Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Adayı Hikmet Bekil 19 Mayıs’a özel yayınladığı mesajda “Ülkemiz resmi bir işgal altında değil, fakat AKP iktidarı ile devletin tüm stratejik kurumlarının elden çıkmış olduğunu görüyoruz. Türk milleti bu gidişata dur demek için görev bekliyor. 1919’dan daha heyecanlıyız!” dedi.
 
19 Mayıs 1919’un Türk tarihinde ki önemine değinen MHP’li Bekil, Türk’ün Anadolu’da var olma savaşı olan Kurtuluş Savaşı’na ilk ateşin Samsun’da Mustafa Kemal tarafından yakıldığını ve bu milletin bu ateş etrafında kenetlendiğini ifade ederek; “Türk Milleti Mustafa Kemal etrafında kenetlenirken, işgalcilere verilecek dersin en büyüğünü de göstermiş oldu. Bu ders nerde ve nasıl olursa olsun bölünmez bir millet olduğu dersti. Bir millet bütünleşirse, dünyanın en güçlü orduları dahi gelse, bir karış toprağı işgal edemez. Önder Mustafa Kemal bu bilinçle Türk Milleti’nin asli unsurlarını harekete geçirerek başlattığı Kurtuluş Savaşı bugün bizler için yol göstermeye devam ediyor. Allahtan tek temennim şu dur  Allah Bu Millete Yeniden Kurtuluş Savaşı Vermeyi Nasip Etmesin!
Bugün ki durumumuz aslında 1919 koşullarına benzemektedir. Emperyal işgaller Ortadoğu da boy gösterirken, Suriye, Filistin, Irak, Cezayir alev alev yanmaktadır. Sıranın bize gelmesinden önce devletin iletişimden ulaşıma, enerjiden finans sektörüne kadar bütün stratejik noktalar yabancılara AKP iktidarından adeta peşkeş çekilmiştir. Hal böyle olunca işgal gecikmekte, NATO Türkiye müdahalesini ertelemektedir. Zaten Libya’da NATO’yu göreve çağıran Başbakan, yarın Türkiye’de bir ayaklanma sen oryasında aynı şeyi yapacağını göstermiştir. Ama unuttuğu tek bir şey vardır. 1000 yıldır millet kimliğini bürünmüş bu toplum 1919’dan daha heyecanla bu gidişata dur demeyi beklemektedir. 12 Haziran’da bu tepkinin sandığa yansımasından çıkacak Milliyetçi Hareket İktidarı vatan savunmasında üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır.” Dedi.
Hikmet Bekil son olarak Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan Mehmetçiklerini, Atatürk ve Silah arkadaşlarını yad ederek Gençliğin atasına, ülkesine sahip çıkmasını istedi.

 
 
 
Editör: TE Bilişim