AK Partili Milletvekillileri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin ilimizin sorunlarına ilişkin hummalı çalışmaları hız kesmeden devam ederken bu seferki gündem Akkaya’ydı. Akkaya Barajının kurtarılması ve çevreye yaydığı kokunun giderilmesi konusunda vekillerle görüşmek için Ankara’ya gelen Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Ticaret Odası Başkanı Emrah Çalapkulu, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç ile Bor Akkaya Temiz Çevre Platformu Başkanı Turan Uçan, borhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Selim Gökel, Av. Hüseyin Demirbilek, Doç. Dr. Haluk Bengü’den oluşan heyet TBMM kulisinde Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştü.
Bor heyeti Meclis’ten umutlu ayrıldı
 
Heyet önce Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile bir araya gelerek sorunu masaya yatırdı. Ardından da Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu ile Meclis kulisinde görüşmeler gerçekleşti. Bakan Eroğlu Milletvekilleri Kavaklıoğlu ve Selvi ile Akkaya sorunu konusunda sık sık istişare halinde olduklarını belirtirken oldukça olumlu bir havada gerçekleşen görüşmede sorunun komşu belediyelerle işbirliği içinde yapılması gerektiğinin altını çizen Bakan Eroğlu, “Şimdi çözüm şu Belediyeler Arıtrma Birliğini kurmamız lazım atık suların toplandığı bir atık tesisi yapacağız, müsteşara talimatı verdim. Belediyeler yapabilirse belediyelere, belediyelerin maddi imkânları yok yapamazsa da ya İller Bankası ya da DSİ kanalıyla yaptıracağız” diye konuştu.
Önümüzdeki hafta içine dek kapsamlı bir eylem raporu talimatı…
Bor heyeti ile görüşme esnasında müsteşarını ve genel müdürlerini arayarak gereken talimatları veren Eroğlu, önümüzdeki hafta içine dek kapsamlı bir eylem raporu hazırlanması talimatını verdi. Bakan ayrıca ilgili tüm kurumların genel müdürlerinden oluşan bir heyetin kurularak Akkaya için en kısa sürede somut çalışmalara başlanmasını istedi. Akkaya’nın temizlenmesi ve düzenli bir arıtma kompleksinin ardından geniş bir ağaçlandırma çalışması yapacaklarını da ifade eden Veysel Eroğlu, Akkaya için yeni bir sayfa açılacağı müjdesini verdi.
Vekiller: “Akkaya özel gündemimiz”
 
Heyet daha sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüşerek sorunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ilgilendiren yönleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundular. Ardından da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’la görüşen heyet Bakan Kılıç’a Bor’daki spor salonlarının sorunlarını iletti. Bor Akkaya Platformu ise yapılan görüşmelerden mutlu olduklarını ve Meclis’ten umutlu ayrıldıklarını ifade ettiler. Bakan Veysel Eroğlu’nun ilgisinden çok memnun olduklarını kaydeden heyet, milletvekillerine de gösterdikleri ilgiden ve özveriden teşekkür ettiler.
Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Alpaslan Kavaklıoğlu, Akkaya sorunu konusunda yapılan görüşmelerden memnun olduklarını belirterek Akkaya için özel bir gündemleri olduğunu kaydetti. Akkaya’nın bugüne dek büyüyen bir sorun olduğunu, kendilerinin bu sorunun çözümü için devreye girdiklerini vurgulayan Kavaklıoğlu, Akkaya konusunda üst düzey temasları sürdüreceklerini ve en kısa sürede somut bir çalışmanın başlamasını umduklarını söyledi.
Akkaya Platformuna çabalarından dolayı teşekkür
Ömer Selvi ise sorunun çözümüne çabalayan Akkaya Platformuna teşekkür ederek kendilerinin de ilk günden beri Akkaya için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Selvi, Akkaya’nın gelecekte Niğde için güzel bir mesire alanı olabileceğini de sözlerine ekledi.



Editör: TE Bilişim