Niğde'de Yeni Çarşı yakınlarındaki parti binası önünde miting yapan Meral Akşener  adayı Mümin İnan'a destek istedi. 

Meral Akşener konuşmasında; "Gençlerin umudu Meral Akşener" sloganlarıyla kürsüye çıkan Akşener, "Öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. Bu Cumartesi günü burayı şereflendirdiniz. "İşinizi, çocuklarınızı bıraktınız. Tatil gününüzü buraya ayırdınız. Allah sizden bin kere razı olsun. Sonra da gençlere teşekkür ediyorum. Cumartesi günü farklı yerlerde değerlendirebilirlerdi ama onlar da buraya gelmeyi tercih ettiler" ifadelerini kullandı. 

Akşener'in açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"Bir yerel seçime gidiyoruz ama tepelerdekilerin konuşmasına bakarsanız savaşa giriyoruz. Öncelikle bu şehirde aday olan herkese başarılar diliyorum. Bu bir yerel seçim ve liderler tartılmayacak. Ben seçilmeyeceğim, Mümin İnan seçilecek. Bakacağınız şey adayların projeleri ve bu şehre olan hizmet anlayışları olmalı. Hanımefendiler, aynı arkadaşlarınızla 41 Yasinlere, namazlara gideceksiniz. Ramazan’da aynı arkadaşlarınıza mukabelelere gideceksiniz. Sakın birbirinizin kalbini kırmayın. Beyler, aynı camide saf tutacaksınız. Akrabalarınızla, dostlarınızla gönül kırmayın. 1 Nisan’dan sonra birbirinizin yüzüne bakacaksınız"

"PEKİ BU SERT DİL NEDEN?"

"Peki bu sert dil neden? Çünkü ekonomi çöktü. Patatesi geçen sene döktünüz, bu sene biraz para yapacak oldu. Tarım Bakanı çıktı, patates ekmeyi 142 bin dönümde, 25 ilde yasakladı. Meğer dünyanın en büyük patates firmasını Ortadoğu danışmanıymış. Bunların üzerinde durulmasın diye bu sert dil artarak devam ediyor. Ben buraya elbette Mümin İnan’a oy istemek için geldim. O bir Niğde sevdalısı. Daha evvel kazandı ve elinden gelenin üzerinde bir gayret gösterdi. Sonra milletvekili oldu. Ama ilginç, evini Ankara’ya taşımadı. Niğde’de oturmaya devam ediyor. Tanıyorsunuz, biliyorsunuz. Kapısını çalabileceğiniz bir belediye başkanı olacağını da biliyorsunuz. Üreten belediyecilik anlayışını ortaya koyabilecek bir arkadaşımız. İstihdam yaratabilecek bir anlayışı var. Niğde’de haksızlıkların, yolsuzlukların önüne dün geçti, bugün de geçebilecek bir belediye başkanı olacak inşallah."

“İÇİNİZDEN ÇIKIP KİBİR ABİDESİ HALİNE GELDİLER”

“İçinizden çıkıp gittiler bir kibir abidesi haline geldiler. Esnaf kardeşlerimiz bilirler ki, para kazanmak için müşteri velinimettir. Seçmen de siyasetçi için velinimettir. Ama çok uzun zamandır, ‘ceketimi assam kazanırım’ anlayışı hâkim. Sayın Erdoğan’a, ‘muhtar olamaz dediler’ başbakan oldu. Başbakanlığı beğenmedi, cumhurbaşkanlığını istedi onu verdiniz. Daha sonra Cumhurbaşkanlığını beğenmedi, üzerine döndünüz başkanlığı verdiniz. Artık sizin isteme vaktinizdir. Haksızlığa uğrayan, Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) durumunu Meclis’e getirdik, EYT’lere ‘türedi’ dedi. Neden? Çünkü artık seçmen velinimet değil. Çiftçi 6,5 liraya mazot kullanıyor ama yatlar ÖTV’siz kullanıyor. Tarımda üreten bir Türkiye, 4 yıllık üniversite mezunu olup iş bulamayan çocukların çalışabildiği Türkiye için 31 Mart’ta o kulağın çekilmesine ihtiyaç var.”

“TENCERE YANIYOR, MUTFAK YANIYOR, DOĞALGAZ UÇMUŞ GİTMİŞ”

“Sonra ne olacak, 4,5 yıl sonra seçim olup hepimiz tartıya çıkacağımız için, o da gelecek tek tek gözünüzün içine bakacak. Tencere yanıyor, mutfak yanıyor, doğalgaz uçmuş gitmiş. 55 puan alan çocuğun mülakat ile tayin edildiği, 82 puan alan çocuğun mülakatta elendiği bir Türkiye’ye karşı çıkmanız için 31 Mart önemli bir karar günüdür. Bunun adı kul hakkıdır. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler biz dertlinin derdini konuşmaya, ekonomiyi konuşmaya, ev kadınının kaynamayan tenceresini konuşmaya devam edeceğiz.”

“TANZİM SATIŞI, VARLIK KUYRUĞUNU NİĞDE’YE DE GETİRİN”

“Mazottaki ÖTV’yi indirse, elektrik faturasını ucuzlatsa gör bakalım benim çiftçim patatesi, soğanı kaça üretecek. Varlık kuyrukları için şöyle bir talebim var. Ankara’da, İstanbul’da var da Niğde’de neden yok. Hadi bakayım buraya da getirin.”

“İSTEYEN HAPİS EDER, İSTEYEN VURDURUR”

“Bu seçimin düşman kuvveti benim. Bana önce; bu kadın, sonra Bayan, arkasından Güya Hanımefendi, sözleriyle hitap etti. Bu sözleri hanımlarımızın ferasetine emanet ediyorum. Cenab-ı Hakk’ın dışında korkacağım bir kul yoktur. İsteyen hapis eder, isteyen vurdurur. Ben, ‘nefes ne bir an evvel, ne bir an sonradır’ anlayışına inanmışımdır. Eğer Cenab’ı Hak bana bir musibet nasip etmişse, bu musibet için de birilerini vesile kılacaksa, hoş gelmiş sefa gelmiş. Ne yaparlarsa yapsınlar ama dedikodu etmesinler. Ayıp oluyor ayıp. Kulağı çektiğinizde, çıkacak balkona, ‘Ey Aziz Milletim bana verdiğiniz mesajı aldım’ diyecek. EYT’lerin derdi, 3600 ek gösterge meselesi mi var, torpil mi var görecek. 4,5 yıl seçim yok. Siz bu kulağı çekerseniz bu meydandan biri gelecek biri gidecek. Seçmen yeniden velinimet olacak.” dedi. 

Konuşmasının ardından Niğde İlinden ayrılarak Adana'nın Pozantı ilçesinde miting yaptı. 




 
Editör: TE Bilişim