CHP Niğde Belediye Meclis Üyesi A. Adayı Mehmet Şafak, yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonun, buz dağının görünün yüzünü ortaya çıktığını ifade ederek, “Takke Düştü, Kel Göründü!” dedi.


Türkiye gündemine bomba gibi düşen büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Mehmet Şafak, yapılan yolsuzlukların bir bir ortaya saçıldığını ifade etti.

Şafak açıklamasında iktidarın mızrakları artık çuvala sığmıyor diyerek “Kamuoyuna yansıyan kısmı bile milyarca liralık tarihi bir yolsuzluk, rant ilişkisi olduğunu gözler önüne seriyor! Bu noktada bizler demokrasiye inanmış bireyler olarak, yargı bağımsızlığını ve masumiyet karinesi en iyi bilen, yaşayanlarız. Kimseyi suçlu ilan etmiyoruz. Geçmişte Ergenekon, Balyoz gibi uydurma operasyonlarla demediklerini bırakmayanların, bugün yargı bağımsızlığından, masumiyet karinesinden bahsetmesi manidar gelmektedir! Ama şu gerçeği de görmemezlikten gelmeyeceğiz. Ayakkabı kutularında ki milyon dolarlar, kirli ilişkiler ve yine taraflarca kamuoyuna servis edilen kasetlerle çarpık ve saçma bir ilişki yumağını görmekteyiz. Şahsımın, üyesi bulunduğum partimin ve siyasi geçmişimiz bu konuda ki tavrı net ve kesindir! Bir an önce bu kirli ilişkiler kamuoyuna çıkması, rüşvet ve yolsuzluk yapan kişilerin deşifre olması ve adil bir yargılama sonucu cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Mehmet Şafak, yaptığı açıklama eski bir Türk atasözüne atıfta bulunarak, takke düştü, kel göründü dediği açıklamasında, bu operasyonların yakın takipçisi olacaklarını ifade etti.


 

Editör: TE Bilişim