VİDEO GÖRÜNTÜLERİ AŞAĞIDA

İYİ Parti Genel Başkanı Türkiye’nin her tarafında yaptığı esnaf ziyaretleri için Niğde’ye geldi.

Ulukışla ilçesinden başlayan esnaf ziyaretlerine Kemerhisar, Bor ve Niğde merkezde devam etti.

Halktan büyük ilgi gören Meral Akşener’in  Niğde ziyaretinde zaman zaman izdiham yaşandı. Sorunları dile getirmek isteyen vatandaşlar bir çok kez Akşener’in yolunu keserek dileklerini ve eleştirilerini iletti.

Ulukışla ilçe merkezinde kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Meral Akşener;  Propaganda yapmadan, partilerini övmeden, iktidarı yermeden, sadece esnafın, çiftçinin, kadının, işsiz gencin derdini dinleyip milletvekili arkadaşlarının Meclis gündemine getirdiğini söyledi.

Meral Akşener’in ziyaret ettiği esnaflar ise;

“Kimse halinden memnun değil. Vergilerimiz fazla, tüm esnafın hali perişan. Kimse biz para kazanıyoruz, durumumuz iyi diyemez. Herkes gırtlağına kadar borcun içinde, pandemi sürecinde esnaf desteklerden faydalanacak diyorlar, müracaat ediyoruz ancak müracaatlarımız asla kabul edilmiyor. Desteği almayı bırakın, gerekli kriterlere uygun bulunmadığımız için başvurumuz bile onaylanmıyor” dedi.

* Pandemi sürecinde manavlar kapanmadı ancak elbette tatmin edici değil. Kimse halinden memnun değil.

* Vergilerimiz fazla, tüm esnafın hali perişan. Kimse biz para kazanıyoruz, durumumuz iyi diyemez. Herkes gırtlağına kadar borcun içinde, pandemi sürecinde esnaf desteklerden faydalanacak diyorlar, müracaat ediyoruz ancak müracaatlarımız asla kabul edilmiyor.

* Desteği almayı bırakın, gerekli kriterlere uygun bulunmadığımız için başvurumuz bile onaylanmıyor. Çocuğumuzu Ulukışla gibi küçük bir yerde yaşadığımız için okutabiliyoruz. İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde yaşasak ve bu şartlar altında çalışsak çocuk okutma gibi bir şansımız yok.

* Tüm ödemelerimiz ucu ucuna yetiyor onun dışında tek bir harcama bile yapamıyoruz. 20 senelik mükellefim Bağ-KUR taksidimi bir ay bile ödeyemedim. Yapılandırma çıkarsa faizleri silinsin diye yapılandıracağım, taksitlerini yine ödeyemeyeceğim. Biz kasabın yolunu unuttuk.

* Bir tane kızım var o çok isterse ona alıyoruz. Etin kilosu 70,80 lira. Yukarıdakiler bol keseden üfürüyorlar ama öyle bir hayat yok dışarıda. Derdini anlattığı zaman dalga geçiyorlar adamla.

* Esnaf perişan destek yok nasıl olacak bilmiyoruz vallahi. Destek almadım, kredi almadım.

* 10 senedir ektiğim ekinimi söktüler biyoenerji yapıyorlar. Çok mağdurum. 140 dönüm benim yerim, birinci sınıf bir tarım arazisi. Türkiye tarımla geçinen bir ülke. Ekinlerimi söktüler oraya bir fabrika yapıyorlar.

* Burası kırsal kesim olduğu için adam tarla tapan bir iş yapmazsa, köylü bir iş yapmazsa bize para gelmez ki zaten. Şu an tadımız yok. Eşimle oğlumla çalışıyoruz. Geçinemiyoruz. Kredi borcum var açılan paketlerden aldık ama.

BU DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ”

Ulukışla’da ayrıca parti otobüsünden vatandaşlara seslenen Akşener şunları söyledi:

* Esnaf bu ülkenin bel kemiğidir. Sanayicinin çiftçinin ürettiğini satar dolayısıyla üretimin devamını sağlar. İstihdam yaratır ve esnafın sağlam durmasını o ülkenin yöneticileri sağlamak zorundadırlar.

* Uzunca bir zamandır biz esnafı, çiftçiyi, üniversite öğrencisini konuşmuyoruz. Tamamen değerlerimiz üzerinden kavga ettirilen bir süreçten geçtik”dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ulukışla’dan Kemerhisar Beldesine geçti. Burada da esnafları ziyaret eden Meral Akşener, daha sonra CHP’li Belediye Başkanı Ramazan Oya’yı ziyaret etti ve belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İdris Turgut mu Emrah Özdemir mi? İdris Turgut mu Emrah Özdemir mi?

BORLULAR DERDİNİ ANLATMAK İÇİN YARIŞTI

Bor İlçesine geçen Meral Akşener’i yine Bor İlçesinde de kalabalık bir vatandaş karşıladı. Bahçeli Kahve civarında aracından inen Meral Akşener, Bor İlçesinde de esnaf ziyaretlerine devam etti. Bor’da Beyaz eşya mağazası, hırdavatçı ve şarküteri  mağazasına girerek esnaflarla sohbet eden Akşener’i işyerinden çıktıktan sonra bir çok vatandaş dertlerini anlatmak için adeta birbiri ile yarıştı.

