Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Aksaray ve Nevşehir'in ardından miting için Niğde'ye geldi. 

VİDEO AŞAĞIDA..

Niğdelilere hitap edecek olan Akşener'i, Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda on binlerce vatandaş karşıladı.  Yoğun katılımın gösterildiği alanda Akşener'i bekleyen vatandaşların açtığı pankart ve dövizler renkli görüntülere sahne olurken mitinge katılımda kadınların ve gençlerin çokluğu dikkat çekti.

İYİ PARTİ'Yİ AYRICA YORUMLAYACAĞIZ...
----

ŞİMDİ SORU ŞU... 

Meral Akşener  Niğde'de yaptığı konuşmasında ;  24 Haziran'da bir seçim var, ani süper erken baskın bir seçim. Bu erken seçim kararını alanlar şimdi pişman. Şimdi soru şu; "Madem herşey yolundaydı niye erken seçim yaptın. Madem herşey kötü kardeşim seni yeniden niye seçelim biz" dolayısı ile bu milletin, Niğdelinin, iradesini kararını görünce, ağlaşmaya başladılar. 

İYİ Parti liderinin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Evet Abbas yolcu. İYİ Parti'yi siz kurdunuz, beni de aday siz gösterdiniz. Dolayısıyla bugün İYİ Parti olmasa, sizin aday gösterdiğiniz Meral Akşener aday olmasaydı bugün Türkiye bu seçimde  neleri konuşuyor olacaktı? Anadolu insanının basireti devreye girdi.  Dikkat ederseniz meydanlarda kavga var. Kavganın hasını ben ederim ama çalıyı dolaşıyoruz. Çünkü bu seçim Türkiye'nin en önemli seçimlerinden bir tanesi. Milletimiz bir karar verecek ve o karara biz elbette uyacağız. Proje anlatan ve bu projeleri milleti ile paylaşan en hazırlıklı parti biziz. Ben bir projeyi anlatıyorum ama bir bakıyorum hırsızlar iş başında.  Bizim projelerimizi çalıyorlar. Ama çok memnun oluyorum, bizim projelerimiz milli maldır, herkes kullanabilir. Ama ilk defa bu seçimde seçmene dokunan, milletin ihtiyaçlarına cevap veren projeleri başlatan biziz. Biliyorsunuz ben üzerinde derin bir karartma olan, mitingleri engellenmeye çalışılan, dün mesela Uğur Dündar beyefendi ile Sultanahmet'de miting bir televizyon programım vardı. Saat 13'de YSK programı iptal etti. Normal şartlarda o iptali yedirirdim ama sayın Uğur Dündar'ı zora sokmayalım, hadi bir kere daha çalıyı dolaşım. Hadi seçime bir hafta kaldı arıza çıkarmayalım dedik" 

DEVLETİN MEMURU OLUN, SARAYIN FİNOSU OLMAYIN... DIMDIZLAK ORTADA KALIRSINIZ

Aksaray'da Emniyet Müdürü Türk bayrağını indirtmeye çalışarak İYİ Parti'de Meral Akşener'in Türk bayraktan uzakta olduğunu ve HDP ile işbirliği yaptığını söylüyor bizim arkadaşlara. Tüm bürokratlara sesleniyorum: Arkadaşlar devletin memuru, devletin bürokratı olun. Saray'ın finosu olmayın. Ve bu devran döner. Çok çabuk unutuldu. Hatırlayın Mavi Marmara'ya insanlar bindi, 9 kişi şehit oldu. Sonra 20 milyon dolara bu kanı sattı Sayın Erdoğan. Sonra döndü bu ailelere Erdoğan, "Bu gemilere binerken bana mı sordunuz?" dedi. Buradan bütün bürokratlara sesleniyorum. Devletin bürokratı olun.  Devran döner siz suçlu olursunuz. Sayın Erdoğan döner derki. Siz bu hataları, bu suçları işlerken siz bana mı sordunuz der. Dımdızlak ortada kalırsınız" dedi. 

