Merkez Parti Niğde İl Başkanlığının açılışı gerçekleştirildi. Bor Caddesi üzerinde Bilim Apartmanında gerçekleşen açılışa Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Genel Başkan Yardımcıları Uğur Aksöz ,Beyhan Demiral, Enver Horozoğlu, Genel Sekreter Yaşar Yazıcıoğlu, partililer katıldı.

 Çok sayıda partili ve vatandaşın katılı ile gerçekleştirilen Niğde İl Başkanlığı açılışı sonrası Niğede TV’de değerlendirmelerde bulunan Karslı “Türkiye’de siyesi hedefler yanlış. Millet hedef olmalı, yalan olmamalı, değerlerle kavga edilmemeli, biz ve ötekiler diye bir ayrım olmamalı. Merkez Parti milleti düşünecek, menfaat peşinde koşmayacak, değerlerle kavga etmeyecek, kimseyi ayrıştırmayacak. İsmi gibi merkezde herkesi kucaklayacak” dedi.

Kendisinin iki özelliği olduğunu vurgulayan Abdurrahim Karslı “Dindarım ve hukukçuyum. Dindarlığım ahlaka dayalı, hukukçuluğum da cumhuriyete. İnancın ve hürriyetin yaşamasının tek şartı cumhuriyettir. Bu nedenle cumhuriyetten vazgeçemeyiz” diye konuştu. Programda cemaatçi yakıştırmalarına da değinen Genel Başkan “Bizim için cemaat partisi diyorlar. Biz herkese aynı mesafedeyiz. Devlet içinde devlet kurulmasını kabul etmeyiz. Cemaatler siyasi hayatın içerisinde aktif rol almaz. Ben söz konusu cemaatte hiç yer almadım, onlarla çalışmadım. Ama bildiğim bir şey var AKP hükümeti kendisi için tehdit oluşturan her hareket için ‘Cemaatçi’ yakıştırması yapıyor. Biz Türkiye’de siyasetin alternatifiyiz. Ne dinle, ne milliyetçilikle, ne tarihe mal olmuş kişiler üzerinden siyaset yapmıyoruz. Biz milletin partisiyiz” dedi.

Partisine katılımların olabileceğine de dikkati çeken Karslı “Milletvekili olan arkadaşlarımız var, gelsin. Hatta gelecekler bile var. Yeter ki bize sıkıntıları ile gelmesin. Temiz gelsinler, onlara kapımız sonuna kadar açık” diye konuştu. Aksaray ve Niğde açılışlarını yaptıklarını belirten Genel Başkan konuşmasını şöyle sürdürdü :
“İl Başkanlıkları açılışlarını gördükten sonra biz bu işi başaracağız diyorum. Teşkilatlar bizim gözümüz, kulağımız, dilimiz. Bizim siyasette bir hedefimiz var ve bu hedefin bizden kurtuluşu yok. Başaracağız. Kasım ayı sonuna kadar da 81 ilin tamamında Merkez Parti teşkilatlanmayı tamamlayacaktır.”
İktidara adım adım gideceklerini vurgulayan Abdurrahim Karslı “Her ilde bize gönülden destek var. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da oy alamazsanız iktidar olamazsınız. Şu anda o bölgelerde alternatif olmadığı için AKP’ye oy veriliyor. Silah korkusuyla da HDP’ye. Silah korkusu olmasın HDP’nin oy oranı yüzde 9’dan, yüzde 3’lere iner. İşte Merkez Parti, milletin partisi olduğu için Doğu ve Güneydoğu’da en fazla oy alan parti olacak. Milletimiz bizi mahcup etmeyecek” dedi.


Editör: TE Bilişim