Milliyetçi Hareket Partisi Bor Caddesi Kültür Merkezi karşısında bulunan seçim bürosunu törenle açtı.

VİDEO GÖRÜNTÜLERİ SAYFANIN ALTINDA


 
MHP 24 Haziran Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimine çok sıkı hazırlanıyor.  27. Dönem Milletvekili seçimleri 1. Sıra adayı Alaattin Sonat aday adaylık sürecinin başlaması ile birlikte hızlı bir propaganda dönemine girdi. Yaklaşık 10 gündür sürekli alanlarda olan Alaattin Sonat, gece ve gündüz Niğde genelinde seçim çalışmasına devam ediyor. Onlarca giydirilmiş araçlarla ve billboardlardaki reklamları ile bu seçimin en önemli partisi izlenimini veriyor.
 
Cumartesi günü Ankara’da Aday Tanıtım ve Seçim Beyannamesi toplantısının ardından daha önceden hazır hale getirilen Bor Caddesi üzerindeki Seçim İrtibat Bürosu kendi tabirleri ile Seçim Otağı bugün dualarla, tekbirlerle hizmete açıldı.

 
İLK GÖVDE GÖSTERİSİNDEN NOTLAR
Seçim bürosu açılışı öncesi Pazar günü yüzlerce kişinin katılımı ile iftar yemeği verildi. İftar sonrası MHP Adayları ve parti yönetimi ile  Ak Parti adayları ve parti yönetimi Osmanlı Cafe’de bir araya gelerek yaklaşık 2 saat sohbet etti. Burada Ak Parti adayları, her iki partinin il başkanları, il yönetimleri, Fikret Çıtırgı, Hakan Er ve partinin ileri gelenleri yaklaşık 2 saat sohbet yaptılar. Buradan Ak Parti heyeti ile açılışı yapılacak olan Seçim Bürosuna geçildi.
 
Bor İlçe Teşkilatı araç konvoyu ile geldi. Ahmet Ermiş başkanlığında kalabalık şekilde Bor Teşkilatı seçim bürosu önüne geldi. Niğde Belediyesi Mehteran takımı gösteri yaptı.
 
Seçim bürosunda dualar ve tekbirlerle kurban kesildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ardından konuşmalar yapıldı.
 
Partililer cep telefonları ile büro açılış törenini canlı olarak yayınladılar. Ak Partili Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan, İl Başkanı Mahmut Peşin, Ak Parti Adayları ve parti yönetimi program bitene kadar alanda bulundular. Programın sonunda MHP lilerle birlikte fotoğraf çekindiler.
 
MHP’de Alaattin Sonat’ın adaylığı benimsendi. İlk zamanlarda bizlere şahsen tepkilerini belirten bazı partililer bile alandaydı. Fikret Çıtırgı’nın daha ilk programa katılması partililer tarafından da olumlu karşılandı. MHP’nin sivil toplum kuruluş temsilcileri temsilcilerinin de olması dikkat çekti. İYİ Parti faktörüne rağmen, Niğde’de MHP’nin diri bir görünümü vardı.
 
MHP yıllardır bu tür organisazyonları hep aksak ve eksiklerle yürütürdü. Ancak  Alaattin Sonat ve ekibi çok organize ve sorunsuz bir seçim süreci geçireceğe benziyor.
 
Alaattin Sonat daha makul ve geniş kesimlere yönelik bir konuşma yaparken, 2. Sıra adayı Borlu İbrahim Uluçay daha sert ve ülkücü bir duruşu sergileyen konuşma yapmayı tercih etti. İbrahim Uluçay’ın konuşması ülkücü gençler tarafından coşkuyla alkışlandı.
 
MHP’nin bu seçimde ki ilk programı gösterdi ki Niğde’de MHP diri ve seçimin en önemli faktörü olacağa benziyor.
 
MHP ve Ak Parti’nin ittifakı Ankara’da olduğu gibi, Niğde’de samimi şekilde devam ettiği görüldü. Ak Parti ve MHP seçim sürecinde dirsek temasını sürdüreceğe benziyor.

