Cumartesi günü Çiftlik İlçesi ve kasabalarını ziyaret eden MHP Niğde Milletvekili Adayı Hikmet Bekil, hükümeti sert bir şekilde eleştirerek herkesi MHP Çatısı altında birleşmeye davet etti.
 MHP Niğde Milletvekili Adayı Hikmet Bekil ile beraber İl Başkanı Şakir Sevdi, Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, Mv. Aday Adaylarından Ahmet Özbek ile beraber partililer eşliğinde Çiftlik ilçesini ziyaret ettiler.
MHP İlçe Teşkilatından kısa bir ziyaret gerçekleştirdikten sonra Çiftlik Pazarı’nı gezmeye başlayan MHP Heyeti hükümeti eleştirerek 12 Haziran’da MHP için oy istediler.
Vatandaşların büyük bir ilgi ve sevgisi ile karşılaşan MHP’li Bekil, Niğde’ye özgü fikir ve projelerini açıklayarak iktidar yürüyüşünü başlattıklarını ifade etti. Sık sık vatandaşların sorunlarını da dinleyen Bekil, “sorunların çözüm noktası sizin oluşturduğunuz yüce meclistir, TBMM’dir. Bu meclis sizlerin vereceği oylarla seçilecek insanlar sizin sorunlarınızı çözmüyorsa ki gördüğümüz kadarıyla ülkeyi sadece uçuruma götürmekle meşguller işte onları oradan alaşağı etme vakti gelmiştir. MHP tek başına iktidara yürüyor. Bugün birileri önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Büyük milliyetçi uyanışı yok saymak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama en büyük korkuları kendilerinden hesap soracak olan MHP olduklarını biliyorlar. MHP bu hesabı sormak için, ülkeyi aydınlığa çıkartmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sizler de bu bilinçte hareket ederek AKP iktidarını yıkmanızı istiyorum” dedi.
Yaklaşık 3 saat süren Pazar gezisinde kadınlarının ve yaşlıların ilgisi yoğun olduğu gözlemlenirken, ilköğretim çağında ki çocukların Hikmet Bekil’e duydukları sevgiden onu takip etmeleri gözden kaçmadı. Pazar ziyaretinden sonra Azatlı Kasabası’na geçen MHP Heyeti, burada esnaf ve kahveleri gezerek MHP iktidarlığı için oy istediler.
MHP Niğde Milletvekili Adayı Hikmet Bekil, Azatlı’da bir kahvehanede yaptığı konuma büyük bir beğeni topladı. Bir vatandaşın “Nereye Gidiyoruz?” sorusu üzerine MHP’li Bekil; “Bölünmeye gidiyoruz. Bugün Afrika’da başlayan rüzgar, Türkiye’ye doğru geliyor. Fakat sayın Başbakan bunu görmek yerine, daha taraf olmasını bile beceremiyor. Ne Kaddafi’nin yanında yer alabildi, nede muhaliflerin yanında. Fakat buradan çıkarılması gereken sonuç Allah göstermesin, yarın Güneydoğu’da benzer bir durum dış destekli kaynaklar tarafından başlatılırsa ne olur? İyi o zaman başbakan o zaman bölünmek isteyenlerden yana mı taraf olacak? Sayın vatandaşlarım; Devletin bir de dil meselesi var. Devletin bir dili olur. Oda Türkçe’dir. Eğer bir ülke iki resmi dil olayını konuşuyorsa hızla bölünmeye gidiyor demektir. Bizler kimsenin etnisitesine bakmayız. Kültürüne karışmayız. Fakat bir tek bir dilimiz var o da TÜRKÇE’dir. Süreç bu noktada önemlidir. Yeni oluşacak meclis aslında Türkçe’yi ya koruyacak ya da iki dilli bir devlet haline götürecek bir meclistir. Birde kişi başına 10 bin doları geçtiği ifade edilen bir gayri safi milli hasıla var! Sizlere soruyorum bu 10 bin doları kişi başına sizler alabiliyor musunuz? Yoksa hükümet bu parayı misli misli yandaşlarına mı dağıtıyor? Eskiden zenginde vardı, fakirde vardı orta tabakada vardı. Ama şimdi bir öyle bir iki sınıf oluştu ki yandaş bir zengin sınıfı ve artık iyice yoksullaşan ve fakirleşen Türk halkı. Vatandaşımız eskiden öylesine yardım ihtiyaç duymazdı. Ama şimdi bir makarna ve kömüre ihtiyaç duyuyorlar. Önce milletimi kömüre ve makarnaya muhtaç ediyorlar, arkasından utanmadan buna muhtaçsın bize oy vermezsen bu yok diyorlar! İşte çözüm burada! MHP’yi iktidara getirdiğiniz taktirde sizin ekmeğinizi, aşını çalanlardan, ülkeyi bölmek isteyenlerden, polisimize tokat atanlardan hesap soracağız. Onun için sizlerden oy istiyorum. Onun için sizlerden yetki istiyorum!” dedi.
Azatlı ziyaretinden sonra vatandaşla birebir sohbetlerini sürdüren Bekil, Niğde’ye geri dönerek seçim çalışmalarına hız kesmeden devam etti.

Editör: TE Bilişim