BARZANİ'NİN BAYRAĞINI ANKARA'DA BİZ ASTIRMADIK
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşması şöyle devam etti;  Buradan sesleniyorum: Barzani'nin bayrağını biz astırmadık, sen astırdın sen. Habur'daki rezaleti, çadır mahkemelerini, içeriden Atatürk resmi ve Türk bayrağının çıkarılmasını biz sağlamadık sen sağladın sen. Barzani'nin  karşısında megri megri ağlaşmadım. Sen ağladın. Dolayısı ile Oslo'daki rezaleti biz yapmadık. O hendekleri kapatırken 726 şehidimiz var bizim. Sizin doğurduğunuz çocukların bunların yaptığı hataları örtmek için canıyla, kanıyla, teriyle bu hataları düzelttiği bir devlet düzeni olamaz, olmamalıdır. Bundan sonra da olmayacaktır. 

24 SAATTE HELİKOPTER PİSTİ YAPILDI... ŞİMDİ AVM YAPILACAK. ZEHİR ZIKKIM OLSUN BE..
Bu ülke 24 Haziran'da seçim var. Bir karar vereceksiniz. Bu ülke 453 milyar dolar borç almış. 70 milyar dolar fabrikalar satılmış para elde edilmiş. 16 yılda 2 trilyon dolar vergi toplanmış yuvarlarsak 2,5 trilyon dolar Türkiye'nin kasasında. Niğde'ye soruyorum. Bu 2,5 trilyon dolardan şehrinize bir fabrika geldiğini gördünüz mü? Niğde en fazla genç  işsizin olduğu şehir gençlerinize  iş bulundu mu? Çiftçinin borcu silindi mi? Elektrik borçlarının faizleri silinipde ana parasının daha ödenebilir hale getirildiği bir süreç yaşandı mı? E peki kaç senedir bitirilemeyen havaalanı bitirildi mi? Hızlı Tren Niğde'den geçti mi? Peki bu 2,5 trilyon  dolar ne olmuş. Ben size söyleyeyim ne oldu? Bakın Sayın Erdoğan Niğde'ye geldi. Havalanı olmadığı için helikopter ile geldi. 24 saat de burada bir helikopter pisti yapıldı. Şimdi orası bozulacak. 2 Trilyon liraya yapıldı. Şimdi orası bozulacak yani iki milyon Türk Lirasına çıktı. Şimdi oraya AVM yapılacak. Haram zıkkım olsun be!... Haram zıkkım olsun.  Ben çıktım bugün İstanbul'dan Akrasay'a geldim, oradan Nevşehir'e ve şimdi de Niğde'ye geldim Oradan da Ankara'ya gidecem. Karayolu ile geldim. Ne oldu incilerim mi döküldü. Böyle israf var. Bu paralar israfa gidiyor"  

NİĞDE'NİN ÇİFTÇİSİ  ÇALIŞARAK BATIYOR
Niğde tarım kenti, Milletvekili adayımız Vedat Bayram otobüsle gelirken bana dedi ki. Niğdeli çiftçi çalışarak batıyor. Niğdeli çiftçi çalışarak batıyor. Yan gelip yatarak değil, çalışarak batıyor. Niye batıyor. Çünkü Amerikan çiftçisi 2 liradan mazot kullanır, ama Niğdeli çiftçi 6 liradan alıyor. Amerikan çiftçisinin sulama işlerini devlet yapar, elekrik harcaması düşüktür ama Niğde çiftçisinin sulamasını kendi yapar, bir sürü elektrik harcar ona faiz biner icraya düşer. Biz çiftçimizin zorunlu elektrik, sulama faizlerinin tamamını siliyoruz. Borçlarını da yapılandırarak 5 yıla yayıyoruz. Bunun dışında tarımda çalışan kadınlarımızın 5 yıllık sigorta paralarını biz karşılayacağız.