 
İlk konuşmayı MHP İl Başkanı Ali Güngör yaptı. Ali Güngör veciz sözlerle başladığı konuşmasında, Milliyetçi Hareketin, dün ve bugün Türk Devleti ve Milletinin yanında yer aldığını, canlarını ve mallarını bu uğurda verdiğini, Türk Devletinin bölünmez bütünlüğü için şehitler verdiklerini ve Ülkücü şehitlerin isimlerini andı. 24 Haziran seçimlerinin ülkemiz ve devletimiz için ne kadar önemli olduğunu, gece ve gündüz durmadan çalışacaklarını belirtti.
 
MHP’den daha önce Niğde Belediye Başkanı adayı olan Fikret Çıtırgı’da bugün Niğde’ye gelerek seçim bürosu açılışına katıldı ve bir de konuşma yaptı. Fikret Çıtırgı’nın ardından MHP MYK Üyesi Hakan Er’de birlik ve beraberlik içeren bir konuşma yaptı.
 
Adaylar sırası ile konuştu. 3. Sıra Adayı Av. Murat Fahri Ertul ve ardından MHP 2.  Sıra adayı İbrahim Uluçay yaptı. ri coşturan bir konuşma yaptı. Her iki adayın yaptığı konuşma da partililerden büyük alkış aldı. Her iki adayın konuşmasının ardından 1. Sıra adayı Alaattin Sonat alkışlar ve sloganlarla kürsüye geldi.


 
MHP KRİZLERDE HEP ÇÖZÜMDEN YANA OLDU
 
Alaattin Sonat konuşmasında ;  “Önümüzde bir erken genel seçim var. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimi var. 367 kriz çıktı mecliste o krizde sayın genel başkanımız her zaman yaptığı gibi meclise girerek krizin çözülmesine sebep oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın mecliste seçilmesine vesile oldu. Biz onlar gibi düşünmedik. Şerefi 1 dolar edenler gibi düşünmedik. MHP’liler o gün meclise girdi sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçildi. Ondan sora ki süreçte sayın cumhurbaşkanımız bir teklif sundu Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilebileceğini seçilmesi gerektiğini söyledi halk oylamasına sundu. Sizlerin de oylarıyla halkın oylamasından geçti. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçildi. Hain bir darbe girişimine maruz kaldı ülkemiz. Bir gece ansısın vatan evladı diye yetiştirilen devletin şerefli elbisesini giyenler devletin kılcal damarlarıma girenler Allah diyerek Allah ile aldatanlar 15 temmuz gecesi bir girişimde bulundu. Bu girişimle devlete diz çöktürmeye çalıştılar. Bu girişim ile bayrağı indirmeye çalıştılar”

 
ŞİMDİ EKONOMİK DARBEYLE DİZ ÇÖKTÜRMEYE UĞRAŞIYORLAR
 Yakın tarihte 3 darbenin olduğunu belirten Sonat: “bir siyasi darbe, iki ülkemize olan darbe, üç bugünde ekonomik darbeyle karşı karşıyayız. Siyasi darbe neydi Milliyetçi Hareket Partisine yapılan  bir darbeydi. İtibarsızlaştırma darbesiydi. Genel Başkanımızın oradan indirilme darbesiydi. Adeta çadır mahkemesi gibi olan şerefi satılmış insanlar kararlar vererek  partimiz ve ülkücü milliyetçileri itibarsızlaştırmaya gittiler. Hak yolunu buldu mahkemenin biri bir karar verdi diğeri iptal etti. Allah’ın izniyle Milliyetçi Hareket Partisine yapılan bu girişim gerçekleşmedi. Bunu gerçekleşmemesinin faydasını 15 Temmuzda gördük. Milliyetçi Hareket Partisi Mecliste olmasaydı milli düşünün irade mecliste olmasaydı 15 Temmuz gecesi farklı şeyler olabilirdi. Sayın cumhurbaşkanımızla genel başkanımız el ele verdi. Bayrağına ve devletine diz çöktürmedi. Bayrağını indirmedi. Genel başkanımız dediği gibi 15 Temmuz bizim için bir milattır. 15 Temmuz bizim için yeniden bir başlangıçtır. 15 Temmuzu sayın genel başkanımızı söylediği gibi algılayacağız. 15 Temmuzu sayın cumhurbaşkanımızın söylediği gibi algılayacağız. 2 liderin  söyledikleri bizim için çok geçerli” diye konuştu.

BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ... BİZ AK PARTİ İLE İTTİFAK HALİNDEYİZ
Sonat konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Başka ülke yok başka Türkiye yok Türk dünyasının son kalesi Türkiye’dir. Bunu iyi bilinmezi gerekir. Sınırlarımız ateş altında Türk dünyasında ezilen Türkler var. İran, Irak, Mısır, Ürdün bizde bir onlar gibi olabiliriz. Bunu için bu seçimler önemli. Sağı solu bırakacağız. Erken seçimin alınması sebeplerinden bir tanesi Siyonizm’in uşakları Avrupa  birliğindeki alçaklar İsrail alacağı bu darbede başaralı çıkamadılar ekonomik darbeyle ülkemizin üzerine geldiler. Dolar bir iniyor bir çıkıyor nedir bunu derdi.

Arkadaşlar, sevgili gençler, hanımefendiler el ele tutuşacağız, cumhur ittifakına destek vereceğiz, cumhur ittifakı milletin aklı, milletin aklıdır cumhur ittifakı, siz bu sürece getirdiniz. Sizler oyladınız cumhur ittifakını en son oyladığınızda ilk maddesi Cumhurbaşkanının partisine üye olmasıydı. Devam eden süreçte, OHAL’in sürdüğü süreçte, tehlike geçmediğini görüyoruz. Bu seçiminin önemini size söyleyeyim arkadaşlar, biz Adalet ve Kalkınma Partisi ile ittifak içindeyiz. Bu itibarla sayın genel başkanımızın söylediği şekilde, onun talimatı şeklinde sayın Cumhurbaşkanımıza oy vereceğiz.


MHP’NİN MECLİSTE GÜÇLÜ OLMASI LAZIM
MHP’nin mecliste güçlü olması lazım. Biz sayın cumhurbaşkanına oy vereceğiz. Normal vatandaşlarımızdan da oy istiyoruz. Güçlü MHP için güçlü meclis için Milliyetçi hareket partisinin mecliste olması gerekir. Bu ittifaka, bu seçimi zarar verecek, gölge düşürecek hiç birşeye teşkilatlarımızdan istemiyorum. Ak Parti de bunu istiyor bizde istiyoruz. Beyazın üstüne atılan çamur, leke gösterir. Biz beyazız, siyahın üzeine atılan çamur görünmez. Kavgaya gürültüye itibar etmeyeceğiz. Bizim onlarla işimiz yok, biz halkımıza hizmet edeceğiz, herkesin milletvekili olacağız. Herkese kapımız açık bizim.

ÜLKEMİZİN VE NİĞDEMİZİN EKSİKLİKLERİ VAR BUNLARI ÇÖZERİZ
Memleketimizin, Ülkemizin, Niğde’mizin  eksikleri var. Bunları çözeriz. Bunlar kolay. Vatan olmazsa kötü. Bakın Suriye perişan aylık gelirleri 100 dolar bile değil. Yemeğe ekmekleri yok. Mazot 1 lira olabilir hangisini tercih edersiniz. Türk milleti diz çökmez. Türk Devleti diz çökmez, Sizin kafanıza dolarla ekonomiyle tarımla ilgili karşı siyasi partiler söylemlerde buluna bilir. Bunlara itibar etmeyeceğiz. Ülke bugün kötü olabilir  yarın düzelteceğiz. Mecliste bu ittifakında güçlü çıkması lazım. Cumhurbaşkanı yönetim sistemi ile  milletvekilli ayrı. Birbirini denetler konumda,   Mecliste muhalefet çoğunlukta çıktığı zaman bunu bir takım sıkıntıları olacak. Bunu için Niğde’mizin makul mantıklı oy kullanacağını düşünüyorum. Bizi yalnız bırakmayacağını düşünüyorum. Bu sebeple inanıyorum ki başarılı bir şekilde 24 Haziran günü refaha ereceğimizi düşünüyorum, sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Konuşmalardan sonra seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi ve tebrikler kabul edildi.




 
 
 
 
Editör: TE Bilişim