Niğde İl Genel Meclisi, Mahmut Peşin Başkanlığında aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından geçtiğimiz gün yaşanan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazası meclis gündemine taşındı.


Niğde İl Genel Meclisi, 2015 yılı Şubat Ayı Olağan Toplantısı İkinci Birleşimi Gündemi oluşturan 6 maddeyi görüşmek üzere dün saat 10.30’da bir araya geldi.

Yoklama ve açılışın ardından geçen birleşime ait tutanak özetinin okunarak oylanmasının ardından devam eden birleşimde, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular fiyat biriminin belirlenmesi oy birliğince Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Buna göre, Çiftehan için 0,70 ve Narlı Göl için 0.50 olan 2014 yılı metreküp birim fiyatı komisyon tarafından yeniden belirlenecek.



TREN YOLU NİĞDE'NİN TAM ORTASINDA KALDI


Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanı Tahsin Eren, önceki gün yaşanan tren kazasının tüm Niğde için üzüntü verici olduğunu belirterek; her yıl birden fazla yaşanan bu kazaların en büyük nedeninin, gün geçtikçe gelişen ve büyüyen Niğde’nin tam ortasında kalan raylardan kaynaklandığını söyledi.

Eren; Devlet Demir Yolları ve yetkili mercilerin daha büyük felaketler yaşanmaması adına bu konuya biran önce çözüm arayışına gitmesi gerektiğinin altını çizdi.

İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin ise Niğde’yi ikiye bölen tren rayları için yoğunluk yaşanan yerlerde Niğde Belediyesi tarafından alt ve üst geçit çalışmaları başlatıldığını belirtti.

Bor İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Tecimer ise Bor İlçesi Gar Şefliğinin İstasyon Şefliğine dönüştürülmesi konusunda ilçe halkının tepkileri dile getirerek Demir Yolları Müdürünün İl Genel Meclisi’ne davet edilmesini istedi.



Editör: TE Bilişim