerimize yönelik Hilal kart projemiz var. Öğrencilerimizin giderlerini bir nebze azaltmak amacıyla ulaşımdan, ekmek, yol ve su gibi şeylerle alakalı öğrencilerimize Hilal kart vereceğiz. İkincisi Kültür ve gençlik parkı projemiz. Bu projemiz büyük ve geniş kapsamlı bir projemiz olacak. Bu projemiz içerisinde Kongre merkezleri, anfi tiyatrolar, Nikâh salonları ve yaşlı huzur evlerinin bulunduğu çok büyük bir yeşil alana yayılmış bir projemiz. Çünkü ilimizde maalesef yeşil alan darlığı çekilmektedir. İnşallah bu kültür ve gençlik parkı projemizle biz bunun önüne geçeceğiz” dedi.

Hastaneye ulaşımı kolaylaştırmak için Kuzey çevre yolu projesi olduğunu belirten Er; “ Bu projemizde şuan mevcut olan Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve araştırma Hastanesi ulaşımın zor olduğunu biliyoruz. Hastaneye ulaşımı bir nebze rahatlatmak için yeni yapılacak olan çiftlik yolundan buraya bağlantı sağlanarak Kumluca mevkiindeki hastanemize bağlantı yapılacak. Yıllarca Niğde’de yaşıyorum ama maalesef Niğde kalemiz şuanda atıl bir durumda. Bunu da eski mimarisine uygun bir şekilde restore ederek oraya şehrimize kazandıracağız. Turistlerimize cazibe merkezi haline getireceğiz. Kültür Yolu ve Niğde hanı projemizle Kayaardı bağlarındaki Paşa konağından başlayıp Zahire pazarında yapacağımız Niğde hanıyla sonlanacak. Tabii içerisinde Niğde Kalesinin de bulunduğu bir Kültür yolu projesi. Buradaki amacımız bilindiği gibi Niğde’ye turist gelişi çok az. Turistlerimizi ilimize çekmek amacıyla, ilimizde turistlerin geleceği yerler olmasına rağmen turistlerden ilimiz gelir elde edemiyor. Bizde turistleri ilimize çekmek için Kültür yolu ve kültür hanı projesini uygulayacaklarını belirtti.

Belediye başkanlığına seçildiği takdirde mobil Belediyecilik hizmeti projesi uygulayacağını ifade eden Er; “ bir otobüsün içerisini diyazn ederek içerisinde bir Belediye Başkan yardımcımızın otobüsle her hafta bir mahallede mahalle muhtarıyla birlikte hizmeti ayağa götürmek üzere bir mobil belediyecilik hizmeti projemiz var. Tamamen tabana iniyoruz ve halkımızla kucaklaşma adına böyle bir projemiz var. Niğde’nin en büyük sorunlarından bir tanesi olan otopark sorunlarını çözme noktasında katlı otopark şeklinde çözmeyi düşündüklerini ifade etti.

