Mart ayı olağan meclis toplantısında komisyondan gelen 20 maddelik imar tadilatı birisi dışında yine gelecek aya devretti. En son Aralık ayında yapılan tadilattan beri, mecliste imar görüşmesi yapılmıyor!


Haber : Gökhan ÖZBEK

Niğde Belediye Meclis toplantısı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın başkanlığında toplantıya katılan 25 meclis üyesi ile yapıldı. Ocak ayında yapılan olağanüstü belediye meclis toplantısı sonrası istifa eden Halil Çakmak’ın yerine, İlçe seçim Kurulu tarafından sıradaki meclis üyesi olarak görevlendirilen Selda Gündoğdu’da ilk defa meclis toplantısına katıldı. Toplantıya meclis üyeleri dışında MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er ve AKP Merkez İlçe Başkanı Latif Güngür ve 12 vatandaş katıldı.

 

14 gündem maddesi üzerinde başlayan toplantının en çok merakla beklenen 3 ve 4. Madde ki imar tadilatları olmasına rağmen, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın sözlü talebi üzerine İmar Komisyonu’ndan gelen 20 madde birisi hariç yine gelecek meclise havale edildi.

 

3. maddenin 2. Bendinde bulunan Yağdan Mah. 20N1 pafta, 2576 adada bulunan iki arazinin 07 Aralık 2012’de ret edilen talep, mülk sahibi Zekeriya Yerlikaya’nın itirazı üzerine Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı olarak tadilat yapılması talebi, AKP grubunun evet, MHP Grubunun çekimser, CHP grubunun ret oyu vermesiyle oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Gündemin diğer maddelerinde olan otobüs terminali park ücretleri, plan ve bütçe komisyonundan gelen rapor doğrultusunda yeniden düzenlenirken, sözleşmeli personellerin ücret artışının Temmuz 2012’de ki koşullarda devam etmesi kararlaştırıldı.

 

Taksimetre ücretlerinin artışı konusunda plan ve bütçe komisyonunda görüşülmesi kararlaştırılırken, Selçuk Mahallesinde Türk Diyanet Vakfı’na ait arazinin birleştirilerek, yurt yapılması konusunda karar verilirken, Fertek Belediyesi sınırları içinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim kampüsü yapılması talebi, belediye meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

Saadet Partisi Niğde İl Başkanlığı’nın yazılı talebi üzerine, önümüzdeki yıllarda cadde olacak olan İmam Hatip Lisesi’nden Niğde Evleri’ne gidecek olan yere oy birliği ile Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi isminin verilmesi kararlaştırıldı.

 

Görüş ve temenninler kısmında Kazım Kılınç ve Hasan Sözer imzalı bir dilekçe ile kasapların kaçak kesimlerinin denetlenmesi ve bu kesim yapanların haksız kazanç sağladıklarını belirterek, belediyenin ilgili konu ile denetimlerini sıklaştırmasını talep ettiler.


 













Editör: TE Bilişim