NİĞDESPOR'U VEDAT BAYRAM'A HAVALE EDİYORUM. O SPORUN PİRİ...
Meral Akşener;  3 bin 600 göstergeyi getireceğiz, öğretmenlerde 'o öğretmen, bu öğretmen' işini kaldıracağız ve memuriyette mülakatı kaldıracağız. Doktorlarla hastaları karşı karşıya getirdiler. Gün geçmiyor ki bir doktor veya hemşire dayak yemesin. TRT sizin cebinizden MİT'ten fazla para alıyor. 2.5 milyar TL para harcıyor TRT. Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez ilk işim Suriye ile ilişkileri düzeltmek ve Suriyelileri evlerine göndermek olacak. Yolsuzluğu, rüşveti önleyeceğiz oradan da bir hayli para gelecek. Makam araçları var. Tam 8 milyar Türk lirası. Ben seçilir seçilmez inin arabalardan diyeceğim. Ve 8 milyar Türk lirası da oradan koyun cebinize. TİKA'yı kapatmak gibi bir cümlem olmadı. Niye TİKA birdenbire Binali Yıldırım'ın ağzından çıktı? Ben Türk milliyetçisiyim ya. Beni oradan vuracak aklı sıra. Şimdi TİKA'nın 8 milyar dolar, 36 milyar Türk lirası para harcıyor. Kolombiya'da ne işin var kardeşim senin? Sudan'ın bilmem ne adasında ne işin var senin? Ekvator'un bir haliç bölgesinde ne işin var senin? Burada okullar, köy okulları yıkılıyor. Dolayısıyla bütün bunları gözden geçireceğiz. Size söz veriyorum Bakan çocuklarının yerine vatan çocuklarının yanında olacağım. Milletvekili adayı Vedat Bayram zaten sporun piri. Niğdespor'u kalkındırmasın... Anladınız siz onu. Ülkedeki tüm bu aksaklıkların düzeltilmesi için, gençlerimizin başı dik, iş sahibi ve evlilik düşünmesi için İYİ Parti ve kadroları bu ülkeyi yönetmeye hazırdır. Dış politikayı düzenlemek için, ekonomiyi üreten bir ekonomi haline getirmek için, pancar kotasını kaldırmak için, Nevşehir'i bir turizm kenti yapmak için biz hazırız. Sizden 24 Haziran'da bu kadroyu seçmenizi istiyorum. 2 şapkam var benim. Birisi İYİ Parti Genel Başkanı, diğeri de Cumhurbaşkanı adayı. İkisine de oy istiyorum" dedi. 

NİĞDELİ ÖĞRENCİNİN ANDIMIZ İSTEĞİ... 
Meral Akşener İYİ Parti Niğde Milletvekili adaylarını sahneye çağırdı. Bu sırada sahneye çıkan küçük bir Meral Akşener'den "Andımız" ın okullarda tekrar okutulmasını istedi. Büyük alkış alan İrem isimli çocuk kumbarasını da Meral Akşener'e verdi.  Büyük alkış alan bu isteğe karşı Meral Akşener; Bu andımızı sizce niye kaldırdılar.  Andımız Türküm Doğruyum diye başlıyor. Ya doğru olmayınca hergün Doğruyum deyince adamın siniri bozuluyor. Onun için Andımız elbettte geri gelecek. Aynı zamanda bunlar Osmanlı deyip duruyor ya. Ecdat sağ olsa bunları ayakkabıları ile kovalar hepsini. Bekli ecdadımız Osmanlı'nın Keşan'daki en önemli eseri bakımsız dururken. Sen Sudan'daki adayı niye tamir ediyorsun kardeşim. Askeri okullar, 15 Temmuz kalkışması sonrası Fetöculara savaş açacak yerde. Çünkü açamadı damatlar Fetöcu... Sonuç itibarı ile binalara savaş açtı. Abdülhamit Han devrinde kurulmuş ne kadar askeri okul varsa kapatıldı. Cumhurbaşkanı olur olmaz, Kuleli, Işıklar, Gata başta olmak üzere hepsini tekrar açacağım." diyerek sözlerini tamamladı. 
 
Editör: TE Bilişim