MHP Niğde Belediye Başkan Adayı Er; “Yeni spor kompleksi ve yeni stadyumu projemiz var. Bilindiği gibi ilimizde stadımız yıllarca aynı yerinde. Bunu daha güzel kompleks şeklinde ve şuanda da Bucak çayır mevkiinde yeri ayrıldığını biliyoruz ama başlanmadı. Biz bunu hayata geçirerek ilimize Spor Kompleksini kazandıracağız. Ayrıca bilindiği gibi ilimizde mevcut mezarlığımız bilindiği gibi dolmak üzere. Biz büyük bir şekilde en az 50 yıl kapasiteli bir bölgede yeni Şehir mezarlığını kuracağız. Şehirde iş istihdamı sağlamak için yatırımcılarımızı her türlü hizmeti sağlayıp ilimize yatırımcıları nasıl çekeceğiz, bunun üzerinde projelerle çalışacağız. Çünkü maalesef istihdam konusunda ilimiz yetirince karşılığını alamıyor ve ilimiz göç veriyor. Bizde bu göçün önüne geçmek için belediye hizmetleri olarak belediyenin üzerine ne düşüyorsa biz Niğde Belediyesini aldığımız zaman inşallah bununda sonuna kadar takipçisi olacağız.  Eski ve yeni sanayide esnafımızı mağdur etmeyip talepleri doğrultusunda ne istiyorlarsa onlara bu hususta cevap vereceğiz.
Muhtarlarımıza bugüne kadar yapılmayan bir ofis tahsis edeceğiz. Şuanda ilimizde 26 mahalle muhtarımız var. 26 mahalle muhtarımızı barındıran bir ofis düşünüyoruz ve bu ofisin girişinde de sekreterin ve bekleme salonunun bulunduğu bir ofis projemiz buluyor. Biz Niğde Belediyesini Muhtarlarımızın ışığında onlarla beraber, halkımızla beraber yönetmeye talibiz.  Belediyenin şehir için duraklarının kapalı durak yapma projemiz var. Bilindiği gibi ilimiz kış memleketi olmasıyla şehir için durakları kapatmayı düşünüyoruz. Bu sayede kışın sıcak yazın serin bir durakta vatandaşlarımız otobüslerini bekleyecekler. Şehir dışından gelen öğrencilerin kayıt dönemlerinde yaşadıkları zorlukların önüne geçmek için ilimize gelen öğrencileri ve velilerini misafir edebileceğimiz bir misafir hane projemiz bulunmakta” diye konuştu.

Er; “Sen ordasın, Biz Ordayız projemizle 24 saat belediye olarak soruna hizmet merkezi destek vermektir. Niğde belediyesi olarak halkımıza 24 saat destek vermek için bir destek merkezi oluşturacağız. Turizmi canlandırmak için ilimizde festivaller ve çeşitli organizasyonlar düzenleyeceğiz. İlimizi tanıtmak için çeşitli etkinliklerle tanıtarak ilimizi Tüm Türkiye’ye ve tüm dünya ya tanıtmaktır. Şehrin muhtelif yerlerine öğrencilerimize destek vermek amacıyla eğitim kültür ve gençlik merkezi yapacağız. Bununla birlikte maddi durumu olmayan vatandaşlarımızın öğrencilerine burada eğitim desteği vereceğiz. İlimizde maalesef maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlarımızın konut istekleri bulunuyor. Bunu da Niğde Yeni Şehir toplu Konut projesiyle ucuz fiyata cüzi fiyatlarda halkımıza konut temini için bir proje başlatacağız. Belediye ekmek ve büfelerini yeniden hayata geçireceğiz. Halkımıza ucuz ve kaliteli ekmeğin önünü açacağız” dedi.

Niğde’nin en büyük sorunlarının başında gelen Trafik sorunlarını çözmek içinde bir çok projelerinin bulunduğunu söyleyen MHP Belediye başkan Adayı Er, “ ilimizde yaşanan trafik sorunlarına battı çıktılarla son vereceğiz. Maalesef ilimizde en büyük sorunlardan bir tanesi de trafik sorunu. Sabah ve akşam saatlerinde trafiklerimiz çekilmez oluyor. Bu konuyla alakalı battı çıktı ve kavşaklarımıza battı çıktı yaparak bunun önüne geçeceğiz. Bunun yanında akıllı trafik sinyalizasyon çözümüyle trafik sorununu sona erdireceğiz. Bor yoluna alternatif bir yol projemiz bulunmaktadır. Medaş’ın oradan Devlet bahçeli yoluna bağlanacak şekilde bir yol projemiz bulunuyor. Bunula da bor yolundaki trafik sorunun çözüme kavuşturacağız. Kesinlikle İmar rantına Niğde’yi kurban etmeyeceğiz ve bunun önüne geçeceğiz. Belediye halka temiz ve şeffaf hizmet anlayışıyla hizmet edeceğiz. Makam kapımız herkese açık olacak ve kimsenin mağdur olmayacağı bir hizmet anlayışıyla bir belediye olacağız. Niğde’yi Niğdelilerle birlikte yöneteceğiz” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim