CHP İl Başkanı Erhan Adem, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan’ın açılışını yaptığı TÜGVA Niğde İl temsilciliği binasının yer tahsisi konusuna değindi.

İl Başkanı Erhan  Adem yaptığı açıklamada: ‘’Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın oğlu aynı zamanda TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan’ın katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen, Yenice Mahallesi, Feridun Zeren Caddesi, askerlik şubesi karşısı, no:68, taksim/3 adresinde bulunan 164 ada 33 parsele kayıtlı yer mülkiyeti hazineye ait olup yer tahsisi Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen bina, hiçbir bedel alınmadan TÜGVA’ya tahsis edilmiştir. Kamu yararına hizmet ettiği söylenilen bu vakıf, belediyelerden aldığı yardımdan sonra sıra valiliklere mi geldi? Madem kamu yararı gözetiliyor, yıllardır öğrencilere burs veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) ve Atatürkçü Düşünce Derneği’ne (ADD) neden bir yer tahsis edilmedi. Ayrıca Harp Malülü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde şubesi yıllardır yerlerinin dar olduğundan ve ulaşımı zor olduğundan şikayet etmektedir. Bu denli önemli bir derneğe daha iyi bir yer istemelerine rağmen bir yer bulunup verilmedi.  Devlet büyüklerinin yakınları olanların, kurucusu veya üyesi olduğu dernek vakıf vb. kuruluşların her istedikleri yapılacak mı? Bu ikilik ve ayrıştırma neden?’’ ifadelerine yer verdi.


Adem ‘’TÜGVA’nın Türkiye genelinde eğitim öğretimde maddi ve manevi anlamda birçok etkinlik yaptığı ve öğrencilere yardımda bulunduğu söylenmektedir. Bu vakıf ilimizde hangi etkinliği yapmış, öğrencilerin aktifleşmesi için nasıl bir çaba göstermiştir. Vakfın il başkanının iş bulmasında ayrıcalık yaşanmış mıdır? Yetkililer bu konuda açıklama yapsın’’ dedi.


KUL HAKKI GÖZETMİYORSUNUZ
İl Başkanı Erhan Adem, 24., 25. Dönem Ak Parti Niğde Milletvekili ve hali hazırda Milli Savunma Bakan Yardımcısı olan Alparslan Kavaklıoğlu’nun oğlu Muhammet Vedat Kavaklıoğlu’nun devlet kademelerindeki hızlı yükselişine değindi.


CHP İl Başkanı, ‘’Devlet kademelerine Kırşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü ile giriş yapan Muhammet Vedat Kavaklıoğlu daha sonra 18.12.2013 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne tayin edilmiştir. Hükümete yakın olan yahut hükümetin belli kademelerinde görev alan kişilerin yakın çevresi memur olurken neden ayrıcalık tanınıyor. Vatandaşımız memur olmak için çeşitli sınavlara girerken bu tür bireylere neden ayrıcalık tanınıyor? Ben bu soruları kamuoyuna ve yetkili mercilere soruyorum’’ dedi.

Editör: TE Bilişim