NİĞDELİ ESNAFIN MİSAFİRPERVERLİĞİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bor İlçesinden Niğde’ye geçen Meral Akşener, Niğde de bir çok esnafı ziyaret etti. Sanayi esnafını ve çarşı esnafını dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener akşam saatlerinde Niğde Merkez de bulunan Yeni Çarşıda kendini bekleyen kalabalığa da kısa bir konuşma yaptı.

Meral Akşener burada yaptığı konuşmasında; Harika bir günde sizlerle beraberim, önce bu güzel şehre beni davet edip ağırlayan il başkanımıza ve parti teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gezdiğimiz belde, ilçe ve merkez esnaflarına da gösterdikleri misafirperverlik için çok teşekkür ediyorum.

KOMŞULARI BİLE ŞUCU BUCU DİYE AYIRDILAR

Akşener ; Ben bugün buraya parti övmeye, propaganda yapmaya gelmedim. Zamanı geldiğinde bunlarda yapılır. Ama 20 Ocak 2020'den beri gezdiğini, Antalya'dan başladığını, 1,5 yıl sonra bugün Niğde'ye geldiğini, bu süre zarfında 33 il ve 140 ilçe gezdiğini aktaran Akşener, şunları söyledi: Bunu niye yapıyorum, seçim yok bir şey yok bu hanım niye geziyor sorusu. Biz uzun zamandan beri komşunun komşuya düşman edildiği, aynı apartmanda yaşayan insanların şucu bucu diye ayrıldığı, şuculuk buculuk üzerinden politika yapıldığı bir süreci sona erdirmek için geziyoruz.

SESİNİZİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUM

Şimdi esnaf diyor ki. “Benim sesim ol Meral hanım” hay hay. Sizin sesiniz olacağım, oldum ve olmaya devam ediyorum. O dükkandan içeri girdiğim zaman ben iktidarı yermiyorum, partimi övmüyorum, propaganda yapmıyorum. Sadece ve sadece dert dinliyorum, o derdi grup toplantılarım da konuşmama koyuyorum, milletvekillerimiz ağalar duysun diye, araştırma önergesi, soru önergesi haline getiriyor. Basın yayın yoluyla da sizin sesinizi Türkiye geneline duyurmaya gayret sarf ediyorum. Başta dalga geçtiler biliyor musunuz, alay ettiler. Kimi yerlerde gıcıklık yaptılar ama bugün geldiğimiz nokta da sizin sesinizi duymak zorunda kalıyorlar.

750 MİLYON DOLARI ÇARPIP ESNAFA BORÇ VEREN SİSTEM

Demek ki neymiş… Nasıl esnafın velinimeti müşteri ise, değerli kardeşlerim seçmenin velinimet olduğunu unuttuk, velinimet sizsiniz. Siyasetçi ben dahil herkes titremeli. Yüksek sesle seçmene konuşulmamalı…  750 milyon dolarları çarpıp, esnafa her şeyi borç olarak veren bir sisteme cesaret edilememeli… Sizden korkmuyorlar, siyasetçi sizden korkmuyor, nasıl korkutacaksınız, oylarınızla. Diyeceksiniz ki sandıkta gereğini yapacağım kardeşim. Gücünüzün farkına varın. Yapmak istediğim o.

BEŞ MAAŞ ALAN DANIŞMANLAR VAR BU ÜLKEDE

Şurada besicilerle karşılaştım.  Yemin, ilacın fiyatından bahsettiler. Buna karşılık eldeki mallarının satışından elde ettikleri parayla farkından bahsettiler. İki üniversite bitiren bir gencin iş bulamadığından babama yardım etmek zorundayım dedi. Bir yaşlı teyze ile konuştuk, bin 200 lira ile geçindiğini söyledi. Günahtır be günahtır. Beş maaş alan danışmalar var bu ülkede haram zıkkım olsun hepinize.

GÜCÜNÜZÜN FARKINDA OLUN

Değerli Niğdeliler, yaşlınızla gencinizle, esnafınızla, çiftçinizle,  memurunuzla,  işsizinize, kadınınızla erkeğinizle, gücünüzün farkında olun kardeşim. Benim karşımda da gücünüzün farkında olun, diğer ağaların da karşısında gücünüzün farkında olun.

YOKSULLUKLA MÜCADELENİZİ KİMSE GÖRMÜYOR

Sen şusun, sen şusun üzerinden dertleriniz konuşulmuyor, açlığınız konuşulmuyor, işsizliğiniz konuşulmuyor. Yoksullukla mücadelenizi kimse görmüyor. Soruyorum esnafa kardeşim hadi genel başkanlar gelmez onlar çok önemli adamlar, milletvekili geliyor mu, 31 Mart’tan beri milletvekili gelmemiş. Getirin ayağınıza, onlar sizi dinlemeli, dinlemiyorsa da gereğini yaparsınız, güç sizdedir” şeklinde konuştu.

Konuşanın ardından İYİ Parti Gene Başkanı Meral Akşener sevgi gösterileri içinde  aracına binerek Niğde’den ayrıldı.

BORLULAR DERT YANDI

Editör: TE Bilişim