Niğde’de adaylar belli olduğundan beri, facebook dan başka yerde göremiyorduk. Oysa geçtiğimiz yerel seçimlerde 27 Mart 2009 tarihinde adaylar, 5 ay evvelden hummalı bir çalışma başlatmıştı. Bu dönem seçimlere üç aydan az zaman kalmasına rağmen, adaylar hala esnaf ziyaretleri meşguller oysa Niğde’nin üç aya sığmayacak kadar büyük sorunları var, ve o sorunlarının çözümlerinin konuşulması, tartışılması da üç aya sığmaz diye düşünüyoruz.


Biz böyle düşünürken, MHP Adayı Fikret Çıtırgı’dan Niğde’nin sorunları ve çözümleri ile ilgili işaret fişeği atıldı.

MHP Adayı Çıtırgı yaptığı yazılı açıklama da adeta bombaladı, yerel seçimin pimini çekti…  MHP Niğde Belediye Başkanı Fikret Çıtırgı’nın yazılı basın açıklaması aynen aşağıda…

  

NİĞDE’MİZE BÜYÜK YARALAR AÇTILAR.

ÇÖZÜM: ŞEHR-İ EMİN OLAN KİŞİ VE YENİ NİĞDE’Yİ İNŞAA EDECEK PROJELERİ HAZIRLAYAN EKİP!

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Belediye başkan adayı Fikret Çıtırgı, yaptığı basın açıklaması ile hem Niğde’nin gelişmişlik sürecindeki yerini hem de Niğde Belediyesinin uygulamalarından kaynaklanan eksiklikleri dile getirdi.

Fikret Çıtırgı, yapılan yanlışlıkları ortaya koyarken, Niğde Belediye Başkanlığını kazanması halinde izleyeceği yönetim tarzına da atıfta bulundu.

Çıtırgı, yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Kıymetli Niğde Halkı...

Şehrimiz, tarihi süreç içerisinde, birçok uygarlıkların beşiği olmuş, kadim bir kenttir. Yakın zamana kadar, bölgesinde, önemli şehir merkezlerinden biriydi. Bugün gelinen nokta da ise; çevremizde yer alan illerin bir kısmı, bizim bir parçamızken, bizden kopmuş ve  bizi fersah fersah geçmişlerdir. İlimiz hep kan kaybetmiş, bir türlü, layık olduğu gelişim düzeyine ulaşamamış ve geri kalmıştır.

Milli gelirden yeterince pay alamamış, kalkınma dinamiklerini ortaya koyamamış, kaynaklarını ve potansiyelini yeterince değerlendirememiştir. Son yıllardaki, yönetim zafiyetleri ve seçilmişlerin yetersiz kalması veya ilgisizlikleri, bu geri kalma sürecini daha da hızlandırmıştır.

Devletin resmi kayıtları da, maalesef bu gerçeği, açıkça ortaya koymaktadır. Devlet Planlama Teşkilatının resmi kayıtlarına bakıldığında; 81 ilin kamu yatırımlarından aldığı pay sıralamasında, Niğde 2002 yılında 62. Sırada iken 2012 yılında 71. Sıraya gerilemiştir. Tek başına bu resmi veriler bile göstermektedir ki;  Niğde, 11 yıllık AKP iktidarı döneminde;  gelişmeyi, kalkınmayı bırakın, mevcut durumunu dahi koruyamamış ve geri gitmiştir.

“İktidarla el ele” sloganlarıyla yönetime gelenler, memleketin derdine çare olamamış, yetersiz kalmış, başarısız olmuşlardır. Şehrin kaderini değiştirecek hiçbir büyük projeyi hayata geçirememişlerdir. Bir şey yapamamanın mahcubiyeti içerisinde, belediyenin rutin işlerini, büyük projeler gibi takdim etmeye kalkmaktadırlar.

Belediyeyi kaybedeceklerini anladılar, şimdi, gider ayak, alelacele, yasal kriterleri çiğneyerek, imar planı değişiklikleri yapmakta, şehre telafisi mümkün olmayan yaralar açmaktadırlar.

Sırf, bir şey yapıyor görünmek için; kent meydanı, benimse köy meydanı projesi dediğim, bir ucube iş başlattılar.  Bu milletin, milyonlarını oraya gömülmekte, şehrin en kıymetli yeri, heba etmektedirler.

Buradan seslenmek istiyorum; bu millete saygınız varsa bu işi durdurun. Zaten bu mevsimde, böyle bir iş yapılması, teknik olarak yanlıştır. Siyaseten sarf edilen bir çaba olduğu, herkes tarafından görülmektedir. Milletin kaynaklarını heba etmeyiniz. Bırakınız bu iş, işin ehli eller tarafından, Niğde ye yakışır bir proje olarak yapılsın.

Niğde halkı artık şunu görmektedir. Kalkınma ve gelişme boş vaadlerle, boş laflarla olmamaktadır. Bu iş vizyon işidir, kapasite ve kadro işidir. Niğde’ye sevdalı olmayı gerektirir.

MHP, benim başkanlığımda, donanımlı, alanlarında uzman pırıl pırıl yeni bir ekibi ile, Niğde’ye çağ atlatacak, yeni ufuklar açacaktır.  Bunu yaparken de, hiçbir gayrimeşruluğa izin vermeyecek, yalnızca Allah’ın ve Halkın rızasını hedefleyecektir.

Bu seçim sürecinde; imkanlarımız ölçüsünde siz değerli halkımıza ulaşarak, kendimizi ve projelerimizi anlatmaya çalışacağız. Yine, sorumluluğumuz gereği, mevcut uygulamaları değerlendirip, halkımızın yanıltılmasına, aldatılmasına izin vermeyeceğiz. Yine halkımızın, doğru karar verebilmesi için, adayları ve kadrolarını en iyi şekilde tanıyıp karar vermeleri için, elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışacağız.

Söz konusu olan, sıradan bir seçim değil; şehrimizin ve  halkımızın istikbali ve kaderidir.

Talip olunan görevin kutsiyetini bilmeyenler, bu görevin gereğini de yerine getiremezler.

Bu görev, ŞEHR-i EMİN görevidir. Şehr-i Emin;kendinden emin olunan kişi, adil, dürüst, yalan söylemeyen ve ırzından, namusundan emin olunan kişi demektir.

Halkımızın, tercihini yaparken, o engin sağ duyusu ile gerekli hassasiyeti göstereceğine inancım tamdır. Zira, bu sorumluluğun, vebali büyüktür.

Hayırlısının olması dileğiyle, bütün Niğdeli hemşerilerime saygılarımı sunarım.”

                                                                                            

Editör: TE Bilişim